سال پنجم با صعود پنج کوهنورد ایرانی به سواحل اورست آغاز می شود این موضوع حکایت از علاقه روزافزون به فتح مرتفع ترین قله های جهان دارد. صعود به اورست یکی از سخت ترین کارهاست و ورزشکارانی که این ماجراجویی را آغاز می کنند باید بار سنگین آن را تحمل کنند.»
به گزارش ماه نیوز، شهروندآنلاین نوشته: «برنامه ای که در کل زمان رسیدن به نپال تا پایان برنامه صعود وجود دارد 3 تا 4 روز در نظر گرفته شده است (شرایط اقلیمی تاثیرگذار است) و همانطور که گفته می شود صعود با موفقیت انجام می شود یا خیر. و قدرت آرنج فیزیکی است.
اما این صعود چقدر آسان است؟ شرکتهایی در نپال وجود دارند که از لحظه ورود ماجراجویان به قلعه با هزینههای متفاوت از ۴۰۲۰۰۰ تا ۱۲۰۳۰۰۰ حمایت میکنند، بسته به پتانسیلی که میدهند و حمایتی که دریافت میکنند متفاوت است. این مبلغ شامل کلیه هزینه های تغذیه، استراحت، اقامت در شهر لوکلا، راهنما و آرایشگر و صدور معراج و شهادت مجاز می باشد. کوهنوردانی که قصد صعود به اورست را دارند، بابت پکیج قرارداد با شرکت پرداخت می کنند و مبلغ آن تا صدور مجوز پرداخت خواهد شد.
با توجه به پیشرفتهایی که از زمان راهاندازی اینترنت در مسیر صعود به اورست رخ داده است و کوهنوردان میتوانند با پرداخت عوارض خود در پایگاه کمپ، خانوادههای خود را از محل استفاده و مکان خود مطلع کنند. طبق شرایط تعرفه، هر گیگ اینترنت 5 تا 8 فروخته می شد. تلفن ها همچنین دارای مزایایی هستند که می توانند با قیمت حدود پنج دلار در دقیقه صحبت کنند.
با صعود به Orest، لباس های خاصی وجود دارد که طبیعتاً با لباس های معمولی نخبگان معمولی متفاوت است. لباسی که باید در پایان صعود به قلعه پوشید، از هزار دلار شروع می شود و در آن سوی هیمالیا یک کفش باید با یک جفت صندل همراه شود که حدود هزار دلار است. کوله پشتی و سایر ابزارهای فردی نیز مزایایی دارند.
بیمه یکی از ملزومات صعود است و هر کوهنوردی که بخواهد در این مسیر قرار بگیرد باید تا زمانی که خدای ناکرده بتواند از خدمات بیمه ای استفاده کند این کار را انجام دهد. شرکت های بیمه مختلفی در دنیا وجود دارند که برای صعود به این مورد به حدود 3 تا 5 دلار نیاز دارید و امکان دریافت بیش از این مبلغ وجود دارد.
اما پس از آشنایی با هزینه هایی که یک کوهنورد در صعود به اورست باید بپردازد، اگر کمترین مبلغ یعنی 40 5000 را در نظر بگیریم، دلار فعلی حدود 300000 به لیلی می شود. 1 میلیون و ون 1 میلیون. البته به این مبلغ باید هزینه پوشاک، تجهیزات، اینترنت، بیمه و بازگشت به نپال را نیز اضافه کنیم که در مجموع و در پایین ترین سطح برای یک کوهنورد ایرانی یک میلیارد و یک تا یک میلیارد و دو میلیون تومان است.
جالب اینجاست که فدراسیون کهنوردی هیچ ابایی از این کار ندارد و افراد باید به صورت شخصی با این اغراق مقابله کنند تا بتوانند بر بام دنیا بمانند.»
انتهای پیام