رانش زمین در دره اصلی نور در البرز مرکزی واقع شده است. زمین لرزه قابل توجهی از منطقه دره نور گزارش نشده است، اما زمین لرزه گلپیکار در این دره با چندین زمین لرزه بزرگ در دوران پیش از تاریخ مشخص شده است.
در آن سوی سرزمین رغزان در دره شمالی بلده، حدود 13 کیلومتر از محل دوآب به سمت غرب روستای رزن و به طول حدود 3 کیلومتر است. مواد معدنی و قلوه سنگ ابتدا در این جاده یافت می شود و در محل لغزندگی لجن علاوه بر آلودگی وسیع محیط، به دلیل تحمل و ناپایداری پنجه لیز خورده و از بین می رود. معاون وزیر راه گفت: علیرغم بی اطلاعی رئیس اداره محیط زیست امل از حادثه 13/1/1301 مربوط به استخراج شن و ماسه – ابتدای راه.
البته سازمان راهداری مازندران نیز امروز گلایه و گلایه خود را در این باره مطرح کرده است، زیرا حتی اگر معدن در جاده نباشد، در صورت انجام عملیاتی که باعث حواس پرتی بینندگان می شود، باید هماهنگی لازم انجام شود. بزرگراه. انجام خواهد شد.” مین ها از هم دور هستند و بین آنها رودخانه ای است. سرزمین شکوه در تاریخ 13 آوریل 1401 پس از اولین باران بهاری. البته تعطیلات نوروزی ظاهراً تعطیلات معدن آتش بازی بود، اما تا پایان اسفند ماه سال 1400 عملیات معدنی ادامه داشت، این محدودیت به دلیل لغزش و سایر محرک های همراه با تحریک اضافی ناشی از لغزش بارندگی های اخیر است.
یک دستگاه بولدوزر و یک لودر در قسمت پایین کوه در حال فعالیت بوده و قبلاً توصیه شده بود که قوانین فنی و ایمنی فوق از بالا انجام شود.منابع طبیعی برای معادن به ویژه معدنکاری جاده هراز و اصرار از صاحبان معادن برای ادامه، استخراج از ته دست و از جلوی لغزش رخ می دهد.
در روز حادثه در مورخه 16/3/1396 یک راننده بولدوزر کشته و دو کارگر به شدت مجروح شدند. این نوع عملیات معدنی البته مداخله گر و تخریب طبیعت در منطقه محدود حفاظت شده در البرز مرکزی است. منطقه حفاظت شده در سال 1380 با وسعت 15000 هکتار به ثبت رسیده است. این منطقه از 25 کیلومتری شرق شهربلده شروع شده و در حدود 33 کیلومتری جنوب شهر امل ادامه دارد. منطقه حفاظت شده هراز تقریباً در وسط حوضه آبریز رودخانه آبریز واقع شده است.
رودخانه هراز (حدود 71 کیلومتری جاده هراز) تا محل اتصال خود به رودخانه بلده نور (نزدیک روستای هردرود) منطقه را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می کند. ارتفاعات این منطقه تقریباً مشابه اوایل قرن شانزدهم است، زمانی که کهنترین جنگلها دورافتاده بودند.
ادامه عملیات معدنکاری و تلورانس در بخش مرکزی البرز علاوه بر جابجایی سطح الغاز، منجر به تخریب جنگل ها و منابع آب و خاک شده است. این فریاد با توجیه خلقت و البته کتمان شر و نابودی منابع عظیم ملی باید متوقف شود.
* منتشر شده در روزنامه اعتماد / چهارشنبه «فروردین»