محمد خزاعی مدیرعامل سازمان سینمایی در نشست شورای سیاسی ششمین دوره جشنواره «سینما واقعیت» گفت: جشنواره «سینما واقعیت» در موثرترین منطقه برگزار می شود.
اولین جلسه شورای سیاستگذاری رسمی بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما واقعیت» پنجشنبه 10 شهریورماه با حضور محمد خزاعی رئیس این سازمان در مرکز برگزار شد.
رئیس سازمان در این نشست گفت: جشنواره «واقعیت سینمایی» با عنوان مهمترین رویداد سینمای مستند ایران می تواند صدای همه سینماگران همه کشورها باشد. با توجه به ماهیت این نوع کارها، می توان چهره امروز ایران را از طریق اسناد به جهانیان عرضه کرد. تصویری رنگارنگ از اقلیم، فرهنگ، باورهای مذهبی و آداب و رسوم بومی، تصویری که مخاطب کمتر آن را دیده و با آن بیگانه است. سینمای مستند ایران در سالهای اخیر با مردم همراه بوده و در مهمترین رویدادها و نقاط عطف خاطراتی ماندگار از خود به یادگار گذاشته است.
خزاعی تاکید کرد: بکش بینملله آن دوره از فستیفی است کهمه است. با شرایط عادی امکان برگزاری جشنواره فیزیکی فراهم است و امیدوارم بخش بین المللی به شکل موثرتر و جدی تر برگزار شود. تمرکز بر منطقه مستند مهمترین بخش برنامه است. سینمای ایران در تمامی زیرگروه های خود از جمله سینمای مستند جایگاه ویژه ای در آسیا و منطقه دارد و مهم این است که جشنواره «سینما واقعیت» صدای سینماگران را در سطح اول مستند بازتاب دهد. به سینامی روستانی که با ما اشتراک فرهنگی، مذهبی و ریشه، باید تےے شود.
رئیس سازمان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: تعامل با نویسندگان سینمای مستند و سینما، برنامه و اولویت سازمان سینمایی است. خوشبختانه در مرکز گسترش یک ارتباط دو طرفه وجود دارد و در «واقعیت سینمایی» از این کالا و همدلی استفاده می شود.
وی ادامه داد: توسعه عدالت فرهنگی و توجه به فیلمسازان استانی از اولویت های سازمان سینمایی است که قطعا در ششمین جشنواره سینما مورد توجه تیم برگزارکننده است. آنچه در سازمان و زیر مجموعه باید انجام دهیم آگاهی و توجه به اخلاق، امید است. در این زمینه سینمای مستند می تواند گام های موثرتری نسبت به سینمای روایی بردارد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: احیای جشنواره ها در منطقه مستند می تواند راهی برای نمایش و ارائه آثاری باشد که به دلایلی به جشنواره «واقعیت سینمایی» نرسیده اند اما در ویترین های دیگر قابل مشاهده و ارزیابی هستند. .
در بخشی دیگر از جلسه هر یک از اعضا پیشنهادات و نکات خود را در خصوص این دوره، ویژگی ها و اولویت های آن ارائه کردند. رضا خوشدل راد و امین کدمی، نمایندگان صنعت سینما در شورا نیز در جشنواره «سینما واقعیت» به تشریح تشکل صنعت فیلم مستند پرداختند و مواردی را در این خصوص بیان کردند.
محمدرضا اصلانی یکی از اعضای شورا به صورت آنلاین به اهمیت توجه به ظرفیت نمایشگر پرداخت و گفت: از این ظرفیت برای نمایش آثار در کشورهای دیگر نیز استفاده می شود. باید در بحث جشنواره ها و کارگاه ها به حوزه تفکر توجه شود، بحث ها کیفی و فنی است، اما باید به قسمت تولید توجه ویژه شود. در سینمای مستند می توانیم پیشنهاد جدیدی برای دنیا داشته باشیم، در سینمای مستند فرصت کم است.
مهدی مسعود شاهی به اهمیت پژوهش در سینمای مستند اشاره کرد و گفت: پژوهش در سینمای مستند مهم است و نباید از آن غافل شد. از سوی دیگر توجه به استان ها، نیروهای جوان و حمایت از تولید و نمایش آثار مرتبط با فرهنگ، ملیت های مختلف باید از اولویت های جشنواره باشد.
سید سلیم غفوری با تاکید بر اهمیت برگزاری کارگاه های آموزشی در جشنواره «سینما واقعیت» گفت: کارگاه های آموزشی با موضوعات مختلف از جمله بررسی آسیب های سینمای مستند می تواند بستر انتقال دانش و تجربه را فراهم کند. باید در مورد این موضوع جداگانه صحبت کنیم تا گونه هایی که کمتر در آن زمینه کار شده است بیشتر برجسته شوند. بهتر است به ارائه تصویر ایران در آثار بیشتر توجه شود. رسانه های متصل و پخش برنامه های تلویزیونی مرتبط با جشنواره «سینما واقعیت» زودتر از روزهای جشنواره آغاز شود.
قدیر آشنا علاوه بر تاکید بر موضوع توجه به استان ها و هنرمندان استانی در هیات داوری و انتخاب گفت: تعیین سخنران برای سه دوره جشنواره باعث می شود زودتر به اهداف خود برسیم.
محسن یزدی از تولید آثار با معنا و مبتنی بر تفکر گفت و گفت: سینمای مستند از نظر فنی و فنی پیشرفت کرده است اما از نظر تولید و تفکر دچار مشکل هستیم. جشنواره باید به گونه ای تولید شود که معنا و بر اساس باورها و اعتقادات ما مشخص شود. این یک نگرانی و تقاضای جدی است.
رضا خوشدل راد با اشاره به اهمیت و نقش سینمای مستند گفت: باید اهالی سینما را جدی بگیریم و زمینه فعالیت و حضور عادلانه را در اختیار همگان قرار دهیم که امید است این تفاهم و همکاری در این امر محقق شود. جشنواره سال نیز
امين کدمى با کى به کى بى کى کى کى و کى در فيستى نماگريک» گفت: هيتهاى کىنما کاديرى از از اينکه از کامل کى است. چه خوب است که به هنرمندان درجه یک و حرفه ای فرصت همکاری با جشنواره داده شود، همدلی هنرمندان و اهالی صنعت با موضوع جشنواره مهم و حیاتی است. افزایش تعداد اعضای هیئت های انتخاباتی احتمال خطا را کاهش می دهد.
محمد حمیدی رئیس جشنواره و مدیر مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در پایان این نشست ضمن قدردانی از اعضای شورا و توجه رئیس سازمان به جشنواره «سینما واقعیت» گفت: پس از تجربه موفق پانزدهمین جشنواره، یکی از برنامه های ما این است که به طور جدی و حرفه ای به چاپ و توزیع اسناد بیندیشیم. برگزاری جشنواره و نمایش آثار در آن تنها هدف نیست. از همکاری اعضای شورا تشکر می کنم و امیدوارم در جلسات آتی وارد بحث های تخصصی شده و از تخصص شما عزیزان استفاده کنیم.
در پایان این نشست محمدرضا اصلانی، کدیر آشنا، سید سلیم غفوری، مهدی مسعود شاهی، محسن یزده ای، محمد حمیدی مقدم، رضا خوشدل راد و امین کدمی از اعضای شورای سیاسی این دوره از جشنواره، تقدیر کردند. قوانین خود را از رئیس سازمان.
ششمین جشنواره بینالمللی فیلم «واقعیت سینما» از 18 تا 28 آذرماه 1401 با حضور دبیری محمد حمیدی مقدم در تهران برگزار میشود.
پایان پیام