سلامت و دانشمعرفی کسب و کار

خواص گیاهان دارویی مرزه کوهی

خواص مرزه در طب اسلامی

به نقل از خرید عطاری، مرزه یکی از گیاهان دارویی است که خواص و فواید فراوانی برای بدن و سلامتی دارد. از جمله خواص مرزه می‌توان به کمک به سلامت پوست و مو و درمان التهاب اشاره کرد. طبع سبزی مرزه گرم و خشک است. در ادامه به بررسی برخی از خواص مرزه می‌پردازیم.

خواص مرزه برای پوست

خواص مرزه برای مو

یکی از خواص مرزه این است که حاوی آهن است که این آهن با افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون به درمان کم خونی کمک می‌کند و از این طریق موجب بهبود جریان خون در پوست سر شده و با بهبود جریان خون موجب  تقویت فولیکول‌های مو  شده و در نهایت این تقویت فولیکول‌های مو منجر به تقویت و افزایش رشد مو می‌شود.

خواص مرزه برای قلب

گیاه مرزه حاوی مواد معدنی مختلفی از جمله  پتاسیم، مس، منیزیم و منگنز است که این مواد معدنی باعث می‌شوند تا مرزه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد. یکی از خواص مرزه این است که مرزه می‌تواند سطح کلسترول بد را کاهش داده و همچنین موجب سطح کلسترول خوب در بدن شود. کلسترول بالا از مهم ترین علل ابتلا و درگیری با بیماری‌های قلبی عروقی است و مرزه با کنترل سطح کلسترول می‌تواند از قلب محافظت کند و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند. سطح بالای پتاسیم موجود در مرزه موجب کاهش فشار خون بالا می‌شود و به همین دلیل با مصرف مرزه نرخ ابتلا به مشکلات و بیماری‌های ناشی از فشار خون بالا کاهش پیدا می‌کند. در کل مرزه برای سلامت قلبرو تولید گلبول‌های قرمز مفید است.

خواص مرزه برای جلوگیری از سرطان

گیاه مرزه حاوی مقادیر فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که این آنتی اکسیدان‌‌ها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کردی و رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی می‌کنند. نوشیدن یک فنجان دمنوش مرزه به صورت منظم موجب پیشگیری و درمان سرطان‌های مختلف می‌شود.

خواص مرزه برای رحم

مرزه به دلیل داشتن منیزیم موجب التیام زخم‌های رحم و همچنین  از بین رفتن نوسانات اخلاقی و تعادل هورمون‌های زنانه می‌شود. مرزه علاوه بر منیزیم حاوی ماده‌ای به نام تیمول نیز هست که به مرزه خاصیت ضد قارچی می‌بخشد و از ایت طریق مرزه می‌تواند انواع عفونت‌های قارچی رحم را از بین ببرد.

خواص مرزه برای هضم آسان

مرزه حاوی فیبر است و فیبر یکی از فاکتور‌های اصلی و مهم برای هضم است. خواص مرزه یعنی خاصیت ضد اسپاسم مرزه موجب کاهش اسپاسم‌های تحریک کننده دستگاه گوارش می‌شود.مرزه موجب درمان سوءهاضمه و نفخ می‌شود. برای بهره‌مندی از این خواص مرزه می‌توانید از عرق مرزه استفاده کنید.

خواص مرزه برای قاعدگی

از دیگر خواص مرزه می‌توان به کاهش درد سندرم قاعدگی زودرس و تنظیم قاعدگی نامنظم اشاره کرد. مرزه دارای خاصیت ضد اسپاسم است و به کمک این خاصیت خود می تواند اسپاسم‌هایی را که موجب گرفتگی قاعدگی می‌شوند را کاهش دهد. مرزه حاوی مقادیر بالای منیزیم است که وجود منیزیم می‌تواند التیام علائمی از جمله نوسانات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب و درد کمک کند.

خواص مرزه برای درمان درد مفاصل

از دیگر خواص مرزه داشتن ضد التهابی و ضد روماتیسم است. مرزه حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B است که به کمک این ویتامین موجب   کاهش درد مفاصل و آرتروز می‌شود. استفاده از دمنوش مرزه می‌تواند برای درمان درد مفاصل مفید باشد.

خواص مرزه برای آلرژی

یکی دیگر از خواص مرزه داشتن خاصیت ضد عفونی و ضد التهابی است که این خواص برای درمان آلرژی و حساسیت‌ها بسیار موثر و مفید هستند.

خواص مرزه برای درمان اسهال

از بین بردن عفونت‌های باکتریایی از جمله باکتری اشرشیا که می‌تواند علت اسهال شدید باشد یکی دیگر از خواص مرزه است. برای درمان اسهال می‌توانید چای مرزه بنوشید.

خواص دمنوش مرزه

دمنوش مرزه خواص و فواید فراوانی دارد که از جمله خواص دمنوش مرزه می‌توان به مواردی مانند درمان مشکلات گوارشی، سردرد، برونشیت و گلودرد اشاره کرد. از دیگر خواص دمنوش مرزه ادرار آور بودن این دمندش گیاهی است که به پاک سازی و بهبود عملکرد کبد و کلیه ها کمک می‌کند.

طرز تهیه دمنوش مرزه

از مرزه خشک شده به اندازه دو تا سه قاشق چای خوری را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۰ دقیقه بماند تا کاملا دم بکشد و پس از گذشت ده دقیقه می‌توانید از این دمنوش مصرف کنید. توصیه می‌شود که در روز فقط یک فنجان دمنوش مرزه مصرف کنید.

نحوه استفاده از مرزه

گیاه مرزه به هر دو شکل تازه و خشک شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. از برگ‌ها و شاخه‌های گیاه مرزه برای پخت و پز و تهیه غذاها مورد استفاده می‌کنند. در ایران مرزه تازه به عنوان سبزی خوردن کنار غذا نیز سرو می‌شود.

عوارض مرزه

مرزه نیز در کنار تمامی فواید و خواصی که دارد مضرات و عوارضی را نیز دارد که در ادامه  به آن‌ها اشاره می‌کند. زیاده روی و افراط در خوردن مرزه به ممکن است به خاطر طعم تند و تیزی که این گیاه دارو موجب بروز التهاباتی در مخاط دهان شود. بهتر است زنان باردار در طول دوران بارداری و مادران شیرده از مصرف مرزه و محصولات مربوط به آن اجتناب کنند و یا حداقل در مصرف مرزه افراط نکنند.

همچنین توصیه می‌شود که نوزادان و کوکان از مرزه استفاده نکنند. یکی از عوارض مرزه این که احتمال دارد بعد از جراحی خطر خونریزی را افزایش دهید. روغن مرزه در برخی از افراد می‌تواند موجب بروز واکنش‌های آلرژیک بر روی پوست شود به همین علت در صورت استفاده موضعی از روغن مرزه بهتر است آن‌ را همراه با یک روغن جامل دیگر مانند روغن نارگیل مخلوط کنید و به آن شکل استفاده کنید. در برخی موارد ممکن است مرزه موجب بروز عوارضی در ریه شود که برای از بین بردن آن بایستی سرکه مصرف کنید.

خواص مرزه برای لاغری

یکی از خواص مرزه کمک به و دستیابی به تناسب اندام است. مرزه غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و پروتئین است و کالری کمی دارد و به همین دلیل برای کاهش وزن و قرار گرفتن در گیاهی مناسب است.

با وجود خواص مرزه برای لاغری، نمی‌توان توقع داشت تنها با مصرف آن به وزن ایده آل رسید. لازم است از یک اصولی پیروی کنید. رژیم‌های بهاره غفاری تنها رژیم غذایی نیستند، بلکه به شما کمک می‌کنند سبک زندگی خود را تغییر دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌ها بر روی و برای دریافت رژیم غذایی خود بردر طب سنتی، استفاده از گیاهان دارویی جزء روش‌هایی است که از قدمت‌های بسیار قدیمی برخوردار است. یکی از گیاهانی که در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، کوهی است. مرزه کوهی گیاهی است که در مناطق مختلف جهان یافت می‌شود و خواص درمانی فراوانی دارد. در این مقاله، به بررسی خواص مرزه کوهی در طب سنتی می‌پردازیم و جزئیات و کاملی را درباره این گیاه بیان می‌کنیم.

خصوصیات گیاه مرزه کوهی

مرزه کوهی گیاهی است که در مناطق کوهستانی و خاک‌های مرطوب یافت می‌شود. این گیاه ارتفاعی بین 20 تا 70 سانتیمتر دارد و برگ‌های آن بر روی ساقه قرار گرفته‌اند. برگ‌های مرزه کوهی دارای شکل بیضی و لبه‌های ناهموار هستند. این گیاه به صورت گلبرگ‌های بنفش میوه می‌دهد که دارای بذرهای کوچک است.

خواص درمانی مرزه کوهی

۱. ضد التهاب

مرزه کوهی دارای خواص ضد التهابی قوی است. مصرف این گیاه می‌تواند در درمان بیماری‌های التهابی مانند آرتریت، التهاب مفاصل و التهاب روده مؤثر باشد. مواد فعال موجود در مرزه کوهی، به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌کنند.

۲. ضد اسپاسم

گیاه مرزه کوهی خواص ضد اسپاسمی دارد و می‌تواند به درمان مشکلات مربوط به اسپاسم عضلانی مانند تشنج‌های عضلانی کمک کند. مرزه کوهی می‌تواند به تسکین عضلات و کاهش تشنج‌ها کمک کند.

۳. ضد عفونی کننده

خواص ضد عفونی کننده مرزه کوهی می‌تواند در درمان عفونت‌های باکتریایی و ویروسی مؤثر باشد. این گیاه می‌تواند به کاهش رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها در بدن کمک کند و فرآیند التیام را تسریع بدهد.

۴. ضد اضطراب

مصرف مرزه کوهی می‌تواند به کاهش اضطراب و استرس کمک کند. این گیاه خواص آرامبخشی دارد و می‌تواند به تسکین اعصاب و روان کمک کند. مرزه کوهی می‌تواند به افزایش سطح آرامش و بهبود خواب کمک کند.

نحوه استفاده

برای استفاده از خواص مرزه کوهی در طب سنتی، می‌توان از گیاه خشک یا عصاره آن استفاده کرد. برای تهیه عصاره مرزه کوهی، می‌توان اقدامات زیر را انجام داد: ۱. برگ‌های تازه مرزه کوهی را شستشو داده و خشک کنید. ۲. برگ‌های خشک شده را بریده و در ظرفی قرار دهید. ۳. از یک مقدار آب جوش استفاده کنید و آن را بر روی برگ‌های مرزه کوهی بریزید. ۴. ظرف را با یک درپوش محکم بپوشانید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید. ۵. عصاره مرزه کوهی را از برگ‌ها جدا کرده و آماده استفاده کنید.

علاوه بر استفاده از عصاره مرزه کوهی، می‌توان از گیاه خشک آن در تهیه چای مرزه کوهی استفاده کرد. برای تهیه چای مرزه کوهی، می‌توان به صورت زیر عمل کرد: ۱. برگ‌های مرزه کوهی را خشک کرده و در یک فنجان قرار دهید. ۲. آب جوش را به فنجان بریزید و آن را برای چند دقیقه دم کنید. ۳. چای مرزه کوهی را می‌توان با اضافه کردن عسل یا تازه شیرین کرد.

نتیجه‌گیری

مرزه کوهی یکی از گیاهان دارویی با خواص درمانی فراوان است. این گیاه دارای خواص ضد التهاب، ضد اسپاسم، ضد عفونی کننده و آرامبخشی است. با استفاده صحیح از مرزه کوهی، می‌توان در درمان برخی بیماری‌ها و مشکلات بهبود چشمگیری را تجربه کرد. با این حال، قبل از استفاده از هر گونه گیاهان دارویی درمانی، توصیه می‌شود با یک پزشک یا متخصص طتوضیحات

خواص مرزه  مرزه ی کوهی شامل خاصیت ضد میکروب، ضد درد و اسپاسم و ضد نفخ است.

امروزه از خواص مرزه به منظور پیشگیری از رشد تومورها استفاده می شود.

از گیاهان دارویی مهم محسوب میشود.

این سبزی از خانواده یان بوده، در نواحی مختلف ایران به صورت پرورشی در سبزیکاری ها کاشته می شود.

و به طور خودرو در مناطق شمال، شمال غربی، غرب و قسمتهایی از مرکز و جنوب می روید.

مرزه گیاهى اســت یکســاله با شــاخه هاى نازک به رنگ ســبز مایل بــه کبــود و یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی ایرانیان است.
مرزه خاصیت شیرافزایی دارد که برای تاثیر بهتر است از عرق مرزه استفاده شود.

مقدار مصرف نصف استکان عرق مرزه شب ها قبل از خواب.
علاوه بر افزودن شیر مادر.مرزه تاثیر خوبی روی طعم شیر مادر گذاشته و نوزاد را ترغیب به خوردن شیر مادر میکند.

ارزش غذایی سبزی مرزه کوهی

مرزه، مرزه ی کوهی منبع بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که برای سلامت کلی بدن مفید است.

برگ‌ها و شاخه‌های آن منبع بسیار غنی از پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سلنیم میباشد.

پتاسیم موجود در این گیاه، یکی از مهم‌ترین ترکیبات سلولی است .

و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.

منگنز نیز توسط بدن به عنوان یک کوفاکتور برای آنزیم‌های عمل می‌کند.

آهن موجود در این سبزی به ویژه سبزی تازه، برای ساخت گلبول‌های قرمز خون ضروری است.

خواص  در طب سنتی

مرزه براساس طب سنتی دارای طبیعت نسبتا گرم و خشک است .

و متخصصان طب سنتی بر این عقیده هستند که این سبزی ترکیبات ضد درد دارد.

و در درمان دردهای عصبی و کاهش چربی خون و کاهش وزن موثر است .

و از آن برای تسکین درد دندان استفاده میکردند.

از دم کرده شاخ و برگهای گیاه مرزه به همراه همان میزان ،

جهت تصفیه خون‌های غلیظ استفاده میشود. جوشانده مرزه به صورت حمام و

به صورت استعمال خارجی، برای تسکین دردهای روماتیسمی و عصبی و برای

تقویت اطفال ضعیف و مبتلا به نرمی استخوان موثر است.

کاهش چربی خون از خواص گیاه مرزه

یک طرح تحقیقاتی که در آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یک سال انجام شد،.

نشان داده است که گیاه “مرزه” با نام علمی “ساتوریا خوزستانیکا” اگر درست مصرف شود،.

مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان کاهش می دهد. لازم است.

پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شکل کپسول خوراکی درآورند تا برای

کنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده کنند.

کاهش وزن از خواص گیاه مرزه

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بررسی گروهی از افراد چاق دریافتند،.

افرادی که از رژیم غذایی کم کالری همراه با مکمل گیاهی حاوی مرزه استفاده می کنند،

در کاهش وزن خود موفق تر از افرادی هستند که فقط رژیم غذایی کم کالری مصرف می کنند.

پژوهشگران با توجه به نتایج این بررسی که در مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شد،.

برای کاهش وزن، رژیم غذایی کم کالری همراه با مکمل این گیاه را توصیه می کنند.

فیبر موجود در این گیاه به کاهش LDL یا کلسترول بد خون کمک می‌کند، در حالیکه کلسترول خوب خون یا همان HDL را افزایش خواهد داد.

مرزه کوهی

خاصیت ضد عفونی کنندگی از خواص گیاه مرزه

برگ‌های مرزه، دارای فنول‌های روغنی ضروری فراری همچون تیمول و کارواکرول است.

تیمول یکی از مهم‌ترین روغن‌های ضروری است که خاصیت ضد قارچی و ضد عفونی آن از لحاظ علمی ثابت شده است.

علاوه بر موارد ذکر شده، ترکیبات فنولی دیگر همچون کارواکرول در مرزه از رشد باکتر‌ی‌های مختلف همچون coli و باسیلوس سرئوس جلوگیری می‌کند.

بنابراین کارواکرول، به عنوان افزودنی غذایی سالم برای خواص ضد باکتریایی آن استفاده می‌شود.

این ماده همچنین طعم تند و بی نظیری به مرزه می‌بخشد.

خواص مرزه کوهی

مرزه کوهی، یا به زبتوضیحات

خواص مرزه  مرزه ی کوهی شامل خاصیت ضد میکروب، ضد درد و اسپاسم و ضد نفخ است.

امروزه از خواص مرزه به منظور پیشگیری از رشد تومورها استفاده می شود.

از گیاهان دارویی مهم محسوب میشود.

این سبزی از خانواده یان بوده، در نواحی مختلف ایران به صورت پرورشی در سبزیکاری ها کاشته می شود.

و به طور خودرو در مناطق شمال، شمال غربی، غرب و قسمتهایی از مرکز و جنوب می روید.

مرزه گیاهى اســت یکســاله با شــاخه هاى نازک به رنگ ســبز مایل بــه کبــود و یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی ایرانیان است.
مرزه خاصیت شیرافزایی دارد که برای تاثیر بهتر است از عرق مرزه استفاده شود.

مقدار مصرف نصف استکان عرق مرزه شب ها قبل از خواب.
علاوه بر افزودن شیر مادر.مرزه تاثیر خوبی روی طعم شیر مادر گذاشته و نوزاد را ترغیب به خوردن شیر مادر میکند.

ارزش غذایی سبزی مرزه کوهی

مرزه، مرزه ی کوهی منبع بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که برای سلامت کلی بدن مفید است.

برگ‌ها و شاخه‌های آن منبع بسیار غنی از پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سلنیم میباشد.

پتاسیم موجود در این گیاه، یکی از مهم‌ترین ترکیبات سلولی است .

و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.

منگنز نیز توسط بدن به عنوان یک کوفاکتور برای آنزیم‌های عمل می‌کند.

آهن موجود در این سبزی به ویژه سبزی تازه، برای ساخت گلبول‌های قرمز خون ضروری است.

خواص  در طب سنتی

مرزه براساس طب سنتی دارای طبیعت نسبتا گرم و خشک است .

و متخصصان طب سنتی بر این عقیده هستند که این سبزی ترکیبات ضد درد دارد.

و در درمان دردهای عصبی و کاهش چربی خون و کاهش وزن موثر است .

و از آن برای تسکین درد دندان استفاده میکردند.

از دم کرده شاخ و برگهای گیاه مرزه به همراه همان میزان ،

جهت تصفیه خون‌های غلیظ استفاده میشود. جوشانده مرزه به صورت حمام و

به صورت استعمال خارجی، برای تسکین دردهای روماتیسمی و عصبی و برای

تقویت اطفال ضعیف و مبتلا به نرمی استخوان موثر است.

کاهش چربی خون از خواص گیاه مرزه

یک طرح تحقیقاتی که در آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یک سال انجام شد،.

نشان داده است که گیاه “مرزه” با نام علمی “ساتوریا خوزستانیکا” اگر درست مصرف شود،.

مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان کاهش می دهد. لازم است.

پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شکل کپسول خوراکی درآورند تا برای

کنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده کنند.

کاهش وزن از خواص گیاه مرزه

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بررسی گروهی از افراد چاق دریافتند،.

افرادی که از رژیم غذایی کم کالری همراه با مکمل گیاهی حاوی مرزه استفاده می کنند،

در کاهش وزن خود موفق تر از افرادی هستند که فقط رژیم غذایی کم کالری مصرف می کنند.

پژوهشگران با توجه به نتایج این بررسی که در مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شد،.

برای کاهش وزن، رژیم غذایی کم کالری همراه با مکمل این گیاه را توصیه می کنند.

فیبر موجود در این گیاه به کاهش LDL یا کلسترول بد خون کمک می‌کند، در حالیکه کلسترول خوب خون یا همان HDL را افزایش خواهد داد.

مرزه کوهی

خاصیت ضد عفونی کنندگی از خواص گیاه مرزه

برگ‌های مرزه، دارای فنول‌های روغنی ضروری فراری همچون تیمول و کارواکرول است.

تیمول یکی از مهم‌ترین روغن‌های ضروری است که خاصیت ضد قارچی و ضد عفونی آن از لحاظ علمی ثابت شده است.

علاوه بر موارد ذکر شده، ترکیبات فنولی دیگر همچون کارواکرول در مرزه از رشد باکتر‌ی‌های مختلف همچون coli و باسیلوس سرئوس جلوگیری می‌کند.

بنابراین کارواکرول، به عنوان افزودنی غذایی سالم برای خواص ضد باکتریایی آن استفاده می‌شود.

این ماده همچنین طعم تند و بی نظیری به مرزه می‌بخشد.

خواص مرزه کوهی

مرزه کوهی، یا به زبان ترکی «داغ مرزسی» از خانواده نعنا است،

این گیاه مختص فلات ایران به‌ویژه نواحی شرقی ایران، نواحی شرقی و مرکزی ترکیه و عراق بوده و در اروپا و آمریکا یافت نمی‌شود.

اثر ضدباکتری این گیاه موجب درمان بیماری‌های پوستی نظیر آکنه و غرور جوانی می‌شود.

این گیاه در طب سنتی به‌عنوان خواب‌آور و درمانی برای دردهای گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است که عصاره مرزه کوهی، رشد تومورهای مغزی را تا ۴۵ درصد کاهش می‌دهد.

طرز تهیه دمنوش مرزه

دو قاشق سوپخوری مرزه ی کوهی در نیم لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید دم بکشد .

سپس صاف نموده همراه با عسل روزانه ۲ تا ۳ فنجان جرعه جرعه بنوشید.

روش دیگر طرزتهیه دمنوش مرزه، به اینصورت است که ۱ قاشق مرباخوری تخم آن را بگیرید .

و در قوری آب جوش کوچک بریزید و تا نیم ساعت صبر کنید تا دم بکشد. حالا آن را صاف کرده و با مقداری عسل بنوشید.

مضرات

مرزه در برخی موارد عوارضی در ریه ایجاد می کند و در صورت بروز عوارض جانبی برای رفع آن

بایستی کمی سرکه خورده شود.

توجه: از مصرف مرزه در دوران بارداری باید خودداری کرد.

ان ترکی «داغ مرزسی» از خانواده نعنا است،

این گیاه مختص فلات ایران به‌ویژه نواحی شرقی ایران، نواحی شرقی و مرکزی ترکیه و عراق بوده و در اروپا و آمریکا یافت نمی‌شود.

اثر ضدباکتری این گیاه موجب درمان بیماری‌های پوستی نظیر آکنه و غرور جوانی می‌شود.

این گیاه در طب سنتی به‌عنوان خواب‌آور و درمانی برای دردهای گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است که عصاره مرزه کوهی، رشد تومورهای مغزی را تا ۴۵ درصد کاهش می‌دهد.

طرز تهیه دمنوش مرزه

دو قاشق سوپخوری مرزه ی کوهی در نیم لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید دم بکشد .

سپس صاف نموده همراه با عسل روزانه ۲ تا ۳ فنجان جرعه جرعه بنوشید.

روش دیگر طرزتهیه دمنوش مرزه، به اینصورت است که ۱ قاشق مرباخوری تخم آن را بگیرید .

و در قوری آب جوش کوچک بریزید و تا نیم ساعت صبر کنید تا دم بکشد. حالا آن را صاف کرده و با مقداری عسل بنوشید.

مضرات

مرزه در برخی موارد عوارضی در ریه ایجاد می کند و در صورت بروز عوارض جانبی برای رفع آن

بایستی کمی سرکه خورده شود.

توجه: از مصرف مرزه در دوران بارداری باید خودداری کرد.

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی