علائم پیری را می‌توان معکوس کرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

شاید نتوانیم سن تقویمی خود را به عقب برگردانیم، اما سن بیولوژیکی ما انعطاف پذیرتر است. سن بیولوژیکی، نشان دهنده سلامت سلول ها و بافت های فرد است و می تواند تحت تاثیر بیماری، تغییرات سبک زندگی و یا عوامل محیطی مختلف قرار گیرد.

این تحقیق، اولین مطالعه ای است که شواهد قوی از انسان و مدل های بالینی ارائه می دهد که نشان می دهد؛ پس از رفع استرس، می توان سن بیولوژیکی را بازیابی کرد. این نتایج، می توانند برای توسعه و آزمایش داروهای ضد پیری مفید باشند.

محققان توضیح داده اند: استرس شدید می تواند باعث افزایش سن بیولوژیکی شود، اما اگر این استرس کوتاه مدت باشد، می توان علائم پیری بیولوژیکی را معکوس کرد.

تیم تحقیقاتی در این مطالعه، نمونه ‌های خون بیماران مسن که تحت عمل جراحی اورژانسی قرار گرفته بودند را بلافاصله قبل از جراحی، چند روز پس از عمل جراحی و قبل از ترخیص از بیمارستان جمع ‌آوری و بررسی کردند.

این تیم، همچنین نمونه ‌های خون موش ‌ها و انسان های باردار را بررسی کردند و این نمونه ها را در مراحل اولیه و اواخر بارداری و پس از زایمان بررسی شد. در آزمایش دیگری، پژوهشگران، نمونه‌ هایی را از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در بخش مراقبت ‌های ویژه بستری بودند را مورد بررسی قرار دادند.

محققان سپس از ساعت های بیولوژیکی برای تعیین سلامت سلول ها و بافت ها استفاده کردند. پس از تجزیه تحلیل ‌ها، پژوهشگران علائمی را مشاهده کردند که نشان دهنده افزایش سن بیولوژیکی در موقعیت ‌های استرس زا بودند؛ اما یافته ها نشان داد: پس از برطرف شدن این موقعیت ها، سن بیولوژیکی افراد، به حالت اولیه باز می گردد.

در مطالعات مربوط به تأثیر بارداری بر سن بیولوژیکی، محققان یک الگوی ثابت را در انسان ها و موش ها مشاهده کردند؛ سن بیولوژیکی در طول بارداری تا زمان زایمان افزایش یافت و در زمان زایمان به اوج خود رسید اما پس از زایمان برطرف شد.به گزارش سیناپرس، در میان بیماران مبتلا به کووید 19، تیم تحقیقاتی، شاهد افزایش سن بیولوژیکی بود که تا حدی پس از ترخیص از ICU برای بیماران زن معکوس شد. با این حال، تغییر قابل توجهی در بین بیماران مرد مشاهده نشد.

دانشمندان اظهار داشته اند: یافته ‌های ما نشان داده اند که ممکن است بتوان مداخلاتی را شناسایی کرد که می ‌توانند سن بیولوژیکی را کند یا حتی تا حدی معکوس کنند.

یافته های تحقیقاتی در مجله Cell Metabolism منتشر شده اند.

بهداشت‌نیوز