نماد سایت ماه نیوز

علت موی زائد صورت چیست؟

وجود موهای زائد نشان دهنده مشکلی مرتبط با سلامتی شما است. به عبارت دیگر علت موهای زائد صورت به سلامت شما بستگی دارد. برخی از این علل عبارتند از:

۱. اضافه وزن

میزان هورمون‌های مردانه و سطح انسولین در افراد دارای اضافه وزن بیشتر از سایر افراد است. همین عوامل باعث رشد بیشتر موهای زائد در صورت و سایر نقاط بدن می‌شود. خوشبختانه افرادی که اضافه وزن دارند علاوه بر تغییر شیوه زندگی‌شان با انجام روش‌های لاغری موضعی مانند می‌توانند وزن خود را کاهش دهند. چرا که کاهش وزن باعث کم شدن هورمون تسترون و در نتیجه کم شدن رشد موهای زائد می‌شود.برای مشاهده قیمت دستگاه لیزر تیتانیوم 2023 لطفا کلیک کنید

۲. فولیکول‌های حساس مو

اگر فردی که دارای موی زائد است دچار اختلالات هورمونی نباشد به احتمال زیاد علت اصلی موی زائد فولیکول‌های حساس مو می‌باشد. در این شرایط برای از بین بردن موهای زائد صورت به جای انجام اپیلاسیون و یا استفاده از تیغ بهتر است را در نظر بگیرید.

۳. اختلالات هورمونی

طبق آمار تقریبا ۸٪ خانم‌ها دچار رشد غیر معمول مو در صورت، ران، شکم و پشت لب هستند. علت رایج این اتفاق وجود سطح بالای هورمون تستوسترون و همچنین ابتلا به تخمدان پلی کیستیک است. این افراد با درمان تخمدان پلی کیستیک و استفاده از داروهای متعادل کننده هورمون می‌توانند این مشکل را حل کنند.
توجه داشته باشید اگر به به دلیل اختلالات هورمونی دچار مشکلات مربوط به مو شدید می‌توانید با کمک این مشکلات را برطرف سازید.

۴. یائسگی

افرادی که به دوران یائسگی وارد می‌شوند به دلیل کاهش سطح استروژن دچار رشد بیشتر موهای زائد می‌شوند.

۵. مصرف برخی داروها

مصرف داروهایی مانند استروئیدها و روگین‌ها باعث تولید آندروژن و در نتیجه عوارضی از جمله موهای زائد می‌شود. علاوه بر این داروهای رفع اختلالات ایمنی و داروهای ضد تشنج نیز سبب افزایش حجم موهای زائد خواهند شد. اگر این داروها را مصرف می‌کنید بهتر است با لیزر درمانی موهای زائد را از بین ببرید. توجه داشته باشید در صورت مراجعه به یک کلینیک حرفه‌ایی می‌توانید موهای زائد صورت خود را بدون سوختگی و آسیب به پوست از بین ببرید. با این وجود اگر دچار لک یا جای سوختگی شدید می‌توانید با استفاده از روش این آسیب را از بین ببرید.

۶. فعالیت زیاد غدد فوق کلیوی

عملکرد نادرست غدد فوق کلیوی علت رشد موی زائد صورت است. علاوه بر این تومورهای غیر سرطانی آدرنال نیز سبب تولید افراطی آندروژن می‌شوند. در این شرایط با دارو درمانی و یا جراحی می‌توان میزان هورمون را تعدیل نمود.

۷. بارداری

بارداری باعث تغییرات هورمونی بسیار زیادی در بدن می‌شود. این هورمون‌های اضافه باعث رشد موهای زائد و ضخیم می‌شوند. همانند سایر تغییرات هورمونی در زندگی زنان می‌تواند باعث ایجاد موهای زائد شود.

بهترین روش حذف موهای زائد صورت

لیزر موهای زائد با دستگاه لیزر الکساندرایت کندلا یکی از بهترین روش‌های از بین بردن موهای زائد صورت است. لیزر موهای زائد نسبت به روش‌هایی مثل اپیلاسیون، استفاده از اپیلیدی، کرم‌های موبر و … کم‌ترین آسیب را به پوست وارد می‌کند. همچنین عوارضی که بعد از انجام لیزر ممکن است تجربه کنید، انگشت شمار خواهد بود. در اکثر موارد نیز هیچ گونه عارضه‌ای بعد از لیزر صورت مشاهده نشده است.

دستگاه لیزر تیتانیوم ساخت کجاست؟

در سال ۱۹۶۰، تئودور مایمن نخستین دستگاه لیزر موهای زائد را اختراع کرد. با گذشت زمان، شرکت‌ها مدل‌های پیشرفته‌تر و به‌روزتری از دستگاه لیزر مایمن تولید و روانه بازار کردند. امروزه دستگاه‌های مختلف لیزر موهای زائد دارای طول موج‌های دایود، الکساندرایت و ان دی یاگ می‌باشند. توجه داشته باشید که هر کدام از این طول موج‌ها برای پوست و موی خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزایای این روش برای از بین بردن موهای زائد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

چه مواردی باعث تشدید موهای زائد صورت می شود

علاوه بر علل ذکر شده در قسمت بالا، برخی از عوامل باعث رشد بیشتر و تشدید موهای زائد می‌شوند. این عوامل عبارتند از:

 دلیل۱: تغییرات تعادل هورمونی

برخی خانم ها ممکن است رویش موهای زائد را در طول دوران بلوغ، بارداری و یا به مرور بالا رفتن سن بالاخص پس از یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی، و با افزایش هورمون مردانه تجربه کنند.

در زمان بارداری سطح تستوسترون بطور طبیعی افزایش می یابد که میتواند منجر به پرمویی شود.

این علائم، پس از تولد نوزاد وقتی سطح تستوسترون به میزان نرمال باز می‌گردد، برطرف میشوند.

در طول یائسگی نیز، میزان کمتر و کمتری استروژن ترشح میشود در حالیکه تولید تستوسترون بی وقفه ادامه دارد.

در نتیجه سطح آندروژن در بدن بصورت غیرعادی بالا میرود و منجر به بروز خصوصیات مردانه میشود.

دلیل ۲: مصرف برخی داروها

بعضی از داروها مانند استروئید آنابولیک یا قرص های پیشگیری از بارداری حاوی پروژسترون ممکن است در سطح هورمونتان اختلال ایجاد کرده و منجر به پرمویی گردد.

داروهای دیگر که شامل پروژسترون، تستوسترون، بیماتوپروست یا سیکلوسپورین می باشند نیز تاثیر مشابه ای دارند.

دلیل ۳: PCOS

عمده ترین دلیل پرمویی در خانم های جوان تر سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است، اختلالی که به دلیل سطوح بالای آندروژن ایجاد شده و منتج به کیست های تخمدانی و عادت های ماهیانه نامنظم می شود.

دلیل ۴: اضافه وزن

چاقی با سطوح بالای تستوسترون آزاد در خانم ها مرتبط است و می‌تواند منجر به پرمویی شود.

بویژه چربی اضافه دور ‌شکم میتواند منجر به مقاومت انسولین شود.

میزان بالای انسولین نیز میتواند باعث افزایش تولید آندروژن شود.

دلیل ۵: اختلالات هورمونی

اختلالات غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز که منجر به ترشحات بیش از حد هورمون های مردانه میشود، می توانند دلیل رویش موهای زائد باشند.

برای مثال:

دلیل ۶: تومورها

تومورهایی که بر غدد فوق کلیوی و هیپوفیز تاثیر می‌گذارند مانند برخی تومورهای ریه، تخمدان، یا دستگاه گوارش می توانند گاهاً ترشح آندروژن را افزایش داده و موجب پرمویی گردند.

 

خروج از نسخه موبایل