برای نسلی که به واژه «ممنوعیت» عادت کرده اند، تحریم های چپ و راست آمریکا و اتحادیه اروپا خبر تازه و جدیدی نیست. تحریم هایی که از دوران دفاع مقدس شروع شد و حالا هر روز دایره تنگ تر شده و به تحریم ها هم رسیده است!
ماه نیوز پلاس – سهیله صدیقی: حالا باز هم جنجال تازه ای بر سر محرومیت فوتبال ایران در جام جهانی به وجود آمده است. مسیح علی نژاد، چهره حامی تحریم های ظالمانه علیه ایران، با تعلیق فدراسیون فوتبال و اخراج تیم ملی ایران از جام جهانی 2022 قطر، در تلاش برای مقابله با «فیفا» است. بر اساس ادعا و درخواست تعلیق فوتبال ایران و حذف تیم ملی از جام جهانی، کمپین ممنوعیت ورزش ایران ایجاد شد و هدف نهایی این کمپین تعلیق ورزش ایران است!
صرف نظر از اینکه این خواسته چقدر غیرمنطقی و غیرقابل اجرا است، چنین رویکردهایی برای ایران تازگی ندارد. علاوه بر تحریم شخصیت های سیاسی، سازمان های تجاری و بانک ها، در این سال ها شاهد تحریم شخصیت های فرهنگی، دانشگاهی و ورزشی نیز بوده ایم. تحریم هایی که شاید در نگاه اول بی معنی و خنده دار به نظر برسند.
علیرضا فغانی، مقدسات و تحریم ها در ایران
سال 2017 بود که شرکت آمریکایی «نایک» اعلام کرد که تیم ملی فوتبال ایران محروم است و نمی تواند از کفش و لباس ورزشی این شرکت استفاده کند. «Найк» همچنین др эмилили бех газдей Америка «Яу. س EI TODI» تاکید کرد که عدم تحویل کفش ورزشی به تیم ملی ایران موضوع جدیدی نیست و به عنوان یک شرکت آمریکایی به دلیل قوانین داخلی و تحریم های اعمال شده از سوی دولت نمی تواند مانند گذشته در این راستا تصمیم گیری کند. بدون اختیار. انتخاب کنید که عمل کنید.
حتی سامان قدوس که شهروند سوئد است، در آن سال به دلیل حضور در تیم ملی با محرومیت شرکت نایک مواجه شد، در حالی که قدوس پیش از این با شرکت نایک قرارداد اسپانسری امضا کرده بود.
این محرومیت شامل فوتبال بین المللی یعنی علیرضا فغانی شد. در همان سال، افغان ها و همکاران ایرانی از پوشیدن لباس «قهرمان» منع شدند. این در حالی است که «نایک» اسپانسر کنفدراسیون فوتبال آسیا است و سال ها تمام داورانی که در مسابقات این قاره حضور داشتند، لباس این شرکت را بر تن می کردند.
نادر طالب زاده و تحریم های فرهنگی
سال گذشته جشنواره فیلم «عمار»، راه اندازی همایش جدید، عضویت هیئت پژوهشگران شبکه، ساخت چندین مستند، اجرای برنامه «عصر»، شبکه شبکه و . ..
زنده یاد طالب زاده از 16 تا 26 سالگی در کشور آمریکا زندگی می کرد اما همزمان با انقلاب اسلامی به ایران بازگشت. البته ایشان کارهای قبلی در سی بی اس آمریکا نیز داشت و این همکاری به گونه ای شکل گرفت که قصد داشت اخبار انقلاب را به گوش جهانیان برساند اما این همکاری ادامه پیدا نکرد و بلافاصله پس از 22 بهمن ماه 1357 او از CBS حذف شد.
دلیل اصلی قرار گرفتن وی در لیست تحریم های آمریکا، دست داشتن وی در جاسوسی از این حادثه بود.
کارگردان صدا و سيما و حوزورش در تحريم ليست
عبدالعلی علیعسکری، هفتمین مدیر صدا و سیما و همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه این سازمان. وی مسئولیت سازمان توسعه و فناوری رسانه صدا و سیما را در سمت ریاست قبلی سازمان «محمد سرافراز» از این سمت بر عهده داشت. از جمله اقدامات انجام شده در دوران تصدی و حمایت از توسعه و فناوری رسانه و رادیو می توان به راه اندازی تلویزیون دیجیتال و انتقال فناوری تلویزیون از آنالوگ به دیجیتال اشاره کرد.
اما نوامبر 2017 بود که وزارت خزانه داری آمریکا علی عسکری را در فهرست تحریم های آمریکا قرار داد. ادعای آمریکا برای این تحریم نقض حقوق بشر بود. بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا، عبدالعلی علی عسگری به عنوان رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در سانسور و اعترافات اجباری زندانیان سیاسی نقش آفرینی کرد و قرار گرفت. در لیست تحریم
تحريم وزير جوان در يك ذهر عصيني
محمدجواد آذری جهرمی از سال 1396 تا 1400 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوم حسن روحانی بود.
وزارت خزانهداری آمریکا با صدور بیانیهای در روز جمعه ۱۱ آذر ۱۳۹۷، محمدجواد اینترنت را در ایران به دلیل سانسور گسترده ممنوع اعلام کرد. وزیر خزانهداری آمریکا درباره این تحریم گفت: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران را به دلیل محدود کردن دسترسی به اینترنت از جمله نرمافزار پیامرسان محبوبی که به میلیونها ایرانی کمک میکند با یکدیگر و دنیای خارج ارتباط برقرار کنند، تحریم میکنیم.
منصور غلامی و طاهریم شخصیتی عالم است
آمریکا در سال ۲۰۱۷ منصور غلامی وزیر علوم و حسن روحانی را در فهرست تحریمها قرار داد. منصور غلامی در گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد: «من از ممنوعیت اطلاع ندارم و این موضوع هم برایم مهم نیست. دلیش را هم نیمی! شاید همه در جهومری اسلامی مسئولیت داشته باشند، از ناظر آن ها تحریم است».
تحریم 9 نفر واقعی بهانه دورزدن تحریمها
یکی از تحریمهای معروف وزارت خزانهداری آمریکا، تحریمهای آوریل ۲۰۱۸ است که فهرستی ۹ نفره به رهبری مقامات ارشد را شامل میشد.
از مهم ترین افراد این لیست می توان به 9 نفر به سید مجتبی خامنه ای (فرزند مقام دوم رهبری) و سید ابراهیم رئیسی (رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور ایران) اشاره کرد.
سردار محمد باقری (فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح)، سردار حسین دهقان (مشاور رهبر در حوزة صناعید صناعیده)، حجتُالاسلام محمد محمدیگلّیگانی (رئیس دفتر مقام معازم لربیک)، واحید حقانی (معاون بیت بیتعلامدل ربیک)، مجموع بیت بیت ریگین) مصلح نیزام)، علی اکبر ولایتی (مشاور امور بینمللمها مقام موازم لریکی) و همچنین غلامعلی رشید (فرمانده قرهگاه خاتم الانبیا) از دیگر مکانهایی بودند که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتند.
این افراد همزمان با چهارمین سالگرد جاسوسی در این لیست قرار گرفتند.
پایان پیام