هرس درخت سیب دوساله

درخت سیب با طبیعت بزرگ و گسترده شونده‌ و پوسته‌ی گرم و صاف خود، از جمله زیباترین درختان باغی به شمار می‌روند. با این حال، برای حفظ باروری، باید آن‌ها را به طور سالیانه هرس کرد. هرس کردن چند هدف را دنبال می‌کند:

  • هرس کردن تاج درخت را باز می‌کند تا نور بتواند به تمام برگ‌ها برسد و کیفیت میوه‌ها افزایش یابد.
  • هرس کردن امکان چرخش هوا را بیشتر می‌کند که باعث کم شدن امراض و مشکلات ناشی از حشرات می‌شود.
  • هرس کردن باعث می‌شود که شاخه‌ها فضای کافی برای رشد کردن و محکم شدن را داشته باشند.

هرس کردن نهال درخت سیب

ممکن است شما یک یا دو نوع درخت بکارید. درختانی که به صورت نهال در نهالستان کاشته‌شده‌اند، عمر زیادی ندارند، هنوز شاخه‌ای ندارند. پس از کاشت، نوک آن را بچینید تا به اندازه‌ی ۹۰ تا ۱۱۵ سانتی‌متر ارتفاع داشته باشد. پایین‌ترین شاخه‌ها از زیر نقطه‌ی برش خورده شروع به رشد می‌کنند‍‍، پس هنگام برش، ارتفاعی دلخواه‌تان را در نظر داشته باشید.

به نقل از گردو میاندوآب پالیز، بسیاری از نهال‌فروشی‌ها، درختان سیب بزرگ‌تری می‌فروشند که شاخه‌های‌شان درآمده است. اگر هوای محل زندگی شما خشک، گرم و رشد گیاهانی تک ریشه سخت است، این گزینه‌ مناسب می‌باشد، اما هزینه‌ی این درختان از نهال‌های کوچکتر بیشتر است. این درختان را بعد از کاشت تنها برای جدا کردن شاخه‌هایی که شکسته، نزدیک به هم و یا بیش از حد پایین هستند هرس کنید.

ابتدای بهار سال آینده موقع هرس مجدد است. به درخت نگاه کنید. باید چهار یا پنج شاخه‌ی اصلی را نگه دارید. این شاخه‌ها نباید بیش از ۶۰ سانتی‌متر از سطح زمین پایین باشند – ۹۰ سانتی‌متر بهتر هم هست. فاصله‌ی بین شاخه‌ها باید مساوی و حداقل ۱۲ سانتی‌متر از یکدیگر باشد. اساساً می‌خواهیم شاخه‌ها به نحوی مرتب شوند که شبیه پره‌های چرخ به نظر برسند. بقیه‌ی شاخه‌ها را ببرید، به خصوص آن‌هایی که نزدیک به هم از تنه‌ی اصلی منشعب شده‌اند، یعنی آن‌هایی که بسیار نزدیک به هم رشد می‌کنند.

هرس کردن درخت سیب

همان طور که درخت سیب رشد می‌کند، ردیف دوم و سوم شاخه‌های اصلی را انتخاب کنید. این بار نیز شاخه‌ها را به شکل ستاره یا چرخ مرتب کنید تا شاخه‌ها به طور مساوی حول تنه‌ی اصلی باشند. شاخه‌های کوچک دیگر را ببرید، به خصوص آن‌هایی که به صورت عمودی و یا نزدیک به هم رشد می‌کنند.

شاخه‌های بالایی را هرس کنید تا از شاخه‌های پایینی کوتاه‌تر باشند، به طوری که شبیه یک درخت کریسمس شود. این کار باعث می‌شود که نور به شاخه‌های پایینی برسد و میوه‌ها سالم بماند. شاخه‌ی اصلی را نیز هرس کنید. این شاخه در راستای مرکز درخت، از تنه‌ی آن منشعب می‌شود. همه‌ی شاخه‌های دیگر از آن منشعب می‌شوند. وقتی شاخه‌ی اصلی به ارتفاع مورد نظر شما رسید هرس کردن را شروع کنید. درختچه‌ها معمولاً ۳ تا ۳٫۵ متر رشد می‌کنند، این در حالی است که بهتر است درخت معمولی را بین ۴ تا ۵ متر نگه داشت. شاخه‌ی مرکزی را به صورت سالانه هرس کنید، به صورتی که از نزدیک‌ترین شاخه مقداری بالاتر باشد. این شاخه همیشه باید مرتفع‌ترین شاخه‌ی درخت باشد.

زمان هرس درخت سیب

به طور کلی، بهتر است درخت را در اواخر زمستان که در خواب است و هنوز برگ‌های جدید جوانه نزده‌اند هرس کنید. هوای سرد و خشک اواخر زمستان ایده‌آل است. هرس کردن درختان در خواب زمستانی مزایای زیادی دارد. مزیت اصلی این کار آن است که وقتی درخت برگی نداشته باشد بهتر می‌توانید شکل آن ببینید و به شکل صحیح درخت را هرس کنید.

اگر در تابستان یا اوایل پاییز هرس کنید با ریسک‌های زیادی مواجه خواهید بود. بیماری‌ها و آفت‌ها در این فصل‌ها فعال هستند و ممکن است هرس کردن شما باعث پراکنده شدن آن‌ها شود. همچنین، هرس کردن در این زمان رشد گیاهان دیگر اطراف درخت را بیشتر می‌کند. اگر در تابستان یا پاییز درختان را هرس کنید، شاخه‌هایی که به تازگی رشد کرده‌اند زمان کافی برای سفت شدن را ندارد و احتمال آسیب دیدن و سرمازدگی وجود دارد.

نحوه‌ی برش در هرس

اول از همه، برای این کار باید تجهیزات مناسب داشته باشید. از قیچی باغبانی تیز برای هرس کردن شاخه‌های با قطر کمتر از ۲ سانتی‌متری استفاده کنید. با استفاده از اره شاخه‌های بزرگ‌تر را ببرید. وسایل خود را تیز و تمیز نگه دارید. هنگامی که نوک شاخه‌ها را هرس می‌کنید، به میزان ۶ میلی‌متر بالاتر از جوانه‌ی برگ را ببرید. در هنگام برش شاخه‌ای از محل تنه‌ی درخت، به دنبال گلوگاه بگردید که یک برامدگی بین تنه و شاخه است. از این ناحیه برش را انجام دهید. اگر چسبیده به تنه شاخه را ببرید ممکن است آن محل دچار عفونت شود.

ملاحظات و هشدارهای هرس درخت سیب

علاوه بر هرسی که در اواخر زمستان هر سال انجام می‌گیرد، می‌توانید هرس‌های دیگری نیز در شرایط زیر انجام دهید:

  • هرس شاخه‌های هرز خودرویی که به صورت عمودی به سمت بالا یا پایین درخت رشد می‌کنند. وجود این شاخه‌ها فایده‌ای ندارد و باعث هدر رفتن منابع درخت می‌شوند.
  • هرس شاخه‌های خشک یا آسیب دیده.
  • هرس شاخه‌هایی که دچار بیماری آتشک یا هر بیماری قارچی یا باکتریتیی دیگر هستند.
  • هرس شاخه‌های ضعیف از بین شاخه‌هایی که روی هم یا نزدیک به هم قرار دارند.

می‌توانید برای رفع این مشکلات در هر زمانی درخت را هرس کنید. با این حال، در زمان ههرس درخت چگونه انجام می شود:

در این مطلب سعی داریم تا به صورت تخصصی فرایند هرس درختان میوه را توضیح وهمچنین به معرفی انواع روش هرس درختان میوه  به صورت منحصر به فرد بپردازیم، پس لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تعریف هرس درخت:

هرس در زبان عامیانه به بریدن قسمت های اضافی درختان گفته می شود. این قسمت ها می تواند شامل شاخه و برگ شود. همچنین ممکن است قسمت هایی که هرس روی آن انجام شود زنده باشد و یا خشک شده باشند.

دلایل انجام هرس درخت میوه:

هرس در درختان به منظور تقویت و فرمدهی به آنها صورت می گیرد. اما در درختانی که میوه خوراکی تولید می کنند، عمده استفاده از هرس به منظور کمک به تقویت و افزایش توان درختان برای تولید محصول صورت می گیرد.

همانطور که میدانید انرژی درختان در اثر فرایند سیتوپلاسم و فتوسنتز حاصل می شود و در نهایت به یاخته درختان منتقل می گردد. این انرژی می تواند از طریق نور آفتاب و یا کوددهی درختان میوه صورت گیرد.

در نتیجه رشد سلول های گیاهی جدید انرژی درختان بیشتر شده و در تمامی درخت پخش می شود. حال اگر بخواهیم توان درخت را در قسمتی مشخص که بیشترین باردهی را دارد که به اصطلاح شاخه های بارده درخت گفته می شود، جمع کنیم، شاخ و برگ اضافی را قطع کرده و توان درخت را در نقاط بارده درخت کنترل می کنیم.

زمان هرس درخت میوه به صورت عمومی:

زمان هرس در درختان میوه به نوع درخت و فصل باردهی آن بر می گردد. گروه عمده ای از کشاورزان برای اکثر درختان میوه اواخر فصل تابستان را به منظور هرس فرمدهی انتخاب می کنند.

معمولا هرس باردهی که به نیت تقویت درختان برای شروع باردهی سالانه انجام می شود، یک تا دوماه قبل از شروع زمان باردهی انجام می شود. هس باردهی در درختان میوه تاثیر بسزایی در رشد و تولید محصولات آنها خواهد داشت.

هرس زمستانه یا به اصلاح هرس سیاه، نوعی از هرس است که بیشتر در فصل زمستان و زمانی که درختان در خواب زمستانه هستد انجام می شود. نوع دیگری از هرس، هرس سبز یا هرس تابستانه نام دراد که در فصل تابستان صورت می گیرد.

تاثیر هرس بر روی درختان میوه به صورت عمومی:

هرس درختان میوه باعث تقویت بنیه درختان برای تولید محصولات خود می شوند. هر چه درخت انرژی و توان بیشتری برای تولید محصول داشته باشد، می تواند محصولات با کیفیت تر و بیشتری تولید کند.

این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که هرس به تنهایی نمی تواند تضمینی برای تولید محصولات بیشتر باشد. بلکه مواردی مثل کودهی، آبیاری مناسب، نور کافی و… در کنار نوع نژاد درختان، می تواند مزارع پر سودی را به وجود بیاورند.

زمان و مراحل هرس درخت گردو:

هرس در درختان گردو از جمله موارد مهمی است که می تواند علاوه بر تولید محصول به افزایش طول عمر درختان گردو نیز کمک کند. هرس درخت معمولا در 2 زمان انجام می شود.

هرس های  به ترتیب:

  1. هرس باردهی
  2. و هرس فرمدهی نام دارند.

هرس فرم دهی که معمولا در اواخر تابستان و شروع فصل سرما انجام می شود قسمت های از درختان که مانع رسیدن نور کافی به نقاط پایین تر می شود و یا تراکم آنها با درختان کناری زیاد است، قطع می گردد.

نوع دیگری از هرس، هرس باردهی نام دارد به صورت عمومی در اواخر زمستان انجام می شود. معمولا این نوع از هر ساله باید انجام شود تا درختان با آمادگی انرژی کامل به فصل باردهی خود ورود کنند.

مراحل هر دو نوع هرس معمولا به این صورت است که شاخه های جانبی یا چسبیده به تنه اصلی به وسیله قیچی های باغبانی جدا می شوند.

اگر درخت بزرگ و یا سن بیشتری داشته باشد، معمولا از اره های دستی و یا برقی استفاده می شود. بعد از هرس درخت گردو قسمت های هرس شده باید به وسیله محافظی مثل چسب باغبانی پوشیده شود تا آلودگی به درون درختان نفوذ نکنند.

مشاهده ی مقاله ی

زمان و مراحل هرس درخت بادام:

بهترین زمان هرس درخت بادام زمانی است که این درختان در خواب زمستانی هستند. این زمان را می توان در یک بازه 4 ماهه و از ابتدای آبان تا اوایل اسفند ماه در نظر بگیریم.

هرس نیز به منظور افزایش توان آنها برای تولید محصولات بیشتر و با کیفیت تر انجام می شود و همچنین در بیشتر موارد، شاخه و برگ هایی که به بیماری مبتلا شده اند را به وسیله هرس کردن، قطع می کنیم.

جوانه زنی در درختان بادام بسیار است. به منظور فرم دادن به درخت بادام و بر اساس فواصل مشخص طبق الگوی کشت نباید درختان مانع از نور رسانی به درختان دیگر شوند.

به همین دلیل در سال های ابتدایی کشت باید جوانه ها و شاخه های نو را که ممکن است مانع از نور رسانی به درختان دیگر می شوند را قطع نماییم. معمولا در شاخه های اصلی کم می باشد. در نتیجه سایر شاخه ها به عنوان شاخه ی جانبی هستند و می توان انها را هرس کرد.

زمان و مراحل هرس کردن درخت انگور:

هرس درختان انگور معمولا در زمستان و زمانی که نهال انگور هیچ برگی ندارند انجام می شود. به دلیل تراکم بسیار زیاد شاخ و برگ درخت انگور هرس انها کمی با دشواری همراه است.

از جمله درختان حساس و به زبان عامیانه زود رنج است. اگر در هرس دقت نشود و شاخه های اصلی به اشتباه قطع گردند، حتی ممکن است موجب خشکیدگی کامل درخت انگور شوند.

به دلیل خطراتی مثل خطر سرما زدگی درختان انگور بهتر است زمان هرس را به اواخر فصل سرما و یخبندان موکول کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که هرس درختان انگور با توجه به نوع درخت انگور و اقلیم جغرافیایی کشت شده در آن می تواند بسیار متفاوت باشد.

نکات مهمی که در مراحل هرس درخت انگور باید در نظر داشته باشید شامل مواردی مثل:

  • عدم قطع کردن شاخه های اصلی و شاخه های قدیمی تر،
  • حذف جوانه های و شاخه های غیر سود ده و بدون بار که در اصلاح کشاورزی به آنها شاخه های عقیم گفته می شود، اشاره کرد.

زمان و مراحل هرس درخت پسته:

همانند سایر درختان هرس درختان پسته نیز به 2 منظور کلی انجام می شود که:

  1. هرس فرمدهی
  2. هرس باردهی نام دارد.

برای هرس درخت باید از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید زیرا هرس غیر اصولی می تواند موجب نابودی درختان شما شود. با توجه به اینکه عمده مواد معدنی و غذایی و همچنین آب مورد نیاز درختان از طریق خاک تامین می گردد، شاخه های پایینی درختان بیشتر رشد می کنند ولی شاخ های بالایی درختان کمتر از بقیه رشد می کنند.

در نتیجه بهتر است شاخه های ابتدای و نزدیک به خاک را قطع نمایید تا را در قسمت های انتهایی تقویت نماییم. بهتر است بدانید که بهترین زمان هرس درخت پسته اواخر زمستان و اوایل فروردین ماه است.

زمان و مراحل هرس کردن درختان هلو:

تراکم شاخ و برگ در بسیار زیاد است. به همین دلیل توصیه می شود به منظور تهویه و گردش هوا و همچنین رسیدن نور کافی به سایر نقاط درختان، از هرس فرمدهی هر ساله بهره مند شوید.

بهتر است بدانید که  در شیوع بیماری و آفات سرعت بسیار زیادی را دارند به همین دلیل کارشناسان کشاورزی توصیه می کنند، شاخه هایی که با سم پاشی بیماری آنها برطرف نمی گردد را هرس نمایید.

بهترین زمان هرس جهت درختان هلو اویل بهار و اواخر تابستان است. بعد از انجام هرس بهتر است قسمت هرس شده را به چسب باغبانی و یا پارچه ای تمیز بپوشانید زیرا این قسمت ها همانند زخم باز در بدن انسان هستند و خیلی زود بیماری می تواند به آنها ورود کنند.

زمان و مراحل هرس درختان شلیل:

هرس در درختان شلیل نیز همانند درختان هلو است. عمده هرس در درختان شلیل به منظور برداشتن شاخه های بیمار و قطع آنها صورت می گیرد. زیرا سرعت شیوع بیماری در درخت شلیل بسیار زیاد است.

بهترین زمان هرس برای اواخر زمستان و بعد از به اتمام رسیدن فصل سرما است. این نکته را فراموش نکنید که زمان گفته شده به صورت عمومی است و در تمامی  صادق نیست و هر نژادی با توجه به اقلیم خود ممکن است تفاوت هایی در زمان و  نوع هرس داشته باشد.

زمان و مراحل هرس درخت انجیر:

هرس درخت انجیر به روش های مختلفی انجام می شود که شامل:

  1. هرس پایه بلند،
  2. هرس بوته ای
  3. و هرس باردهی است.

هر کدام از این روش های هرس به  کمک می کند تا تولید محصول و رشد بیشتری داشته باشند.

در هرس بهتر است شاخه های نزدیک به هم را قطع کرده و همچنین شاخه هایی با زاویه 45 درجه را جدا نماییم. زیرا این شاخه ها مانع از رسیدن هوا ونور کافی به شاخه های بارده می شود.

بهتر است بدانید بهترین زمان برای هرس درختان انجیر اواسط فصل بهار است. همچنین باید بدانید که درخت انجیر به آلودگی حساس است. درنتیجه بهتر است وسایل باغبانی و هرس خود را به صورت کامل ضد عفونی نمایید.

زمان و مراحل هرس کردن درختان سیب:

هرس در درختان سیب بر خلاف سایر درختان میوه بهتر است هر ساله انجام نشود. به این دلیل که رشد شاخه های بارده در درختان سیب کمی کند تر از سایر شاخه ها است. در نتیجه بهتر است هر 3 سال یکبار اقدام به هرس  کنید.

بهترین زمان هرس   در اواخر تابستان و یا اوایل فصل پاییز است. در این احتمال بیماری و آلوده شدن درختان در پایین ترین سطح قرار دارد. همچنین شاخه ها و جوانه هایی که در فصل بهار همان سال رشد کرده اند و به عنوان شاخ و برگ اضافی شناخته می شوند به راحتی نمایان می شوند.

زمان و مراحل هرس کردن درختان زردآلو:

دارای 3 نوع هرس است که هرس فرمدهی، باردهی و هرس جوان سازی هستند. در مورد هرس فرمدهی و باردهی، بارها صحبت شده است اما هرس جوان سازی مربوط به شاخه های بارده ای است که رشد آنها کم ویا متوقف شده است.

این شاخه ها بهتر است قطع شوند تا شاخه های بارده جدیدی به وجود بیایند. توجه و رعایت فواصل بین شاخه ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بهتر است شاخه های نزدیک به هم را هرس کرد. بهترین زمان هرس  اوایل بهار است.

زمان و نحوه هرس درختان انار:

هرس  در سال های اول تا پنجم که به هرس فرمدهی مشهور است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این سال ها درخت انار در حال شکل دادن به تنه و شاخه های اصلی می باشد.

هرس باردهی نیز هر ساله و به منظور تقویت درختان انار باید انجام شوند. در این هرس بهتر است شاخه های خشک و بیمار را از درخت جدا نماییم. هرس بارهی یک نکته مهم دارد و آن عدم هرس درخت انار در فصول تابستان است. زیرا درخت انار به آفتاب شدید بسیار حساس است و له سرعت خشک می شوند.

زمان و نحوه هرس درخت آلو:

هرس  بهتر است در فصولی که این درختان در خواب هستند انجام شوند. شاخه های رویده شده بر روی تنه اصلی درخت آلو که نزدیکی زیادی به خاک دارند باید هرس و قطع شوند زیرا مانع از رسیدن مواد معدنی به قسمت های بالایی درختان خواهد شد.

بهترین زمان هرس برای  یک ماه پس از تمام شدن و چینش کامل میوه الو است زیرا در این زمان درختان بارده و جوانه های عقیم جدید رشد کرده اند و به راحتی از یکدیگر قابل تفکیک هستند.

زمان و و نحوه هرس کردن درختان گیلاس:

 از جمله درختانی است که در برابر بیماری های قارچی و باکتریایی مقاوم نیست و زود بیمار می شود. این بیماری ممکن است در زمان هرس  و در شاخه های هرس شده بیشتر نمایان شود.

اواخر تابستان و اویل بهار بهترین زمان برای هرس گیلاس است. به منظور هرس بهتر است علاوه بر هرس شاخه های نزدیک به هم وغیر بارده، شاخه های بارده نیز نوک چینی شوند تا قد درختان گیلاس به منظور رسیدن مواد معدنی مناسب و همچنین چیدن محصولات آن مناسب باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درخت گلابی:

هرس به 2 شیوه هرس باردهی و هرس فرمدهی انجام می شود. شاخه های انتهایی درختان گلابی که در اصلاح به آنها کورسون می گویند محلی  است که بیشترین هرس گلابی در آن ناحیه انجام می شود.

هرس باردهی در با توجه به نوع درخت و نژاد آن متفاوت است. اما به صورت نرمال، شاخه هایی که بارده نیستند و زاید محسوب می شوند، همچنین شاخه های باردهی که محصول با کیفیتی ندارند و به شاخه های ضعیف مشهورند باید هرس شوند.

توجه داشته باشید که مناسب ترین زمان برای هرس درخت گلابی در فصل زمستان و زمانی که درختان درخواب زمستانی هستند می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان توت:

هرس  در سال های اولیه کشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که درختان توت به ذاته درختان بلند قدی هستند بهتر است در سال های5 سال اول کشت هرس ساقه اصلی را انجام دهیم.

آلودگی باکتریایی از جمله بیماری های شایع درختان توت است و بهتر است قبل از هرس درخت توت، وسایل باغبانی خود را با مواد ضد عفونی کننده و یا آب جوش ضد عفونی کنید. به یاد داشته باشید که بهترین زمان هرس درختان توت اوایل فصل پاییز است.

مشاهده لیست انواع  و کاشت 

زمان و نحوه هرس کردن درختان گوجه سبز:

هرس درختان گوجه سبز نیز همانند درختان آلو است و به همان روش انجام می شود. اما این نکته مهم را فراموش نکنید که هنگام هرس در   در شاخه های اصلی، نباید جوانه ها را به صورت عمقی هرس کرد.

در این حالت ممکن است درختان شما بیمار و یا خشک شوند. زمان هرس نیز اواخر فصل زمستان و ابتدای فصل بهار است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان انبه:

هرس درخت انبه برخلاف تمامی درختان میوه ممکن است برای کشاورزان خطرات جانی به همراه داشته باشد. دارای یک ماده شیمیایی به نام اوروشیول است که اگر با استنشاق شود و یا با بدن هرس کننده تماس پیدا کند می تواند موجب مسمویت های شدید گردد.

بهتر است هنگام هرس، بدن و راه تنفسی شخص هرس کننده کاملا پوشیده باشد. بهتر است هرس درختان در سال سوم به بعد و پس از شروع باردهی انجام شود. زیرا قبل از آن به طور معمول شاهد شاخه های اصلی خواهیم بود وشاخه های زاید رشد زیادی نخواهند داشت. بهترین زمان برای هرس  اوایل تابستان است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان خرمالو:

در سال یک بار نیازمند هرس می باشد. سالانه و به منظور فرمدهی و کمک به فرایند باردهی و توان یک ماه قبل از فصل باردهی هرس درختان خرمالو انجام می شود. زمان مناسب برای هرس درخت خرمالو اوایل اردیبهشت ماه می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان آلبالو:

هرس باید هر ساله انجام شود. هرس فرمدهی در درخت آلبالو با توجه به تراکم شاخ و برگ در این درخت میوه، از اهمیت بیشتری برخوردار است. شاخه های که نزدیک به هم هستند و یا شاخه هایی که باردهی کمی و بی کیفیتی دارند باید در زمان هرس   قطع شوند.

زمان و نحوه هرس کردن درختان ازگیل:

درخت از آنجایی که شاخ و برگ اضافی کمتری دارند، نیازمند هرس سالانه نیستند و معمولا هر 3 سال یکبار و به منظور حذف شاخه های خشک و یا شاخه های بارداری که تولید محصول چندانی ندارند انجام می شود. بهترین زمان هرس درختان ازگیل در دوره خواب زمستانی این درختان می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان به:

معمولا در سال هایی ابتدایی کشت به هرس ساقه احتیاج دارند. و از سال پنجم کشت به بعد به هرس شاخه و برگ نیازمند هستند. هرس  دلیل عدم گستردگی شاخ و برگ آنها بسیار سریع انجام می شود و شاخ و برگ خشک شده وکم بار در فصل تابستان از آن جدا می شود.

زمان و نحوه هرس کردن درختان عناب:

عمودی رشد کردن برای کشاورزانی که این درخت را در زمین های کشاورزی می کارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل در سال های اولیه کشت سعی می شود تا با هرس کردن قسمت هایی از ساقه اصلی درختان عناب، این مهم را فراهم آورند.بهترین زمان هرس درخت عناب در فصل زمستان است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان فندق:

هرس در درختان فندق به صورت تدریجی و مرحله به مرحله انجام می شود. در سال های ابتدایی کشت نهال فندوق معمولا اقدام به هرس شاخ های اضافی می شود و پس از چند سال هرس شاخ و برگ های جانبی نیز انجام میی شود.

نوک چینی در شاخه های بارده در درختان فندوق مرسوم است و از سال پنجم کشت به بعد هر 3 سال یکبار و به منظور تقویت درخت و شاخه های بارده آن انجام می شود.

جمع بندی هرس درخت میوه:

در این مطلب که به صورت تخصصی و علمی گرد آوری شده بود به معرفی هرس و انواع روش های آن در بیش از 20 نوع از درخت میوه پرداختیم. در نهایت این نتیجه را می گیریم که هرس انواع درخت بسیار متفاوت است.

همچنین بسیاری از درختان به روش های خاص و به خصوصی هرس می شوند. امروزه هرس کردن درختان کار اصولی و نیازمند توانایی و تجربه است. هرس غیر اصولی می تواند درختان  شما را ضعیف و بیمار سازد.

در نهایت شما کشاورزان عزیزان عزیز با توجه به نوع درخت کشت شده در محل زمین های خود می توانید هرس درخت میوه خود را در این مطلب آموزش ببنید. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بود باشد.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان آریا نهال ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

رس کردن شاخه‌های آسیب‌دیده توسط قارچ و باکتری، احتیاط زیادی داشته باشید تا باعث انتقال آن نشوید. حداقل از ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر پایین‌تر از نقطه‌ی بیماری را هرس کنید. بین هر برش، وسایل را در محلولی متشکل از کلراین و آب با نسبت ۱ به ۱۰ فرو کنید. کلراین باعث خوردگی تجهیزات می‌شود پس بهتر است آن‌ها را پس از استفاده آبکشی و به دقت روغن‌مالی کنید.