روز دوشنبه ، 4 ژانویه ، دادگاه انگلیس در مورد درخواست ایالات متحده رای صادر می کند. قاضی ونسا بریتزر قرار است ساعت 10 صبح به وقت محلی حکم دهد. اگر ایالات متحده خواستار استرداد جولیان آسانژ شود. در صورت تأیید درخواست ، پرونده وی برای تصمیم گیری نهایی به وزیر کشور انگلیس ارجاع می شود.
در این صورت ، احتمالاً دولت انگلیس با درخواست انتقال متحد قدیمی خود (واشنگتن) آسانژ مخالفت خواهد کرد.
با این حال ، آسانژ همیشه می تواند به حکم دادگاه اعتراض کند ، بنابراین روند قضایی را برای سالها به تأخیر می اندازد. استلا موریس ، نامزد آسانژ ، رئیس جمهور دونالد ترامپ را به عفو وی قبل از پایان ریاست جمهوری خود فراخوانده است. او توئیتی را از طرفداران آسانژ به ترامپ بازنشر داد و نوشت: آمار را ببینید. مردم از شما می خواهند که آسانژ را ببخشید.
همزمان انجمن روزنامه نگاران لوکزامبورگ با صدور بیانیه ای از انگلیس خواست که بنیانگذار ویکی لیکس را به ایالات متحده تحویل ندهد.
پدر آسانژ ، جان شیپتون ، در مصاحبه ای با ایندیپندنت ، وضعیت اسفناک پسرش را در زندان توصیف کرد و گفت که ایالات متحده در ازای دریافت اطلاعات در اختیار واشنگتن به دنبال استرداد وی است.
در سال 2010 ، آسانژ با استفاده از وب سایت ویکی لیکس اسناد محرمانه دیپلماتیک و نظامی در مورد بمب گذاری های آمریکا در عراق و افغانستان را فاش کرد که باعث خجالت دولت آمریکا شد.
وی از آوریل سال گذشته در بازداشت انگلیس به سر می برد و اکنون با تلاش واشنگتن برای استرداد وی از انگلیس به ایالات متحده روبرو است.
وی به نقض قوانین جاسوسی در ایالات متحده متهم است و می تواند تا 175 سال زندان محکوم شود.
جان شیپتون می گوید؛ آسانژ در یک سلول 2 در 3 متری زندانی شده است. دیوارهای زندان از بتن و درب آن از فولاد با سوراخ ساخته شده است تا نگهبان بتواند هر نیم ساعت یکبار زندانیان را از داخل ببیند.
به گفته وی ، برخی از زندانیان بیش از 10 سال در این وضعیت بوده اند و مغز آنها پوسیده و از بین رفته است. به همین دلیل است که آنها با شنیدن انعکاس صدای خود رونق می گیرند.
شیپتون می گوید که نگهبانان نیز هر نیم ساعت یکبار زندانیان را توبیخ می کنند که خودکشی نکرده و رنج نکشیده اند. وی گفت ، زبان قادر به بیان این وضعیت متعفن نیست. “اما به طور کلی ، آسانژ در آن موقعیت است.”
پیش از این ، گروهی از پزشکان و روانشناسان نامه های سرگشاده ای به دولت انگلیس نوشتند و از سلامتی بنیانگذار افشاگر ویکی لیکس ابراز نگرانی کردند و نسبت به مرگ وی در زندان هشدار دادند.
“استلا موریس” همچنین نگران وضعیت جسمی نامزدش است و می گوید: پزشکان می گویند جولیان کرونا نسبت به عواقب ویروس حساس است و ترس های او هر روز او را از بین می برد.
“توبه بلمرش یک محیط بسیار خطرناک است زیرا خودکشی ها و جرایم در آنجا رایج است.” قبل از اینکه جولیان جان خود را از دست بدهد ، دولت انگلیس باید در این پرونده تجدید نظر کند.
311311