گزارش ها و نقل قول های STD شفافتحقیقات اخیر محققان استرالیایی نشان داده است افرادی که از رژیم غذایی غنی از ویتامین K پیروی می کنند 34 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز هستند.
در این مطالعه، محققان دادههای بیش از 50000 نفر را که در یک مطالعه 23 ساله درباره رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارکی شرکت کردند، بررسی کردند.
آنها میخواستند بدانند که آیا افرادی که ویتامین K بیشتری مصرف میکنند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز کمتری دارند یا خیر.
دو نوع ویتامین K در غذایی که می خوریم وجود دارد: ویتامین K1 که عمدتا در سبزیجات برگ سبز و روغن های گیاهی یافت می شود، در حالی که ویتامین K2 در غذاهای تخمیر شده مانند گوشت، تخم مرغ و پنیر یافت می شود.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین ویتامین K1 را دریافت کردند، 21 درصد کمتر به دلیل بیماری قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز در بیمارستان بستری شدند. ویتامین K2 14 درصد کمتر در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان بود.
مصرف ویتامین K با افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز، به ویژه بیماری شریان های محیطی مرتبط است. بیماری شریان محیطی باریک شدن شریان های محیطی است. این بیماری به شریان های مرکزی مانند عروق قلب یا مغز آسیب نمی رساند.
دکتر A.S گفت: یافته های این مطالعه نشان می دهد که مصرف زیاد ویتامین K نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین و بیماری های قلبی عروقی در افراد دارد. نیکولا بوندونو گفت.
به گفته محققان، اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک کامل این فرآیند مورد نیاز است، اما ما معتقدیم که ویتامین K با محافظت در برابر تجمع کلسیم در شریان های اصلی بدن که منجر به کلسیفیکاسیون عروقی می شود، نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی ایفا می کند. .