دمنوش گیاهی قارچ گانودرما 111

قارچ گانودرما و خواص دم نوش گانودرما چیست؟ در این مقاله به خواص و نیز به نحوه‌ی دم کردن قارچ گانودرما خواهیم پرداخت.این قارچ در اکثر کشورهای اروپای مرکزی و شمالی یافت می‌شود و در بریتانیا و ایرلند بیشتر از جاهای دیگر وجود دارد.هم‌چنین در چین، کره و ژاپن صدها سال است که در طب سنتی آن منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. چینی‌ها آن را نماد شانس و سلامتی می‌دانند.یشترین حالتی که می‌توان آن را یافت در بدنه‌ی درختان سقوط کرده یا بریده شده، خصوصاً در پای درختان راش و بلوط است. در بین شاخه‌های بزرگ در گروه‌های چندگانه نیز دیده می‌شود و شکل پرانتز دارد.

خواص قارچ گانودرما

تمام منابع موجود در معجزه آسا بودن این قارچ اتفاق نظر دارند. تقریباً شفا دهنده‌ی اکثر بیماری‌های اصلی و خطرناک است.

این قارچ حدوداً 400 ماده‌ی مغذی دارد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: کلسیم، پتاسیم، فسفر، استرول‌های گیاهی، تری‌ترپن‌ها، بتا گلوکان و پلی ساکارید.

یکی از مهم‌ترین تحقیقات راجع به خواص قارچ گانودرما در دانشگاه «لیورپول» انگلستان انجام شده که طیِ آن برخی از خواص شفابخش آن مورد تأیید قرار گرفته است.زگیل تناسلی از بیماری های ویروسی شایع میان افراد است که از طریق تماس جنسی انتشار می یابد. تاثیر قهوه گانودرما در درمان زگیل تناسلی از موثرترین داروهای گیاهی شناخته شده برای درمان ریشه ای و قطعی زگیل تناسلی است. در واقع این محصول از قهوه حاوی آنتی اکسیدان های زیادی می باشد که با تقویت سیستم ایمنی باعث از بین رفتن ویروس زگیل تناسلی می شود و آن را از بین می برد.

برخی از این خواص ثابت شده‌اند و برخی نیاز به بررسی بیشتری دارند؛ مهم‌ترین خواص تجربه‌شده‌ی این قارچ عبارتند از:

  • خاصیت قویِ ضد سرطانی دارد از جمله ضد سرطان پروستات است.
  • تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی بدن انسان است چون سلول‌های کُشنده‌ی طبیعی را افزایش می‌دهد.
  • افزایش دهنده‌ی گلبول‌های سفید است که در مبارزه برخی سرطان‌ها از جمله سرطان روده‌ی بزرگ مؤثر است.
  • تقویت‌کننده‌ی اثر آنتی‌بیوتیک‌ها بر روی بدن است.
  • از بیماری‌های کبد جلوگیری می‌کند.
  • ضد عوارض ناشی از مرض مالاریا است.
  • ضد برخی از قارچ‌های بیماری‌زا محسوب می‌شود.
  • عصاره‌ی آن در درمان برخی زخم‌ها و جوش کاربرد دارد.
  • انسدادهای موجود در مسیر مثانه را برطرف می‌کند.
  • بیماری‌های ناشی از استرس را درمان می‌کند.
  • مصرف پنج هفته از آن افسردگی را بسیار کاهش می‌دهد.
  • برای درمان بیماری «ام‌اس» مفید است.
  • در بهبود عوارض قلبی تأثیرگذار است.
  • در کنترل قند خون مؤثر است.
  • پوست و مو را تقویت می‌کند.
  • رنگ‌های قارچ مذکور قهوه‌ای، سفید، زرد، بنفش تیره و قرمز هستند. این قارچ انواع بسیار مختلفی دارد. برخی از انواع آن دارای ساقه‌ای ساده و نازک و برخی انواع دیگرش فاقد ساقه‌اند.این قارچ در قسمت بالایی خود، هر سال یک طبقه بر پیکره‌اش اضافه می‌کند که جمع این طبقات سن آن را نشان می‌دهد. قارچ مذکور عمر چند ساله دارد و قارچی مقاوم است.

    قسمت زیرین قارچ گانودرما سفید یا کرم رنگ است و قسمت روییِ آن در برخی انواع آن دارای رنگ و رگه‌های قهوه‌ای رنگ است. نوع این رگه‌ها و ترکیب آن‌ها، به قارچ گانودرما حالت نقش و نگارهای هنری می‌بخشد.

    اگر لایه‌های آن را ببرید یا خراش دهید با منافذی که در حقیقت، هر یک لوله‌های ظریفی در داخل بدن این قارچ محسوب می‌شوند؛ مواجه خواهید شد. این لوله‌ها تا 12 میلی‌متر عمق دارند.

    عرض این قارچ بین 15 الی 50 سانتی‌متر و ضخامت آن بین 5 الی 10 سانتی‌متر است.

    جالب است بدانید که هنگامی که این قارچ، هاگ‌ها یا همان تخم‌های قارچ را می‌پراکند اطراف خود را به رنگ قهوه‌ای در می‌آورد.

استفاده از قهوه برای تقویت قوای جنسی در طب سنتی مسبوق به سابقه است. قهوه گانودرما برای زود انزالی  و تقویت قوای جنسی راه حل خیلی عالی است.

رفع خارش: این قارچ، خارش‌های ناشی از حساسیت را به خاطر خاصیت ضد آلرژی خود درمان می‌کند.

عوارض مصرف قارچ گانودرما

با این‌که عارضه‌ی مشخصی برای مصرف این قارچ ذکر نشده ولی برای احتیاط از مصرف آن در موارد در پی آمده خودداری کنید:

  • در ایام بارداری و شیردهی به نوزاد
  • پیش و بعد از اعمال جراحی از نظر امکان تشدید خونریزی
  • داشتن فشار خون پایین
  • افرادی که دارای مشکل لخته شدن خون هستند.

طرز مصرف قارچ گانودرما

قارچ گانودرما قابل مصرف به‌طور پخته، آب‌پز و هم‌چنین پودر است. طعم آن به‌تنهایی تلخ است. گاهی از عصاره‌ی آن برای درمان زخم‌ها یا جوش‌ها (به‌صورت له کردن و قرار دادن آن بر روی جوش صورت) نیز استفاده می‌شود. البته باید در این موارد با پزشک پوست و مو مشورت کنید.

مصرف آن به شکل عصاره چندان رواج ندارد. رایج‌ترین روش استفاده از آن خشک کردن و آسیاب کردن این قارچ و مصرف پودر آن همانند دم کردن قهوه است.

برخی افراد نیز تکه‌هایی از این قارچ را به غذای خود اضافه می‌کنند.

معمولاً میزان مصرف آن در شبانه‌روز از کم‌تر از دو گرم تا 9 گرم است. گفته شده که بهتر است که در روز در یک نوبت و در هنگام صبحانه مصرف شود.

در صورت داشتن هرگونه ناراحتی یا بیماری و یا طی کردن دوره‌های درمانی؛ پیش از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

قارچ گانودرما در قهوه: قارچ گانودرما دارای طعم خوبی نیست و آن را با انواع دم‌کرده‌های دیگر از جمله قهوه، چای سبز و چای ترش مصرف می‌کنند.

برخی معتقد هستند که ترکیب این قارچ با سایر مواد و بخصوص مواد کافئین دار اثر آن را تضعیف می‌کند. توضیح این نکته ضروری است که این موضوع به‌طورعلمی ثابت و یا رد نشده است.

دمنوش گانودرما: پودری که از خشک شده‌ی این قارچ به دست می‌آید برای تهیه‌ی دم نوش گانودرما مورد استفاده قرار می‌گیرد. دم کردن گانودرما همانند تهیه‌ی قهوه انجام می‌شود.

 

قهوه گانودرما

قهوه گانودرما نوعی نوشیدنی است که به صورت پودر فوری یافت می شود. این قهوه حاوی پودر قهوه و عصاره قارچ گانودرما است و همانطور که می دانید، قارچ گانودرما خواص درمانی بی شماری دارد و امروزه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. قهوه گانودرما دکتر بیز برای ترک اعتیاد یکی ازموارد استفاده از این قهوه است .

خواص گانودرما برای دیابت

قارچ گانودرما علاوه بر خاصیت مشابه انسولینی که دارد به پانکراس نیز کمک می کند تا انسولین مورد نیاز بدن را تولید کند. همچنین جذب انسولین را در بدن به حداکثر خودش می رساند. بنابراین با توجه به نتایج این تحقیقات قارچ گانودرما علاوه بر این که می تواند در کنترل دیابت نقش بسیار موثری داشته باشد، از طرف دیگر می‌تواند راهی برای درمان آن نیز باشد.