خدمات حمل و نقل در حال حاضر جز پرسودترن کسب و کارها می باشد. به همین منظور افراد زیادی برای اقدام می کنند تا بتوانند بخشی از این بازار بزرگ را در اختیار بگیرند. به همین منظور سعی کردیم اطلاعات کافی در این زمینه را در اطلاع شما متقاضیان عزیز بگذاریم. از آنجایی که تجارت بدون صنعت حمل و نقل و باربری امکانپذیر نیست، راه اندازی شرکتهایی مانند کشتیرانی، هواپیمایی، راه اهن، اتوبسرانی و نظایر اینها در زندگی صنعتی بسیار حائز اهمیت بوده و در واقع بخش عظیمی از تجارت کالا را به خود اختصاص میدهد.
گفتنی است که شرایط و صلاحیت شرکت از سوی سازمانهای زیربط اعمال شده و گواهی ثبت شرکت در تهران طبق آیین نامه های مندرج در قوانین صنعت حمل و نقل صادر میشود. قابل ذکر است که افراد میتوانند در صورت نیاز از طریق شرکت در آزمون مرتبط با شرکت حمل و نقل، موفق به پذیرش صلاحیت جهت راه اندازی شرکت شوند که شرایطی را در بر میگیرد.
به طور کلی از آنجایی که بخش عمدهای از تجارت کالا و باربری محصولات به دست شرکتهای اینچنینی است، دقت نظر در انجام امور محوله حائز اهمیت است. در ادامه به شرح مختصری در ارتباط با شرایط، ضوابط و قوانین جهت افتتاح شرکتهای حمل و نقل و باربری میپردازیم؛
چگونگی عملکرد شرکتهای حمل و نقل
با توجه به گذشت زمان شیوه جابجایی کالا و محصولات و به دنبال آن چگونگی حمل و نقل از رشد و پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است. امروزه سیستم باربری هوشمند جایگزین مناسبی بر فرایند حمل و نقل منسوخ شده ی قدیمی است.
به همین منظور امروزه شاهد مراکز و شرکت هایی هستیم که عهدهدار پیشبرد فناوری حمل و نقل و باربری به شکل مدرن در جوامع صنعتی هستند. خدمات این نوع شرکتها شامل حمل و نقل، جابجایی افراد، کالا، مواد اولیه و اقلام ضروری است. بدین ترتیب عملکرد این نوع شرکتها در جهت ارائه خدمات مرتبط با هر گونه جابجایی و حمل و نقل به صورت خصوصی است.
شرایط ثبت شرکت حمل و نقل و باربری
یک) هدف از تاسیس شرکت حمل و نقل بایستی مشخص شود. امور حمل و نقل و باربری شامل محدوده درون شهری، بین شهری و بینالمللی است. در نتیجه محدوده کاری جهت ارائه خدمات باربری بایستی تعیین شود
دو) اگر چنانچه خدمات درون شهری در نظر گرفته شده است، روند ثبت شرکت حمل و نقل آسانتر بوده و این به دلیل افزایش بسترهای مناسب برای اشتغالزایی از شوی اداره است. شرکتهایی که خدمات بین شهری را بر عهده میگیرند، موظفند با توجه به تصمیم گیریهایی که از سوی اداره اتخاذ میشود، فعالیت داشته باشند. قابل ذکر است که شرکت های حمل و نقل درون شهری به صورت شرکتهای سهامی خاص و یا شرکتهای با مسئولیت محدود به ثبت میرسند
ویژگی شرکت های حمل و نقل و باربری سهامی خاص
اگر چنانچه برای ثبت شرکت حمل و نقل و باربری، نوع شرکت خود را سهامی خاص انتخاب کردهاید، بایستی بدانید که سرمایه در این نوع شرکتها به صورت سهامهای مساوی میان صاحبان سهام تقسیم میشود. از دیگر مشخصههای شرکتهای سهامی خاص عبارتند از؛
یک) تعداد مدیران شرکت های سهامی خاص بایستی حداقل سه نفر باشد
دو) همانطور که از نام این نوع شرکت پیدا است، جنبه عمومی ندارد
سه) عدم امکان معامله سهام شرکت در بازار بورس
چهار) مجموع سرمایه شرکت از سوی موسسان بایستی تامین شود
پنج) در زمان تاسیس شرکت بایستی ۳۵ درصد از کل سرمایه به حساب بانک مرتبط واریز شود
شش) عدم امکان پذیره نویسی در شرکتهای سهامی خاص
ویژگی شرکت های حمل و نقل و باربری مسئولیت محدود
تفاوت شرکتهای با مسئولیت محدود با شرکتهای سهامی خاص در این است که سود حاصل از سهام به شکل مساوی بین اعضای هیئت مدیره تقسیم نشده و هر یک از اعضاء به میزان سرمایهای که برای تاسیس شرکت صرف کردهاند، عهدهدار مسئولیت فعالیت ها و قروض شرکت هستند. گفتنی است که این نوع شرکت از دو یا چند نفر جهت انجام امور تجاری شکل میگیرد. از دیگر مشخصههای شرکتهای با مسئولیت محدود عبارتند از؛
یک) حداقل تعداد شرکا در شرکتهای با مسئولیت محدود دو نفر است
دو) حداقل سرمایه جهت افتتاح شرکت یک میلیون ریال معادل صد هزار تومان است
سه) تا حد امکان نبایستی از نام شرکا برای انتخاب اسم شرکت استفاده کرد
چهار) هرگونه سرمایه غیر نقدی بایستی در اظهارنامه قید شود
پنج) مدیران به عنوان نماینده شرکت دارنده اختیارات لازم میباشند و در غیر اینصورت اختیارات تام از سوی فرد مشخصی بایستی در اساسنامه ذکر شود
شش) اداره شرکتهای با مسئولیت محدود از سوی شرکا و یا فردی خارج از دایره اعضای شرکت میتواند اعمال شود
هفت) برای هر گونه نقل و انتقال سهام بایستی با ارائه سند رسمی اعمال شود
هشت) برای انجام امور محوله شرکت و اخذ رای گیری بایستی اکثریت شرکا و سهامداران شرکت نظر مثبت داشته باشند.
مجوزهای لازم ثبت شرکت حمل و نقل و باربری
برای ارائه خدمات باربری در محدودههای بین شهری و بینالمللی، دریافت مجوز حائز اهمیت بوده و افراد جهت ثبت شرکت باربری در این محدودهها مستلزم شرایط خاص و ارائه مدارک مربوطه میباشند که شامل موارد زیر است؛
یک) ثبت نام در سامانه اداره و تکمیل مدارک ارسالی
دو) دریافت تائیدیه نام از قسمت تائیدیه در سامانه اداره
سه) ارائه اساسنامه شرکت
چهار) ارائه مدارک تکمیلی به سازمان مربوطه
مدارک مورد نیاز شرکت حمل و نقل سهامی خاص
یک) ارائه مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملی به همراه یک نسخه کپی از آن
دو) ارائه گواهی عدم جرایم کیفری و عدم سوء پیشینه از سوی تمامی اعضای هیئت مدیره
سه) ارائه فیش بانکی مبنی بر واریز ۳۵ درصد از سرمایه اولیه در حساب بانکی مربوطه جهت افتتاح شرکت
چهار) ارائه مجوزهای لازم برای فعالیت در محدودههای بین شهری و بینالمللی که در بخش قبل ذکر شد
مدارک مورد نیاز شرکت حمل و نقل مسئولیت محدود
یک) ارائه مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره اعم از شناسنامه و کارت ملی به همراه یک نسخه کپی از آن
دو) ارائه عدم جرایم کیفری و عدم سوء پیشینه تمامی اعضای هیئت مدیره
سه) ارائه مجوزهای ضروری جهت فعالیت در محدودههای بین شهری و بینالمللی
شرایط شرکت در آزمون ثبت شرکت حمل و نقل و باربری
همانطور که از پیش به آن اشاره شد، برای دریافت تائید صلاحیت جهت فعالیتهای حمل و نقل درون شهری، بین شهری و بینالمللی از طریق ازمون های مرتبط نیز میتوان اقدام کرد که شرایطی را در بر میگیرد. این شرایط عبارتند از؛
یک) دارا بودن تابعیت کشور ایران
دو) عدم جرایم کیفری و یا سوء پیشینه
سه) دارا بودن برگه اتمام سربازی و یا معافیت از خدمت
چهار) دارای تحصیلات حداقل مدرک دیپلم
پنج) دارنده تجارب مفید در حیطه حمل و نقل بینالملل
شش) دارا بودن حداقل ۲۵ سمراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت حمل و نقل
همانطور که پیش تر بیان گردید، به منظور تاسیس و ثبت شرکت حمل و نقل متقاضیان می بایست به سامانه جامع ثبت شرکت ها مراجعه نموده و مراحل تکمیل درخواست را در این سایت پیگیری نمایند. در این میان، ممکن است عده ای از کاربران با مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت حمل و نقل آشنایی نداشته باشند. به همین دلیل؛ در این بخش، چگونگی ثبت شرکت حمل و نقل به همراه راهنمای تصویری آن ارائه گردیده است.
درمرحله بعدی، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که فرد می بایست گزینه “پذیرش درخواست تاسیس ” را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه که در پایین صفحه قرار گرفته، کلیک کند.
در بخش بعدی، انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون تجارت و همچنین موارد مربوط به تاسیس شعبه یا نمایندگی، برای کاربر به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، نوبت به تکمیل اطلاعات عمومی شرکت می رسد. در این صفحه فرد می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و…. را مطابق با اطلاعات شرکت وارد نموده و سپس بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، شخص باید مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه ها به آن ارسال می گردد. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضاکننده دفتر قانونی درج می شود که در اکثر موارد همان اطلاعات متقاضی است. توجه به این نکته ضروری است که اطلاعات مندرج در این قسمت از استعلام گرفته شده و صحت آن مورد بررسی قرار می گیرد.
پس از آن، فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت را به ترتیب اولویت وارد کند. بهتر است که متقاضی حداقل سه نام را در این قسمت ثبت کرده تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی مورد بررسی قرار گیرد.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت را مشخص کرده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت از نوع مجوزی باشد، شخص می بایست در مرحله ارسال مدارک، حتما اصل مجوز فعالیت را نیز به همراه اسناد دیگر به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. دریافت مجوز فعالیت از طریق درگاه ملی مجوز های کشور، به آدرس g4b.ir صورت می گیرد.
در مرحله بعدی لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین شود. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می گردد. در سرمایه غیر نقد، میزان سرمایه می بایست به دقت ارزشیابی شده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت حمل و نقل را در سامانه وارد نماید. همانطور که پیش تر بیان شد، سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر “عدم دریافت اطلاعات” را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت حمل و نقل را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد. به منظور صرفه جویی در هزینه ها، به افراد توصیه می شود که در این قسمت، به انتخاب روزنامه های با حق آگهی پایین اقدام نمایند.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت که به امضای کلیه اعضا رسیده است را درج نماید. در این بخش، امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، نوبت به درج شرکتنامه ای که بین شرکا تنظیم شده، می رسد. در این قسمت، فرد می بایست شرکتنامه را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است، همانند مرحله قبل، به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در بخش بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و فقط با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه بر روی صفحه نمایش داده می شود. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای کاربران بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.