غذا با سبزی دلال

سبزی دلال که به درار، دلار و نمک سبز نیز معروف است، یک چاشنی سبزی و نمکی خوشمزه است. بسیاری از افرادی که به شمال کشور سفر می کنند با این چاشنی آشنا هستند. اما از محتویات، خواص و نحوه استفاده از سبزی دلال اطلاعی ندارند. در این متن با مواد اصلی، نحوه مصرف و خواصی که دلال برای بدن دارد آشنا می شوید. برای خرید سبزی دلال با ما همراه باشید.

کارگزاران محتوا و مواد اولیه

نعناع

سبزیجات

چوچک شاک

گشنیز

او خندید

دارند

مزرعه

اوجی (پونه کوهی)

بوانجیر

سرسام

وارامبو (علف لیمو)

سال

دلال در مناطق مختلف شمال کشور با سبزیجات مختلف تهیه می شود.

این چاشنی معمولا از ترکیب 4 تا 5 سبزی و نمک تهیه می شود.

آزمایش ترکیب های مختلف رایج تنها راه برای یافتن ترکیب مورد علاقه شماست.

۶ ترکیب مختلف از سبزیجات برای تهیه دلال

مینت، چوچاق و خلوش

نعنا، گشنیز، بارامبو و حلواش

با ما خالوش کشجین بنجار

نعنا، گشنیز، جعفری

معین، کشاج، خلباس خونی خان

نعنا، جعفری، گشنیز، سیر، سورگوم، پونه کوهی

نحوه استفاده از دالال (USD/DAR) یا نمک سبز

1. با خیار بسیار خوشمزه است; به خیار اضافه کنید تا جایگزین نمک شود.

2. به جای نعنا خشک در سالاد شیرازی استفاده می شود.

3. با میوه های ترش یا شیرین و ترش مانند آلو، بادام، توت فرنگی، کیوی، پرتقال، سیب و سیب ترش مصرف می شود.

4. در آب میوه ریخته می شود. گلپر و آب پرتقال خوشمزه هستند. همچنین در آب توت فرنگی بسیار خوشمزه است. این طعم را می توان به جای نعنا در لیموناد و موهیتو استفاده کرد.

5. استفاده از آن در اسموتی های شیرین و ترش مانند اسموتی موهیتو، اسموتی توت فرنگی، اسموتی کیوی و اسموتی سیب این نوشیدنی ها را خوشمزه می کند و به کافی شاپ داران توصیه می شود.

6. با یک قاشق کوچک از این چاشنی و نصف لیمو ترش همراه با مالت تلخ یک نوشیدنی بسیار خوشمزه به دست می آید.

7. کره و کره طعم و عطر عالی به شیر می دهند. از آنجایی که گرم محسوب می شود، می تواند اثرات خنک کنندگی ماست و دوغ را خنثی کند

8. گیلانی ها عموما از این ادویه در غذای خود استفاده نمی کنند. اما افرادی که در خارج از گیلان، چوچاق، خالوش زندگی می کنند و عموماً به سبزیجات تازه محلی دسترسی ندارند، از این ادویه به دلیل گیاهان معطر آن در رژیم غذایی خود استفاده می کنند. (می توانید گیاهان معطر خشک گیلان را از فروشگاه اینترنتی گیلان عطر تهیه کنید.)

9. از این ادویه می توان برای غذاهای مرغ، ماهی و خورش استفاده کرد. اما باید توجه داشته باشید که حاوی نمک کمی است و نمی توانید بیشتر از آن استفاده کنید.

10. ترکیب آن با بورانی بادمجان و اسفناج بسیار خوشمزه است.

11. روی گشنیز می ریزند و با سالاد می خورند.

12. گیلانی ها غذایی دارند به نام آلوچه دشکن (دشکان توخالی یا هلیکاتی). این غذا به این صورت است که تعداد زیادی آلو را با چرخ گوشت یا سنگی چرخ کرده و به این چاشنی اضافه می کنند. ترکیب میوه های آلو و آبی که از له کردن آنها به دست می آید بسیار خوشمزه است.

سبزی دلال خانگی جدید را می توانید از فروشگاه اینترنتی گیلان عطر خریداری کنید.

13. گیلانی ها برای رفع تشنگی در فصل گرما نوشیدنی به نام (آبوگورا دلار) دارند. آب تمیز را با این ادویه مخلوط کرده و بنوشید.
برای خرید سبزی دلار به سایت torshvash مراجعه نمایید.

ویژگی های سبزی دلار

احتیاط: (از آنجایی که دلال مقداری نمک دارد، نباید به بهانه مفید بودن آن را هر روز به مقدار زیاد مصرف کرد).

• پیشگیری از نفخ شکم

• پیشگیری از آنفولانزای معده

• هضم غذا را تسهیل می کند

• درمان نفخ معده

• جلوگیری از تلخی

• پیشگیری از رفلاکس معده

• قند و کلسترول خون را کاهش می دهد

کاهش فشار خون (در صورت کاهش سدیم)

به دلیل داشتن فیبر بالا، به عملکرد سیستم گوارشی کمک می کند

• اگر نعناع داخل آن باشد گلبول های قرمز را افزایش می دهد.