نماد سایت ماه نیوز

فرق قهوه موکا و اسپرسو

بدون شک تفاوت موکا و اسپرسو به عنوان یکی از چالش های علاقمندان به نوشیدنی های بر پایه قهوه شناخته می شود. همانطور که مشهود است، دو نوع از محبوب ترین نوع نوشیدنی های بر پایه قهوه فوری سوپریم، اسپرسو و موکا هستند.

بنابراین در ادامه مطالب به بررسی کامل تفاوت های بارز این دو نوع نوشیدنی محبوب و لذیذ، از جمله نحوه سرو، طرز تهیه و ترکیبات آنها خواهیم پرداخت.

اصلی ترین درباره تفاوت موکا و اسپرسو چیست؟

اینفوگرافی تفاوت موکا و اسپرسو

اصلی ترین فرق موکا و اسپرسو را می توان در نحوه سرو و آماده سازی آن ها دانست. اسپرسو نوشیدنی بسیار قوی و متراکم است. برای تهیه این نوشیدنی باید مقداری آب را با فشار بسیار بالا از دانه قهوه های آسیاب شده عبور داد.

در مقابل برای تهیه موکا می بایست یک فنجان اسپرسو را با مقداری شیر گرم و شکلات ترکیب کرد. پس از انجام ترکیب مذکور، نتیجه نهایی یک نوشیدنی با قوام کرمی و طعم شکلات است. البته می بایست اشاره کرد که در برخی موارد برای ایجاد تنوع، سیروپ های طعم دار جایگزین شکلات می شوند.

معرفی کامل نوشیدنی اسپرسو

، نوعی قهوه ترش و با کافئین بسیار بالا است. تهیه این نوشیدنی در کوتاه ترین زمان ممکن و با تحت فشار قرار دادن قهوه های رست و آسیاب شده انجام می شود.

در روند نیاز به استفاده از ماشین های است. در فرآیند آماده سازی این نوشیدنی محبوب، آب با فشار بالا از قهوه های آسیاب شده عبور می کند و در کمترین زمان قهوه اسپرسو غلیظ آماده می شود. مزه تلخ و قوی اسپرسو باعث شده است که به عنوان پایه‌ای برای سایر نوشیدنی‌های قهوه مانند: و مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه سرو نوشیدنی اسپرسو چگونه است؟

اصلی ترین تفاوت موکا و اسپرسو در نحوه سرو آن ها است. برای تهیه و سرو اسپرسو می بایست از 7 گرم قهوه آسیاب شده و 30 میلی متر آب استفاده کرد. .

اسپرسو در فنجان های بسیار کوچک به همراه یک شکلات تلخ و مقداری آب سرو می شود. در بسیاری از موارد افراد تمایل به تحمل تلخی این نوشیدنی را ندارند، به همین علت مقداری خامه یا شکر به اسپرسو اضافه می کنند.

معرفی نوشیدنی محبوب موکا

یکی دیگر از محبوب ترین نوشیدنی های بر پایه قهوه، است. موکا از ترکیب مقداری اسپرسو، شیر و تهیه می شود. روند تهیه این نوشیدنی محبوب به نسبت اسپرسو نیازمند صرف زمان بیشتری است.

در فرآیند ، ابتدا مقداری اسپرسو را آماده می کنند. سپس برای ایجاد تنوع در طعم این نوشیدنی، مقداری شیر و شکلات به نوشیدنی اسپرسو اضافه خواهند کرد. نتیجه انجام این ترکیب منحصر به فرد، یک نوشیدنی کافئین دار با قوامی کرمی است، البته موکا بر خلاف اسپرسو طعمی شیرین و شکلاتی دارد.

چگونگی سرو و ارائه قهوه موکا

موکا در لیوان های بزرگ سرو می شود. در برخی از موارد با توجه به سلیقه متقاضی، باریستا این نوشیدنی را به صورت سرد و به همراه مقداری یخ سرو می کند.

با این حال در بیشتر موارد موکا به صورت گرم سرو می شود. همچنین همانطور که اشاره شد، برای ایجاد تنوع در طعم این نوشیدنی، سیروپ های متفاوتی به ترکیب پایه اضافه می کنند.

مقایسه موکا و اسپرسو از جهت طعم و عطر

همانطور که اشاره شد، موکا و اسپرسو تفاوت مشهودی در طعم و عطر دارند. موکا دارای طعمی شیرین و شکلاتی است. ترکیبات استفاده شده برای تهیه موکا موجب شده است که این نوشیدنی دارای عطری مطبوع و دلپذیر باشد.

در مقابل اسپرسو به علت فشردگی بیش از حد قهوه و عبور کوتاه مدت آب از آن دارای طعمی تلخ و بسیار قوی  است. همچنین بر روی سطح نوشیدنی اسپرسو، مقداری کرم قرار می گیرد. عطر این نوشیدنی کافئین دار نیز تلخ و ترش است.

مقایسه میزان کافئین موکا و اسپرسو

بی شک اسپرسو از مقدار کافئین بسیار بیشتری به نسبت موکا برخوردار است. مدت زمان محدود تماس اسپرسو با آب، موجب افزایش کافئین در این نوشیدنی می شود.

با در نظر داشتن ترکیباتی که برای تهیه موکا مورد استفاده قرار می گیرد، دور از انتظار نیست که این نوشیدنی مقدار کافئین بیشتری را آزاد کند. به صورت دقیق تر می توان گفت: مقدار کافئین موجود در یک فنجان اسپرسو، 30 تا 65 میلی گرم است.

البته نکته حائز اهمیت این است که برای تهیه موکا به صورت متغیر از اسپرسو استفاده می شود. بنابراین می توان در نظر داشت که مقدار کافئین موجود در نوشیدنی موکا، بین 65 تا 156 میلی گرم است.

بررسی تفاوت دانه های قهوه اسپرسو و موکا

دانه قهوه های مخصوص اسپرسو، بسیار ریز آسیاب می شوند. عطر دانه قهوه های اسپرسو بسیار زیاد است. به هنگام رست و آسیاب کردن دانه قهوه های مخصوص اسپرسو، فشار زیادی بر دانه تحمیل می شود. فشردگی بیش از حد قهوه اسپرسو، عامل کاهش دهنده کافئین است.

البته باید اشاره کرد که دانه های موکا به مدت طولانی تری برشته می شوند. با این حال میزان موجود در دانه های موکا بیشتر از دانه های اسپرسو است.

مقدار کافئین موجود در دانه قهوه های مخصوص موکا، به هنگام روند تهیه و سرو این نوشیدنی از بین می روند.

مقایسه ارزش غذایی موکا و اسپرسو

با در نظر داشتن روند تهیه و مواد افزودنی هر دو نوع نوشیدنی مذکور، دور از انتظار نیست که میزان ارزش غذایی نیز به عنوان تفاوت موکا و اسپرسو محسوب شود. یک فنجان اسپرسو، دارای 21 کالری و مقدار 4 گرم کربوهیدرات است. همچنین مقدار چربی موجود در نوشیدنی اسپرسو 4/0 گرم و پروتئین آن 3/0 گرم تخمین زده می شود.

در مقابل نوشیدنی موکا دارای 48 میلی گرم کلسترول، 1/1 گرم فیبر رژیمی و 3 میکروگرم ویتامین وجود دارد. به همین علت مقدار کالری موجود در موکا بیشتر از کالری موجود در اسپرسو است.

خلاصه مطالب

در این مطلب به بررسی تفاوت موکا و اسپرسو پرداخته شد. اسپرسو به عنوان نوشیدنی پایه برای تهیه موکا و بسیاری از نوشیدنی های موجود در کافه محسوب می شود. با این حال می بایست در نظر داشت که این دو نوع نوشیدنی بسیار محبوب در انواع زمینه های طعم، مقدار کالری، نحوه آماده سازی و عطر دارای تفاوت های بسیار مشهودی هستند.

منابع: همه ما در زندگی به دنبال نوشیدن قهوه هستیم. قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های مردم است. در بین معروف ترین قهوه ها می توان به قهوه اسپرسو، آمریکانو، کاپوچینو و موکا اشاره کرد.در مقالات گذشته درباره تفاوت اسپرسو و قهوه توضیحاتی دادیم اما سوال اساسی این است که تفاوت اسپرسو و موکا در چیست؟ طرز تهیه قهوه موکا چگونه است؟ از نظر طعم اسپرسو و موکا چه تفاوت هایی دارند؟ اگر دوست دارید به جواب این سوالات دست پیدا کنید و ببینید تفاوت اسپرسو و موکا شامل چیست؟

قهوه اسپرسو چیست؟

قهوه اسپرسو نوعی نوشیدنی است که بر پایه آب داغ و فشار از قهوه به وجود می آید. قهوه مورد استفاده در اسپرسو به صورت آسیاب ریز می شود. قهوه های اسپرسو به صورت گرم و با کرم روی آن سرو شده که حالتی کف آلود و نسبتاً تلخ دارد. برای اینکه بتوانید در منزل قهوه اسپرسو درست کنید باید به دنبال باشید.

طرز تهیه قهوه اسپرسو

ابتدا باید دانه های قهوه را درون وسیله ای به نام پرتافیلتر قرار دهید و سپس آن را به خوبی کوبیده و یکنواخت نمایید. بعد از آن پرتافیلتر را در زیر نازل اسپرسو ساز قرار می دهید، چرا که حالتی دارد که می توانید آن را محکم کنید. مرحله بعد دستگاه را روشن می کنید و با عبور آب داغ و گرما و رد کردن آن قهوه را به داخل لیوان که زیر پرتافیلتر قرار دارد وارد می سازد. در مقالات قبلی درباره نیز صحبت کردیم و می توانید آن مقاله را نیز مطالعه نمایید.

قهوه موکا چیست؟

قهوه موکا نوعی اسپرسو بر پایه شیر و شکلات است. قهوه موکا وقتی درست می شود که شیر داغ و شکلات بخارپز شده به آن اضافه شود. موکا طعمی شکلات مانند داشته و همچنین کاملاً خامه ای است. موکا معمولاً با شیر داغ نوشیده می شود، اما بعضی اوقات به صورت سرد نیز سرو می شود. شما می توانید آن را با میلک شیک و یا شیر سرد نیز سرو کنید. قهوه موکا به طور کلی برای کسانی است که نوع قهوه اسپرسو را دوست دارند ولی طعم آن را زیاد نمی پسندد چرا که کمی تلخ است.

تفاوت اسپرسو و موکا؛ شیوه تهیه

قهوه اسپرسو با آب داغ تحت فشار قرار می گیرد و از قهوه ریز آسیاب شده عبور می کند. اما قهوه موکا با مخلوطی از شاتهای با شیر داغ و بخارپز با شکلات داغ درست می شود.

تفاوت اسپرسو و موکا؛ طعم

قهوه اسپرسو به طول کلی طعمی قوی دارد و کمی تلخ است و برای بسیاری از افراد می تواند قوی باشد. قهوه موکا به اندازه اسپرسو قوی نیست چرا که همانطور عرض شد بر پایه شیر است.

تفاوت اسپرسو و موکا؛ میزان کافئین

محتوای کافئین اسپرسو بسیار زیاد است: زیرا از آب داغ و قهوه خام تهیه می شود.قهوه موکا دکتر بیز دارای سطوح قابل توجهی کافئین است اما می توانید کافئین آن را کاهش دهید و نسخه بدون کافئین موکا را نیز داشته باشید.

تفاوت اسپرسو و موکا؛ شیوه سرو شدن

قهوه اسپرسو با آب سرو می شود و همیشه گرم و تازه است. موکا نیز در بیشتر مواقع با شیر داغ نوشیده می شود، اما مردم آن را با یخ خرد شده یا میلک شیک سرد نیز سرو می کنند.

تفاوت اسپرسو و موکا؛ شکل ظاهری

اسپرسو دارای شکل خالص قهوه است، در حالی که موکا نوعی ملایم تر از قهوه اسپرسو است.

خلاصه مقاله

هر دو نوع اسپرسو و موکا انتخاب هایی بسیار خوب برای قهوه خورها هستند. اگر یک قهوه نوش می خواهد از یک نوع قهوه قوی و قدیمی تر لذت ببرد باید سراغ قهوه اسپرسو برود. اما اگر فرد طرفدار شیر و شکلات باشد بهترین گزینه ممکن برای اون قهوه موکا خواهد بود. در مقالات گذشته درباره صحبت کردیم و تفاوت این دو نوشیدنی لذت بخش را نیز خدمت شما معرفی نمودیم.

جهت خرید انواع قهوه گانودرما با ضمانت اصالت کالا و گارانتی عودت وجه واقعی می توانید از این قسمت اقدام کنید و محصول مورد نظر خود را درب منزل تحویل بگیرید.

 

خروج از نسخه موبایل