ساختمان های هوشمند، ساختمان هایی هستند که در آنها از حسگر های اینترنت اشاء و اتوماسیون ساختمان جهت کنترل همه چیز استفاده میشود. سیستم های نورپردازی هوشمند، میتوانند با سناریوهای متعدد، افراد را از کلید های قدیمی برق، بی نیاز کند. مثلا شما با استفاده از لامپ های هوشمند، میتوانید خانه تان را با نور رنگ آمیزی کنید و به آن جلوه های زیبایی دهید و همچنین باعث تنوع در دکوراسیون شوید. استفاده از سیستم های تهویه هوشمند و تصفیه هوای هوشمند، به ترتیب آسایش محیطی را در خانه قرار میدهند و باعث افزایش کیفیت هوای موجود در خانه میشوند. یک راهکار نوین برای زندگی آسان و مدرن می باشد.
برای اطلاع از نحوه هوشمندسازی ساختمان می توانید به جهان اسمارت که سابقه دیرین در اجرا و فروش محصولات هوشمند دارد مراجعه نمایید.
مزایای هوشمند سازی ساختمان
- افزایش ضریب تجملات
- دارای امکان اطلاع رسانی
- موجب کاهش هزینه ها میشود.
- استهلاک وسایل مصرفی را کاهش میدهد.
- آسایش و رفاه ساکنان ساختمان تامین میشود.
- بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
- امکان کنترل ساختمان از هر جای دنیا، وجود دارد.
- ایمنی و امنیت ساختمان کنترل میشود و همچنین ساختمان ایمن تر میشود.
ویژگی های ساختمان های هوشمند
- راحتی: با استفاده از سیستم های HVAC یا همان سیستم های تهویه، گرمایش و تهویه مطبوع، میتوان میزان رطوبت، تصفیه هوا و دمای ساختمان ها را کنترل کرد تا برای استفاده و سکونت ساکنان ساختمان ها، شرایط ایده آلی وجود داشته باشد و به جایی تبدیل شود که کاربران و ساکنان شاهد بهبود رفاه، عملکرد کاری و سلامت خود باشند.
- امنیت بالا: از طریق ادغام هوش مصنوعی (AI )، یادگیری ماشین و اینترنت اشیا (IoT)، برنامه های خود مدیریتی با قابلیت کنترل دستگاه ها وسیستم های امنیتی پیشرفته توسعه یافته اند.
- کارایی زیست محیطی: برای ساختن ساختمان های هوشمند، از مصالح و سیستم های بهینه سازی جهت دستیابی به نهایت کارایی و کاهش اثرات زیست محیطی استفاده میشود.
- تعمیرات قابل پیش بینی: دراین مورد همه داده هایی که از طریق حسگرهای مانیتورینگ توسط نرم افزارهای مخصوص پیش بینی بهینه سازی، بدست میآیند، به صورت کاملا دقیق تفسیر میگردند. ممکن است یک ساختمان سنتی، دارای نقص های عملا نامرئی باشد که مورد توجه واقع نشود، اما با وجود سیستم های کنترل پیشرفته، میتوان بالافاصله از وقوع حوادث خبردار شد و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کرد.
انواع سیستم ها در ساختمان های هوشمند
- سیستم های روشنایی
- سیستم های کنترل دسترسی
- سیستم های گرمایشی و سرمایشی
خانه های مدرن و هوشمند
خانه های هوشمند، سیستم های شبکه ای به هم مرتبط و یکپارچه ای هستند که برای افزایش فناوری های ساختمان ها، کنترل از راه دور، کاهش مصرف انرژی، از بین بردن خطاهای انسانی و افزایش امنیت به وجود میآیند. هوشمند سازی خانه موجب فراهم کردن بستری مناسب جهت کنترل از راه دور برای صاحبان خانه ها است. همچنین صاحبان خانه ها میتوانند با استفاده از این سیستم هوشمند، با توجه به شرایط ساختمان و آب و هوا، تنظیمات لازم را برای خانه شان، انجام دهند. سیستم هایی که برای هوشمند سازی خانه ها و ساختمان ها استفاده میشوند، در دو دسته “گیرنده” و “فرستنده” تقسیم بندی میشوند. سیستم های گیرنده وظیفه اطلاع رسانی به کاربر جهت دریافت هشدارها و سیستم های فرستنده وظیفه قرار گرفتن در کنار اشیاء و لوازم خانه و همچنین حفاظت از منزل را برعهده دارند.
خدمات و مزایای خانه های هوشمند
- دارای سیستم امنیتی هوشمند
- دارای کنترل سیستم روشنایی هوشمند
- دارای دوربین های مدار بسته هوشمند
- دارای کنترل سیستم های صوتی و تصویری
- دارای کنترل سیستم های سرمایشی و گرمایشی
- دارای کنترل درب و کرکره برقی توسط سیستم هوشمند
- وجود سیستم اعلام نشست گاز و اعلام حریق در خانه های هوشمند
- دارای امکان قطع خودکار گاز، آب و برق ساختمان در زمان وقوع زلزله
روش های هوشمند سازی ساختمان
برای هوشمند سازی ساختمان ها، چند روش وجود دارد که تقسیم بندی آنها وابسته به پروتکل ارتباطی اجزا میباشد. به عبارت کلی میتوان گفت هوشمند سازی ساختمان ها به دو روش “بی سیم” و “با سیم” تقسیم بندی میشود.
سیستم های “با سیم” بر اساس پروتکل های ارتباطی به چند نوع مختلف، اعم از سیستم های تحت BUS، KNX و… تقسیم بندی میشوند. و نیز سیستم های “بی سیم” یا خانه های هوشمند با اینترنت اشیاء، بر طبق نوع ارتباط اجزاء به خانه هوشمند RF، زیگ بی، WIFIو… تقسیم بندی میشوند.
یکی از شرکت های پیش رو در زمینه هوشمند سازی ساختمان ها در کشور ما، «جهان اسمارت» میباشند. مهمترین ویژگی این خانه ها، استفاده کردن از قطعات و تجهیزات برندهای مشهور درجه یک جهانی در زمینه هوشمند سازی است.
شرکت جهان اسمارت بسته به عملکرد، ویژگی و سیستم تاسیسات الکتریکی و همچنین سال ساخت ساختمان ها، برای هر ساختمان، سناریوهای مختلفی را ارائه میکند.
معایب هوشمند سازی ساختمان
- کاهش تحرک: یکی از معایب هوشمند سازی ساختمان ها، کاهش تحرک افراد است و این موضوع موجب بروز بیماری های مختلفی در افراد میگردد. با وجود امکانات تکنولوژی و ابزارهای هوشمند سازی در محیط خانه و ساختمان، افراد تحرک کمتری خواهند داشت که این موضوع براس سلامتی جسمی افراد نه تنها مفید نیست بلکه به شدت مضرر است.
- عدم وجود استاندارد های طلایی در هوشمند سازی: امروزه از فناوری های جدید هوشمد سازی در ساختمان ها، خانه ها، ادارات و… استفاده میشوند. این فناوری، یک علم و صنعت جدید است اما تا به امروز استاندارد های طلایی برای آن پیدا نشده است. و این عدم وجود استاندارد های طلایی در هوشمند سازی، موجب بروز مشکلات زیادی در بهینه سازی دستگاه ها در منازل و ساختمان های هوشمند میشود.
- داشتن هزینه های بسیار زیاد جهت راه اندازی سیستم های هوشمند سازی ساختمان.
- امنیت: در خطر بودن خانه های هوشمند از سوی هکرها و امکان دسترسی آنها به خانه ها و کنترل تجهیزات و سخت افزارهای هوشمند خانه ها.
- بالا بودن هزینه نگهداری از ساختمان های هوشمند: یکی از معایب هوشمند سازی ساختمان ها، بالابودن هزینه نگهداری آنها است. چون که دستگاه ها وتجهیزاتی که برای هوشمدسازی ساختمان ها، ادارات، خانه ها و… مورد استفاده قرار میگیرند، همه آنها دستگاه های دیجیتال و الکتریکی هستند. به همین علت ممکن است در طول گذر زمان، بر اثر عوامل گوناگونی، نیازمند تعمیراتی باشند و بعلاوه برای هر دوره تعمیر و سرویس آنها، باید هزینه های جداگانه ای پرداخت شود. به همین دلیل هزینه های هوشمند سازی ساختمان ها، اندکی مشکل ساز است.
معرفی بهترین شرکت هوشمندسازی ساختمان
جهان اسمارت با ارائه طرحی اصولی و دقیق با در نظر گرفتن تمامی نیازهای پروژه و با داشتن کادر مدیریتی مجرب و آموزش دیده، سیستم برق استاندارد و بینقصی را برای ساختمان ایجاد میکند. در نهایت به لطف اجرای یکپارچه کلیه سیستمهای برقی و هوشمند، علاوه بر نظم و زیبایی مثال زدنی زیرساختها و آرامش خاطر برای کارفرما باعث کاهش هزینههای پروژه نیز میشود. جهت مشاوره در خصوص هوشمندسازی ساختمان، چگونگی نصب و راهاندازی، آگاهی از مدلها و قیمت های محصولات هوشمند میتوانید با کارشناسان مجموعه جهان اسمارت تماس حاصل نمایید و یا به وبسایت ما مراجعه نمایید.