از کاهش مصرف سوخت و آلودگی تا جلوگیری از خروج ارز؛
رئیس دانشگاه آزاد قزوین گفت: برای نخستینبار در کشور مجوز پلاکگذاری و تردد خودرو الکتریکی را دریافت کردهایم و با حمایت مسئولان و بخش صنعت میتوانیم این محصول را به تولید انبوه برسانیم.
اسماعیل زینالی خسرقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تبیین اولویتها و برنامههای اصلی این دانشگاه در سال جدید اظهار کرد: در راستای حرکت در چارچوب سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و به منظور تحقق دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی و سرآمد، حمایت از طرحهای خلاق برای تحقق شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، حمایت بیشتر از فعالیتهای فرهنگی مانند برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و طرحهای درآمدزایی از مهمترین اولویتها و برنامههای اصلی واحد قزوین در سال ۱۴۰۲ است.
وی عنوان کرد: در رویداد ملی عصر امید که خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد؛ دانشگاه آزاد اسلامی قزوین حضور چشمگیر و فعالی داشت که ازجمله آن میتوان شرکت هفت هسته پژوهشی با محصولاتی مانند خودرو خورشیدی و رباتهای آموزشی برای آموزش رباتیک و هوش مصنوعی، رباتهای امدادگر و ربات آتشنشان، ربات بدون سرنشین زیردریایی و رباتهای انساننما را ذکر کرد.
زینالی اضافه کرد: شرکت چهار گروه پژوهشی در زمینه کشاورزی و صنایع تبدیلی، تحقیقات کسبوکار، مدیریت ورزش و تندرستی، ابزار دقیق شناختی از استان قزوین و حضور ۴۶ ایده و استارتآپ، ۳۹ شرکت فناور و خلاق فعال در زمینههای مختلف از محصولات نانو تا بازیهای رایانهای از دیگر فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در رویداد عصر امید بود.
با حمایت صنایع برای تولید انبوه خودرو الکتریکی میتوان شاهد اشتغال و در نتیجه شکوفایی اقتصادی در استان قزوین و در نهایت کشور بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بیان کرد: سال گذشته ۲۰ درصد از واحدهای مرکز رشد این دانشگاه، شرکت فناور شدند، یک شرکت دانشبنیان جذب کردیم، دو رویداد استارتآپ برگزار شد که یک رویداد یکروزه در تیر ۱۴۰۱ با همکاری سازمان فنی و حرفهای استان و با کمک آموزشگاه خودساخته در مرکز رشد واحدهای فناور برگزار و رویداد استارتآپ ویکند با همکاری شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد در اسفند سال گذشته به اجرا درآمد، رویداد کمپ دانشآموزی نیز در مرداد برگزار شد.
زینالی با بیان اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد مطرح کرد: با توجه به برنامهریزیهای هدفمند، برگزاری جلسات مستمر، تلاش شبانهروزی مدیران، استادان، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه، موفق شدیم در ارزیابی که از سوی سازمان مرکزی صورت گرفت؛ در حوزه فرهنگی حائز رتبه نخست کشور بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شویم.
** کسب مجوز پلاک و تردد نخستین خودروی الکتریکی در کشور
وی ادامه داد: در حوزه روابط بینالملل نیز بهعنوان دانشگاه برتر بین واحدهای کشور معرفی شده و کسب رتبه برتر مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، کسب مجوز پلاک و تردد نخستین خودرو الکتریکی در کشور که از محصولات شرکتهای این دانشگاه بوده از دیگر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در راستای حرکت و تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توضیح داد: این دانشگاه موفق شد برای نخستینبار در کشور مجوز پلاکگذاری و تردد خودرو الکتریکی (موتور برقی چهارچرخ) را از نهادهای مسئول کشوری دریافت کند که با حمایتهای مسئولان استان و کشور میتوانیم این محصول را به تولید انبوه برسانیم و با توجه به قیمت بسیار پایین این محصول در مقایسه با نمونههای خارجی و با توجه به اینکه این محصول از نیروی برق برای حرکت استفاده میکند؛ میتواند با کاهش مصرف سوختهای فسیلی مانند بنزین موجب کاهش آلودگیها شود و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کند.
زینالی تبیین کرد: با حمایت صنایع برای تولید انبوه خودرو الکتریکی میتوان شاهد اشتغال و در نتیجه شکوفایی اقتصادی در استان قزوین و در نهایت کشور بود.
** نقش واحدهای فناور در رشد تولید و مهار تورم
این مسئول با تشریح نقش دانشگاه و عرصه علم و فناوری در تحقق شعار سال اظهار کرد: گرچه امسال، سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است؛ اما چگونگی مهار تورم و رشد تولید، سالها و بلکه دهههاست که از مسائل اصلی پیش روی کارشناسان اقتصادی کشور بوده و اگر از تورم آغاز کنیم، راهکارهای پیشنهادی برای مهار تورم به درک از علل پیدایش و تداوم تورم در اقتصاد کشور بستگی دارند.
وی افزود: ریشه اولیه و عمده تورم در کشور، خلق نقدینگی است. در همین راستا، حمایت بیشتر از مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بهعنوان یکی از فعالترین مراکز رشد در کشور میتواند با شناخت کسبوکارهای نوین و گسترش دانشهای مهارتی مورد نیاز آن، توسعه و تقویت کاربرد فناوریهای نوین در حوزههای مهارتی نقش بسزایی در رشد تولید و در نهایت منجر به مهار تورم در کشور شود.