انگیزه نامه تحصیلی یا SOP چیست؟
درباره متروپل: هر فرد خارجی که بخواهد در کشوری دیگر تحصیل کند،نیاز به انگیزه نامه تحصیلی برای بیان هدف و انگیزه تحصیلی و معرفی پیشینۀ تحصیلی، مهارتها ویژگیهای شخصی خود دارند.
انگیزه نامه تحصیلی توسط یکی از اساتید دانشگاه محل تحصیل بررسی می شوند. به همین دلیل متقاضیان باید در آماده سازی و نگارش انگیزه نامه نهایت دقت را داشته باشند و جنبه های منحصر به فرد و ویژگی های ممتاز خود را در انگیزه نامه پیاده سازی کنند.همچنین حتما باید به زبان انگلیسی یا به زبان مشخص شده توسط دانشگاه مورد نظر نوشته شود و متن های نوشته شده کپی یا سرقت ادبی نباشد .هدف از ارائه انگیزه نامه تحصیلی:
- چه چیزی شما را واجد شرایط برای این بورسیه می کند؟
- با در تحصیل در این رشته چه برنامه ای دارید؟
نکات نحوه نگارش انگیزه نامه تحصیلی
- انگیزه نامه مانند 500-1000 کلمه باشد در انگیزه نامه باید پیشینه تحصیلی، دستاوردها، تجربیات و اهداف آینده مشخص شود.
- هنگام نوشتن انگیزه نامه باید مولفه های کلیدی از قبیل رزومه، تجربه کاری و پیشینه تحصیلی را در نظر بگیرید که با اهداف، ارزش ها و آرزوهای بورس تحصیلی سازگار باشد.
- قبل از شروع نوشتن، اطلاعات کافی در مورد دانشگاه ها و رشته هایی که انتخاب کرده اید را بنویسید.
- در مورد برنامه های آینده و ویژگی هایی که شما را از دیگران متمایز می کند بنویسید
- اگر به دنبال بورسیه تحصیلات تکمیلی هستید در مورد پروژه فارغ التحصیلی و تجربه ای که از آن بدست آوردید بنویسید
- فهرستی از جوایز یا بورسیه های قبلی که دریافت کرده اید را تهیه کنید.
- قبل از ارسال، حتما نامه را تصحیح کنید تا اشتباه های نوشتاری نداشته باشد.
- سودی که این بورسیه برایتان دارد و منفعتی که برای جامعه دارد را ذکر کنید .
- در انگیزه نامه خلاقیت، اعتماد به نفس خودتان را نشان دهید.
- در پاراگراف اول دانشجو خود را معرفی کند و باید در خصوص سوابق تحصیلی خود صحبت نماید. همچنین در این بخش رشته مورد نظر جهت تحصیل و تاریخ انتخابی خود را باید ذکر کنید.
- در پاراگراف دوم دانشجو باید مشخص نماید که جهت ادامه تحصیل در این رشته چه انگیزه ای دارند، همچنین افرادی که سوابق تحصیلی درهمین رشته تحصیل گذراندن و موفق شدن را ذکر کنید.
- در پاراگراف سوم متقاضی باید به این نکته اشاره نماید که تحصیل وی در دانشگاه مورد نظر چه فوایدی را برای دانشگاه به همراه دارد
- در پاراگراف چهارم متقاضی باید در خصوص علت انتخاب دانشگاه توضیحاتی را ارائه نماید.
- بخش اخر نیز باید نشان دهنده اهداف آتی دانشجو پس از فراغت از تحصیل باشد.
- از زبان عامیانه،خطا در نحوه، املا یا دستور زبان و لحن معمولی گفتار در انگیزه نامه تحصیلی خودداری کنید.
نوشتن انگیزه نامه ترکیه
بخش اول: تجارب تحصیلی
اطلاعات کوتاهی در مورد اهمیت رشته و دانشگاه انتخابی و چرا علاقه به این رشته دارید را مشخص کنید برای مثال بگویید:من مطمئن شدم که دانشگاه های ترکیه در تحقیقات علمی در زمینه مدیریت بازرگانی ممتاز هستند به دلیل جزء انتخاب من هستند.
بخش دوم: دلیل انتخاب ترکیه
در قسمت دوم انگیزه نامه برای بورسیه تحصیلی باید در مورد دلایلی باشد که ترکیه را به عنوان مقصد تحصیلی انتخاب کردید.از ذکر رویدادهای سیاسی و تعریف و تمجید بیش از حد خودداری و در عوض در مورد نظام آموزشی و تحقیقات علمی ممتاز در ترکیه بنویسید.برای مثال بگویید:
من آرزو دارم زبان ترکی را یاد بگیرم و آداب و رسوم مردم ترکیه را از نزدیک ببینم.
بخش سوم: برنامه های آینده
در پایان انگیزه نامه، برنامه های آینده پس از فارغ التحصیلی را روشن کنید. از گفتن اینکه قصد دارید پس از فارغ التحصیلی در ترکیه بمانید و شغلی پیدا کنید خودداری کنید.برای مثال:آرزوی ادامه تحصیلات علمی خود در زمینه مدیریت بین المللی و انجام تحقیقات عملی در این زمینه در ترکیه را دارم.
متقاضیان باید هنگام نوشتن انگیزه نامه توصیه های زیر را درنظر بگیرند:
- Calibri، Arial و Times New Roman همگی فونت های قابل قبولی هستند.
- اندازه فونت نباید بیشتر از 12.5 باشد
- از فاصله مناسب که بین 1 یا 1.5 است استفاده کنید.
- تراز سمت چپ برای چشم دلپذیر است.
- بین پاراگراف ها باید فاصله دو برابر وجود داشته باشد.
نمونه ای از انگیزه نامه برای بورسیه ترکیه
از دوران کودکی دوست داشتم در فعالیت های اجتماعی شرکت کنم و نظرم را در مقابل دیگران بیان کنم، می دیدم و یاد می گرفتم که چگونه متقاعد کنم، چگونه اعتماد به نفس داشته باشم، چگونه یک تیم را رهبری کنم و رهبر باشم. از زمانی که وارد دبیرستان شدم در همه رشته های تحصیلی خوب بودم، در آن زمان در برخی از مؤسسات و سازمان ها به صورت داوطلبانه کار کردم و پس از پایان دبیرستان، با ورود به برخی دروس و برنامه ها کار داوطلبانه در موسسات را انجام دادم، بنابراین علاقه دارم تحصیلاتم را در مقطع کارشناسی ادامه دهم.
دبیرستان را به پایان رساندم و در بنیاد توسعه پایدار آموزش دیدم و پس از اتمام دوره آموزشی، این فرصت را داشتم که در زمینه آگاهی از اهداف توسعه پایدار فعالیت کنم.
من ترکیه را به دلیل پیشرفت زیادش در سطح دانشگاه های بین المللی و به دلیل اینکه یکی از مهم ترین کشورهای علاقه مند به علم و آموزش به حساب می آید که نسل های مطلوب و با سابقه زیادی از آن سرچشمه می گیرند و همچنین نزدیکی زیاد بین این کشور و کشورم را انتخاب کردم.
من به دنبال تحصیل در دانشگاه های شما هستم تا سطح دانش و تجربه بیشتر را کسب کنم، با علم به اینکه ترکیه یکی از کشورهای توسعه یافته در همه زمینه هاست و بهترین گواه بر این امر پیشرفت بسیار خوبی است که طی سال های گذشته داشته است