نکات مهم در تمیز کردن سرخ کن های صنعتی که هر آشپزی باید بدونه!
بعنوان یه تولیید کننده سرخکن های صنعتی باید این واقعیت وحشتناک و تلخ بگم که سرخکن هایی که برای تعمیر پیش من میارن از فست فود های بزرگ بگیر تا کوچک صحنه های عجیبی از کثیفی و حشرات را داخل اونها میبینم که ثابل بیان نیست.
فست فود داران محترم برای سلامت مشتری ها و جلوگیری از پلمپ شدن مغازتم که شده این مقالرو کامل بخون ، کار مارم بعنوان یه تعمیر کار و تولیید کننده راحت تر کن ! .
.
اجزای اصلی سرخ کن صنعتی : آناتومی یه غول فلزی
- مخزن روغن : جایی که روغن در اون قرار داره و همه چی اونجا سرخ میشه! معمولا از استیل ضد زنگ(304) ساخته می شه تا در برابر حرارت و خوردگی مقاوم باشه.
- برنر و شعله مسواکی: وظیفه اش گرم کردن روغن هست.
- ترموستات : مغز متفکر سرخ کن! دمای روغن رو کنترل می کنه و مانع از سوختن غذا می شه.
- سبد سرخ کن : جایی که مواد غذایی برای سرخ شدن قرار می گیرن. معمولا از سیم استیل با روکش تفلون ساخته می شه.
- سیستم فیلتراسیون : بعضی از مدل های پیشرفته سیستم فیلتراسیون دارن که عمر روغن رو طولانی تر می کنه.
کاربردهای صنعتی سرخ کن : از سیب زمینی سرخ کرده تا چیپس
بهترین سرخ کن صنعتی تو صنایع مختلفی استفاده می شن مثلا :
- رستوران ها و فست فودها : برای سرخ کردن سیب زمینی سرخ کرده مرغ سوخاری و غذاهای مشابه.
- کارخانه های تولید مواد غذایی : برای تولید چیپس میگو سوخاری و سایر محصولات سرخ شده.
- هتل ها و مراکز پذیرایی : برای تهیه غذا برای تعداد زیاد مهمان.
نکات طلایی برای تمیز کردن : براق تر از الماس
- خاموش کردن و خنک شدن : اول از همه سرخ کن رو خاموش کنید و بذارید کاملا خنک بشه.
- درب سرخ کن:حتما از سرخکن هایی استفاده کنید که درب استیل دارند و مانع از قرار گیری حشرات به داخل روغن میشوند
- تخلیه روغن : روغن استفاده شده رو با احتیاط تخلیه کنید. مراقب باشید خودتون رو نسوزونید!
- شستشوی مخزن : مخزن رو با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. از اسکاچ نرم استفاده کنید تا به سطح مخزن آسیب نرسه.
- تمیز کردن سبد سرخ کن : سبد رو جداگانه بشویید و خوب خشک کنید.
- تمیز کردن شعله مسواکی : با یه پارچه نمدار المنت رو تمیز کنید. مراقب باشید آب به قسمت های الکتریکی نرسه.
- خشک کردن کامل : بعد از شستشو همه قسمت ها رو کاملا خشک کنید تا از زنگ زدگی جلوگیری بشه.
جدول مقایسه روش های تمیز کردن :
روش | مزایا | معایب |
شستشو با آب و مایع ظرفشویی | ساده و ارزان | برای چربی های سرسخت مناسب نیست |
استفاده از محلول های قلیایی | قدرت تمیز کنندگی بالا | میتونه به بعضی از سطح ها آسیب برسونه |
تمیز کردن با بخار | بهداشتی و موثر | نیاز به تجهیزات خاص داره |
مثال های عملی : از رستوران تا کارخانه
- رستوران : یه رستوران شلوغ باید سرخ کن رو حداقل یک بار در روز تمیز کنه.
- کارخانه تولید چیپس : به دلیل حجم بالای تولید از سیستم های تمیز کردن اتوماتیک استفاده می شه.
نکات فنی مهم : حواستون به اینا باشه!
- جنس مخزن : مخزن های استیل ضد زنگ به راحتی تمیز می شن.
- نوع روغن : بعضی از روغن ها به سرعت کثیف می شن و نیاز به تعویض مکرر دارن.
- دمای روغن : دمای بالا میتونه باعث تشکیل رسوبات در مخزن بشه.
- درب سرخکن:حتما سرخکن درب دار بگیرید تا سوسک ومگس از شب تا صبح که نیستید داخل روغن نیفته.
نتیجه گیری : یه سرخ کن تمیز یه غذای خوشمزه!
تمیز کردن مرتب سرخ کن صنعتی نه تنها باعث افزایش عمر دستگاه میشه بلکه بهداشت و کیفیت غذا رو هم بهبود می بخشه. با رعایت نکات گفته شده میتونید سال ها از سرخ کن خودتون استفاده کنید و غذاهای خوشمزه و سالم برای مشتری هاتون تهیه کنید.
پرسش و پاسخ :
- سوال ۱ : چقدر طول میکشه تا یه سرخ کن صنعتی کاملا خنک بشه؟
جواب : بستگی به اندازه و نوع سرخ کن داره اما معمولا بین ۲ تا ۴ ساعت طول میکشه. - سوال ۲ : بهترین مایع ظرفشویی برای تمیز کردن سرخ کن صنعتی چیه؟
جواب : مایع ظرفشویی های صنعتی که برای از بین بردن چربی سنگین طراحی شدن بهترین گزینه هستن. - سوال ۳ : هر چند وقت یکبار باید روغن سرخ کن رو عوض کرد؟
جواب : بستگی به نوع روغن و میزان استفاده داره اما معمولا بعد از چند بار استفاده باید روغن رو عوض کرد.