ممنوعیت واردات یخچال؛ مسئلهای که در سال 1397 به منظور همایت از تولیدات داخلی صورت گرفت است. یخچال یکی از مهم ترین محصول برای هر خانهای میباشد، ممنوع شدن واردات یخچال سبب بروز یکسری سوالات و مشکلات هم برای مصرف کننده هم برای فروشنده شده است. ممنوعیت واردات یخچال بر بازار این محصول دارای جنبه های مثبت و منفی نیز بوده که در ادامه به طور مفصل به آن پرداختهایم. در ادامه این مطلب طور کامل به تاثیر ممنوعیت واردات یخچال بر بازار آن، تاثیر دلار بر قیمت این محصول و شرکت هایی خارجی که هموز درایران فعالیت و نمایندگی دارند میپردازیم.
تاثیر ممنوعیت واردات یخچال بر بازار آن
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، پس از تسویب ممنوعیت واردات یخچال از سمت وزارت صمت(صنعت، معدن و تجارت) در سال 97 تاثیزات بسیاری بر بازار این وسلیه خانگی مهم گذاشته است. از تایرات این مسئله میتوان هم به دید مثبت و هم به دید منفی نگاه کرد که ما هر دوی آن را مورد برسی قرار دادیم.
تاثیرات مثبت
یکی از اصلی ترین و قابل لمس ترین تاثیرات مثبتی که ممنوعیت واردات یخچال بر بازار آن داشته روی کار آمدن و دیده شدن شرکت های داخلی است. شاید با حظور شرکت های خارجی در این بازار این شرکت ها توان دیده شدن را نداشتند. از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد بالا رفتن کیفیت، طراحی بهتر و بالا رفتن قابلیت های یخچال های ایرانی میباشد.
تاثیرات منفی
از تاثیرات منفی این موضوع میتوان به فعالیت نرکردن شرکت های قدرتمند در ایران اشاره کرد. یکی دیگر از مواردی که که میتوان به آن اشاره کرد به بهره ماندن ایرانی از تکنولوژی نوین به کار رفته در یخچال اشاره کرد، البته این موضوع زیاد به چشم نمی آید زیرا تولید کنندگان داخلی تمام تلاش خودرا میکنند تا این ما از تکنولوژی روز دنیا عقب نمانیم.
دلار؛ تاثیرات آن بر بازار یخچال
تاثیرات بالا رفتن قیمت دلار را میتوان بر تمامی بازار های ایران مشاهده کرد. بازار فروش لوازم خانگی نیز از این موضوع بی بهره نمانده است. با بالا رفتن قیمت دلار قیمت لوازم یخچال چه ایرانی چه خارجی نیز بالا میرود که همین امر در قدرت خرید مصرف کننده و فروشنده تاثیر مستقیم دارد، برای خریدار بالا بودن قیمت یخچال و برای فروشنده وارد کردن بعضی قطعات است.
آیا واردات یخچال به کل ممنوع است؟
خیر؛ بعضی از شرکت های برزگ دنیا مانند ال جی، جنرال الکتریک و سامسونگ به صورت قانونی وارد کشور میشوند. این شرکت ها در ایران دارای پشتیبان معتبر بوده و از نمایندگی های قدرتمندی بهرمند هستند.
استقبال تولید کنندگان از ممنوعیت واردات یخچال
ممنوعیت واردات یخچال از سمت تولید کنندگان داخلی بسیار مورد استقبال قرار گرفت، زیرا بهترین فرصت برای نمایش قدرت خود داشتن. پس از ممنوع شدن واردات یخچال شرکت های برزگ ایرانی مانند اسنوا، پارس خزر، امرسان و گلدیران با تولید یخچال های قدرتمند، به روز و شیک حس نبودن برندهای خارجی در بازار یخچال را برای ما با حد بسیاری کاهش دادهاند.
ممنوعیت واردات یخچال و قطعات
در پی ممنوع شدن واردات یخچال این سوال پیش میآید که آیا قطعات یخچال های ال جی و سامسونگ که در بازار ایران هستند هم ممنوع شده است؟ خیر؛ برند های ال جی، سامسونگ و جنرال الکتریک که به صورت قانونی وارد کشور میشوند این مشکل را ندارد. شما فقط در یک صورت با نبود قطعات و لوازم جانبی مورد نیاز یخچال خود مواجه میشود آن این است که یخچال شما به صوررت غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شده باشد در غیر این صورت هرگز به این مشکل برنخواهید خورد.
سخن پایانی
ممنوعیت واردات یخچال تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر بازار این لوازم خانگی بسیار مهم گذاشته است. این مسئله در سال 97 توسط اداره صمت مورد تسویب قرار گرفته است. از دیگر عوامل موثر بر این بازار میتوان به قیمت دلار اشاره کرد که تاثیر بسیاری بر قیمت لوازم وارداتی مورد نیاز یخچال میگذارد. ممنوعیت واردات یخچال بر عمل کرد تولید کنندگان داخلی تاثیر خیلی بسزایی گذاشته و باعث پیشرفت آنها شده است. از یخچال های خارجی که به صورت قانونی وارد کشور میشود میتوان به برندهای جنرال الکتریک، ال جی و سامسونگ اشاره کرد.
منبع: https://zoomlife.ir/reportage/2028-household-appliances-parsaservice.html