آموزش نصب پرده زبرا
پس از خرید پرده زبرا نوبت به نصب آن می رسد. برای نصب پرده های زبرا به وسایل و ابزارهایی نیاز دارید که بتوانید پرده را به راحتی نصب کنید. شیوه نصب های زبرا با هم تفاوت هایی دارد که در این بخش به بررسی آن خواهیم پرداخت. جهت اطلاع از قیمت پرده اداری لطفا کلیک کنید.
وسایل لازم برای نصب پرده زبرا
اگر می خواهید خودتان پرده زبرا را در محل مورد نظر نصب کنید پس حتما پیش از نصب، وسایل لازم را آماده کنید تا در زمان نصب پرده، در روند کار هیچ اخلالی پیش نیاید. برای نصب پرده زبرا به پیچ و رولپلاک سایز ۴ یا پنج، دریل با مته ۴ یا پنج، مداد، متر، خط کش و پیچ گوشتی نیاز است. زمانی که تمامی این وسایل را آماده کردید می توانید عملیات نصب پرده را آغاز نمایید.
نکات نصب پرده زبرا
۱- پیش از خرید پرده زبرا نوع پرده زبرا را مشخص کنید زیرا انواع دیواری و سقفی این پرده متفاوت است. شما باید به فروشنده بگویید که پرده را برای کدام بخش از خانه یا دفتر خود می خواهید تا وی شما را راهنمایی کند.
۲- اگر پایه ها تراز نباشند، پرده موقع جمع شدن، به شکل نامرتبی بالا می رود. پس بهترین کار این است که از تراز بودن پایه ها مطمئن شوید و تمامی مراحل نصب را با دقت اندازه گیری و اجرا نمایید.
۳- از سالم بودن زنجیرهای پرده، پیش از نصب آن مطمئن شوید تا پس از آن با مشکلاتی روبرو نشوید.
۴- اگر نسبت به سر و صداها حساس هستید پس از بندهای طنابی استفاده کنید. بندهای طنابی سر و صدای کمتری نسبت به نوع پلاستیکی دارند و انتخاب بهتری برای شما می باشند.
۵- پس از شستن پرده ها، اجازه دهید که کاملا خشک شوند و سپس آنها را در جای مشخص قرار دهید. شیوه نصب پرده ها پس از شست و شو به همان طریقی است که بررسی کردیم.
نصب این مدل پرده بسیار ساده میباشد؛ اما لازم است جهت نصب اصولی و جلوگیری از بروز هرگونه آسیبی به پرده جهت نصب اصولی آن تمامی مراحل را به ترتیب و با دقت بسیار زیاد انجام دهید. بر اساس موقعیتی که پرده نصب می شود طریقه نصب ممکن است کمی متفاوت باشد. به یاد داشته باشید در پردههای با طول زیاد (بیش از 3 متر) تعداد رول پلاکها و پیچها جهت محکمتر شدن پایه در سقف یا دیوار لازم است بیشتر باشد تا پرده به خوبی در جای خود قرار گیرد. در ادامه به توضیح 3 روش نصب پرده زبرا به صورت دیواری و سقفی را در کنار روش جدید نصب آن بدون کانال و با پایه ای جدید خواهیم پرداخت.
نصب پرده زبرا دیواری
در ابتدا لازم است در صورت کافی بودن فضا، به اندازه حداقل 10 سانتی متر از بالای پنجره را علامت بگذاریم و محل نصب پرده را مشخص کنیم. سپس با مشخص کردن اندازه کلی پرده بر روی دیوار، به وسیله متر و به اندازه ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر، از هر دو طرف پرده به سمت داخل، بر روی دیوار با مدادی که در اختیار دارید علامت بگذارید. پس از آن با استفاده از دریل در نقاط علامت گذاری شده سوراخ ایجاد کنید و پایه پرده را توسط رول پلاکها و پیچها را در آن مناطق نصب کنید.
در این مدل نصب دو پایه سقفی و دیواری به صورت L مانند به یکدیگر متصل میشوند. پس در مرحله بعد نیاز است که پایه سقفی را به طور افقی به وسیله پیچ و مهرهها در زیر پایه دیواری جهت اطمینان از استحکام پایهها نصب کنید. در مرحله آخر از شیار پشتی پایه سقفی پرده زبرا را وارد کرده و با کمی فشار به سمت بالا ،در قسمت جلویی پرده را به داخل پایه از چفت بودن آنها در نصب پرده زبرا دیواری اطمینان حاصل کنید. برای شستشوی این پردهها ابتدا آنها را به آرامی از بست خارج کنید و تنها از آب و صابون برای شستشوی آنها استفاده کنید. پس از اطمینان از خشک شدن کامل پردهها، به مانند روند گفته شده آنها را دوباره به درون پایه قرار دهید.
نصب پرده زبرا سقفی
مراحل اندازه گیری این مدل نصب نیز به مانند دیواری صورت میگیرد؛ با این تفاوت که اندازه گیری، علامت گذاری و سوراخ کردن بر روی سقف انجام میشود در ادامه نصب پرده زبرا سقفی تنها لازم است برای وارد کردن پرده به داخل پایه سقفی آن را از طریق شیار پشتی وارد کنید و با افزایش فشار از چفت شدن و جا افتادن پرده در جای خود اطمینان حاصل کنید. باید یادآور شویم که جنس تمامی این بستها یا پایهها از فلز آلومینیم میباشد و در صورت وارد شدن هر گونه فشار بیش از حد به آن، دچار تغییر شکل شده و در موارد شدید کارایی خود را از دست میدهند و دیگر پرده به درون آنها قرار نخواهد گرفت.
نصب پرده زبرا با پایه جدید و بدون کانال
امروزه استفاده از این مدل پرده زبرا به دلیل زیبایی و سادگی بیش از اندازه طرفداران زیادی را در دکوراسیون داخلی به خود اختصاص داده است. در این مدل از پردهها تنها یک میله آلومینیومی وظیفه نگهداری را در کنار جمع و باز کردن پرده را بر عهده خواهد داشت و دیگر خبری از قاب و پایههای بزرگ برای نصب آن نیست. در این روش از نصب پرده زبرا ابتدا پایهها به طرفین میله متصل میشوند و سپس میتوان این پایه زیبا و در عین حال ساده را به دیوار پنجره یا سقف متصل نمود. بیشترین استفاده این مدل پرده زبرا بدون کانال در مکانهایی که امکان نصب پرده با کانال وجود ندارد یا پنجرههایی با عرض بیشتر از 2 متر میباشد.
- در صورت تراز نبودن پایهها در سقف، ممکن است هنگام جمع کردن پردهها به سمت بالا کج شدن و نامرتب جمع شدن آنها را مشاهده کنید.
- هنگام دریافت پرده خود از مرکز خدماتی یا فروشگاه، به سالم بودن زنجیرهای سمت راست و چپ که برای جمع و باز کردن و روشن و تیره کردن پرده به کار میرود، حتما توجه کنید.
- بندهای طنابی به علت بی صدا بودن و طول عمر بیشتر، نسبت به انواع پلاستیکی از برتری بالایی برخوردار هستند
مقايسه پرده زبرا با ديگر پرده ها
پرده هاي شيد رول معمولا براي استفاده در مغازه ها و يا اتاق خواب به عنوان نمايش عكس ويا برند فروشگاه استفاده ميشود و نقش جلوگيري از نور آفتاب را هم دارد. پرده زبرا بدليل تنوع رنگ و لايه هاي متفاوت رنگ در يك درگاه پرده، از زيبايي خاصي برخوردار است و اگر در هنگام انتخاب اين نوع پرده ، همخواني آن با رنگ ديوار و اساسيه محيط و هارموني رنگها رعايت شود زيبايي خاصي به محل كار شما ويا خانه شما ميدهد. و روش استفاده اين نوع پرده بسيار راحت و كم استهلاك است.
معايب پرده زبرا
براي تميز كردن پرده زبرا بايد قطعات از هم باز شود واين باز كردن وبستن ممكن است خارج از عهده عده اي باشد و در اين فرآيند باز وبسته كردن به قطعات آن آسيب وارد شود. باز كردن و شستشوي پرده زبرا كار ساده اي نيست و بدليل پيچيده بودن اين كار، هر كسي از عهده اين آن برنمي آيد. بهترين كار تميز كردن اين پرده در جاي خودش است تا به آهار پرده نيز آسيب كمتري وارد شود، در غير اينصورت بايد به افراد متخصص مراجعه كنيد. يكي ديگر از مشكلات استفاده از پرده زبرا كه شايد در ظاهر مهم نباشد اين هست كه براي كنار زدن پرده و ديدن محيط بيرون از پنجره بايد كل پرده را بالا برد و نميتوانيم با كنار زدن قسمتي از پرده بيرون را ديد.
دليل خرابي پرده زبرا
دليل عمده خرابي در پرده هاي زيرا وشيد ايراد در گيربكس يا همان مكانيزم آن ميباشد كه بدليل مستهلک شدن گيربكس يا متناسب نبودن گيربكس با وزن پارچه پرده معمولا اين مشكل بوجود مي آيد كه با تعويض اين قطعه مشكل برطرف مي شود. اما در مدلهاي قديمي تر كه سايز مكانيزم آنها در بازار موجود نميباشد،نياز به تعويض لوله نيز مي باشد. دليل ديگر تعميرات و خرابي در اين نوع پرده ايراد در زنجير بالابر اين اين نوع پرده مي باشد كه بدليل وزن بالاي پرده به مرور زمان اين زنجير يا پاره شده و يا ساچمه هاي آن خرد ميشوند و در پرده هاي قديمي اين امكان وجود دارد كه تنها بدليل نبود مدل زنجير نياز به تعويض كل قطعات پرده باشد.