آموزش صفر تا صد نصب درایور پرینتر در ویندوز 10
در این مقاله می خواهیم به آموزش صفر تا صد نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 بپردازیم تا کاربران بتوانند به راحتی مشکلات خود را رفع کنند. شرکت مایکروسافت در ویندوز ده سعی کرده است که روندهای مربوط به نصب و راه اندازی سخت افزارها را راحت تر نماید که نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 نیز یکی از این موارد می باشد.
معمولا آموزش نصب پرینترهای hp در سیستم عامل ویندوز ده آسان می باشد و بیشتر مراحل به صورت خودکار انجام می گردد اما ممکن در زمان نصب پرینتر در ویندوز 10 کاربران دچار مشکل شوند که در ادامه به طور مفصل به این موضوع جهت رفع این مشکلات مطالبی را آماده کرده ایم.
روش های نصب درایور پرینتر در ویندوز 10
روش های نصب پرینتر در سیستم عامل ویندوز ده عبارتند از:
- روش اول: نصب از طریق Device Manager
- روش دوم: نصب از طریق فایل Setup
- روش سوم: نصب از طریق Add Printer
از روش سوم بیشتر برای پرینترهایی به کار می رود که از پورت LPT استفاده می کنند و نحوه کار کردن با آنها بسیار آسان است.
مراحل آماده سازی قبل از نصب درایور پرینتر در ویندوز 10
مراحل آماده سازی قبل از نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 به شرح زیر می باشد:
مرحله اول: اتصال کابل برق
همان طور که می دانید که یک طرف کابل برق به پریز برق وصل می شود و طرف دیگر آن به پشت پرینتر. لازم به ذکر است که اگر پشت پرینتر کلید on یا off(1 یا 0) وجود داشت، باید آن را روی on یا 1 قرار دهیم.
مرحله دوم: اتصال کابل USB
یک طرف کابل USB به پرینتر وصل می شود و طرف دیگر آن به پشت کیس کامیپوتر یا یکی از پورت های USB کامپیوتر و یا لپ تاپ. لازم است در اینجا به این نکته توجه کنید که بهتر است که از هاب USB استفاده نشود زیرا ممکن است توانایی رساندن برق به پرینتر را نداشته باشد و عملیات را دچار اختلال کند.
مرحله سوم: تهیه درایور پرینتر
در این مرحله بایستی شما درایور پرنیتر را تهیه کنید.
مراحل نصب درایور پرینتر در ویندوز 10
مراحل نصب پرینتر لیزری HP در سیستم عامل ویندوز ده به این صورت است که در اولین مرحله نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 ابتدا بایستی بررسی کرد که سیستم عامل سیستم مورد نظر 32 بیتی و یا 64 بیتی است.
برای فهمیدن این موضوع دکمه Start را زده و عبارت This PC را تایپ می کنیم. سپس روی آن عبارت کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب می کنیم.
در قسمت System type می توان مشاهده کرد که سیستم عامل 64 بیتی و یا 32 بیتی است. سپس روی گزینه Device Manager در سمت راست کلیک کرده که در پنجره ظاهر شده لیست کل درایورها نمایش داده می شود.
بعد وارد قسمت Other devices می شوید و روی آیکن نام پرینتر مورد نظر خود یک علامت سوال مشاهده می شود که بیانگر این است که درایور مورد نظر ناشناخته است. لذا بایستی از طریق Device Manager پرینتر مورد نظر را نصب کرده تا در سیستم شناخته شود.
حال روی درایور ناشناخته شده کلیک راست کرده و گزینه Update Driver و سپس در پنجره ظاهر شده گزینه دوم یعنی Browse my computer for driver software را انتخاب می کنیم.
با استفاده از دکمه Browse… پوشه نصب درایور پرینتر را انتخاب می کنیم. با توجه به نوع سیستم عامل، یکی از گزینه های 32 یا 64 بیتی را انتخاب می کنیم.
بعد از کلیک کردن روی دکمه ok گزینه Next را انتخاب می نماییم و منتظر می مانیم که روند نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 به پایان برسد تا درایور پرینتر با موفقیت نصب شود و دکمه close را می زنیم.
در پنجره Device Manager مشاهده می کنیم که قسمتی به نام Other devices وجود ندارد و درایور پرینتر نیز به خوبی نصب شده است.
حال برای اطمینان بیشتر جهت نصب پرینتر در ویندوز 10 می توان روی دکمه Start کلیک کرد و سپس عبارت Printers & scanners را وارد کرد و مشاهده می کنیم که پرینتر مورد نظر به لیست پرینترها اضافه شده است.
حال اگر بخواهیم یک پرینتر دیگر در ویندوز سیستم خود نصب کنیم. ابتدا مانند حالت قبل روی My computer کلیک راست کرده و سپس گزینه properties را انتخاب می کنیم. بعد روی گزینه Device Manager در سمت چپ می زنیم و مشاهده می کنیم که دیگر قسمتی به نام Other devices وجود دارد.
در صورتی که در نصب درایور پرینتر قبلی وجود داشت. لذا در این حالت خاص بایستی از روش دوم یعنی نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 از طریق فایل Setup استفاده کرد. لازم به ذکر است که ممکن است در پوشه نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 مشاهده می کنیم که نسخه های 32 بیتی و 64 بیتی هر دو در یک پوشه قرار گرفته اند و نشان دهنده این است که هر دو نسخه شبیه هم هستند و با یکدیگر تفاوتی ندارند.
اما در این جا یک نکته خاص وجود دارد و آن این است که در نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 از طریق فایل Setup بایستی کابل USB را جدا کرد تا زمانی خود برنامه از کاربر می خواهد بایستی این کابل را متصل کرد.
پس از جدا کردن کابل، روی فایل نصب دابل کلیک می شود و در پنجره ظاهر شده گزینه Next را انتخاب می کنیم و در مرحله بعدی مدل پرینتر را مشخص می کنیم و دوباره Next را می زنیم و منتظر می مانیم تا کار نصب انجام شود. سپس از کاربر خواسته می شود که کابل USB به پشت کیس وصل شود و روال نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 با موفقیت انجام می شود.
آموزش نصب پرینتر در شبکه
در این قسمت قصد داریم به آموزش نصب پرینترهای تحت شبکه در ویندوز 10 بپردازیم. لازم به ذکر است که ویژگی HomeGroup (شبکه خانگی ویندوز) به صورت اتوماتیک پرینترها و فایل های خاصی را با سایر رایانه ها در شبکه به اشتراک می گذارد.
بنابراین ابتدا بایستی یک شبکه خانگی ایجاد کرد به طوری که قبلا انجام نشده است و سپس پرینتر اشتراکی را به آن وصل کرد. مراحل ایجاد یک شبکه خانگی به شرح زیر می باشد:
- روی آیکون WiFi در نوار ابزار ویندوز کلیک راست کرده و بعد گزینه Open Network and Sharing Center را انتخاب کنید.
- روی لینک Ready to create در سمت راست و در جلوی HomeGroup کلیک نمایید. اگر از قبل شبکه خانگی ویندوز ایجاد شده باشد پیغامی ظاهر می شود که joined شوید.
- حال روی دکمه Create a homegroup کلیک نمایید و سپس دکمه Next را انتخاب کنید.
- در قسمت می توان مشخص کرد که چه مواردی را می توان به اشتراک گذاشت که حالت پیش فرض آن Printers & Devices می باشد.
- سپس پسورد شبکه خانگی ایجاد شده توسط ویندوز را یادداشت کنید و برای هر رایانه ای که شبکه خانگی وصل می شود یک رمز عبور در نظر گرفته شده است.
- در نهایت دکمه Finish را کلیک نمایید.
حال برای نصب پرینتر در شبکه خانگی بایستی مراحل زیر را طی کرد:
- در File Explorer ویندوز روی نام HomeGroup کلیک کرده و دکمه Join now را بزنید.
- کلیک کردن روی دکمه Next
- در این قسمت می توانید موارد به اشتراک گذاشته شده را مشخص کنید و روی دکمه Next کلیک نمایید.
- پسورد شبکه خانگی ایجاد شده توسط ویندوز را وارد کرده و بعد دکمه Next را بزنید.
- کلیک کردن روی دکمه Finish
- در My computer روی آیکون Network کلیک نمایید و بایستی پرینتر اشتراکی نصب شده را مشاهده کرد.
سوالات متداول نصب درایور پرینتر در ویندوز 10
- روش های نصب درایور پرینتر در ویندوز 10 را نام ببرید؟
روش های نصب درایور پرینتر به شرح زیر می باشد:
- نصب از طریق Device Manager
- نصب از طریق فایل Setup
- نصب از طریق Add Printer
- برای نصب درایور پرینتر از چه پورتی می توان استفاده کرد؟
برای نصب پرینتر در سیستم عامل ویندوز ده از از پورت LPT می توان استفاده کرد.
- قبل از نصب درایور پرینتر از طریق فایل Setup بایستی چه کرد؟
قبل از نصب پرینتر در سیستم از طریق فایل Setup بایستی کابل USB را جدا کرد تا زمانی خود برنامه از کاربر می خواهد بایستی این کابل را متصل کرد.
آموزش نصب درایور پرینتر اچ پی HP در ویندوز 7 و 10
اچ پی (HP) یکی از برترین شرکتهای تولید کننده پرینتر در دنیا است. این شرکت سعی کرده همواره انواع مدلهای مختلف برای استفادههای متفاوت را تولید کند. راه اندازی و نصب درایور پرینتر اچ پی HP، برخلاف برخی برندهای دیگر بسیار ساده بوده و در چند مرحله انجام میشود. کاربران ویندوز 7 و ویندوز 10 بیشترین استفاده از پرینترهای این شرکت دارند. بنابراین بد نیست با قیمت پرینترهای HP، نحوه نصب و راه اندازی آن آشنا شوید.
اگر به تازگی پرینتر خریداری کردهاید و یا این که میخواهید پرینتر خود را روی یک لپ تاپ یا کامپیوتر جدید نصب کنید و با نحوه نصب درایور پرینتر اچ پی خود آشنایی ندارید، پس این مطلب کاملا مناسب شما خواهد بود.
نصب درایور پرینتر اچ پی HP در ویندوز 10 با سی دی
استفاده از سی دی راه انداز یکی از متداولترین و سادهترین روشهای نصب درایور پرینتر اچ پی روی ویندوز 10 است. برای انجام درست این عملیات، به ترتیب روشهای زیر را انجام دهید.
1- ابتدا سی دی را داخل لپ تاپ یا کامپیوتر قرار دهید. یک فایل Setup داخل سی دی وجود دارد که باید آن را نصب کنید یا اینکه روی دسکتاپ کپی کنید و سپس اجرا کنید. برای این کار روی فایلی که روی آن setup نوشته شده راست کلیک کنید. از بالا گزینه دوم که همان Run as administrator است را فشار دهید.
2- مرحله بعدی ران شدن یا اجرا شدن نرم افزار ستاپ است. این مرحله خیلی سریع اجرا شده و تنها چند ثانیه وقت شما را میگیرد. البته اگر هارد دستگاه شما SSD نباشد، این مدت زمان کندتر پیش میرود. این مرحله مربوط به Extract فایلها بوده و به کمک یک خط نشانگر، درصد پیشرفت نشان داده میشود. اگر کمی کار اکسترکت طول کشید، دکمه Cancel را فشار ندهید. بعد از اتمام این مرحله وارد بخش بعدی میشوید.
3- در این مرحله لوگوی شرکت HP نشان داده میشود. در این بخش هم باید چند ثانیه صبر کنید.
4- مرحله چهارم مربوط به نصب برنامه مربوط به پرینتر و نرم افزارهای آن است. یک صفحه برای شما نشان داده میشود. عکس پرینتر شما و 3 گزینه زیر نشان داده شده است.
- Install Printer Software
- View User Guide
- View Warranty & Legal Guide
در اینجا باید گزینه اول یعنی Install Printer Software را انتخاب کرده و روی آن کلیک کنید.
5- بعد از انتخاب گزینه نصب نرم افزار پرینتر در مرحله قبلی، وارد یک صفحه جدید میشوید. در این صفحه به شما دو گزینه نشان داده میشود.
- Easy Install
- Advanced Install
درست مثل همه کاربران عادی، بهتر است گزینه اول را فشار دهید. روی دایره آن کلیک کنید. و سپس گزینه بعد یا نکست (Next) را انتخاب کنید.
6- با زدن گزینه نکست وارد مرحله نصب شده و باید کمی صبر کنید تا کار نصب کامل شود.
7- در مرحلهی آخر یک پیغام مبنی بر اتصال پرینتر به کامپیوتر یا لپ تاپ به کمک کابل به شما نشان داده میشود. داخل جعبه پرینتر، کابل مورد نظر شما وجود دارد. یک سر کابل را به سیستم کامپیوتر خود و یک سر دیگر آن را به پرینتر HP وصل کرده و کمی صبر کنید تا پرینتر شناسایی شود. بعد از نهایتا یک دقیقه، پرینتر شما آماده استفاده است.
نصب درایور پرینتر اچ پی HP در ویندوز 10 بدون سی دی
ممکن است به هر دلیلی سی دی راه انداز پرینتر شما در دسترس نباشد، برای حل این مشکل کافی است ابتدا درایور پرینتر خود را از سایت پشتیبانی HP دانلود کنید.
1- اولین قدم در نصب درایور پرینتر اچ پی بدون سی دی، اتصال پرینتر به کامپیوتر یا لپ تاپ است. این کار را به کمک یک کابل USB باید انجام دهید.
2- وارد منوی استارت در ویندوز شده و Control Panel را پیدا کنید. یا در بخش جستجوی ویندوز، Control Panel را سرچ کنید.
3- در کنترل پنل، باید روی گزینه Devices and Printers کلیک کرده و سپس Add a printer را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
4- در نهایت اسم پرینتر شما نمایش داده شده روی آن کلیک کنید و درایور دانلود شده را در صورت نیاز آدرس دهی کنید.
حالا پرینتر شما با همه درایورهایش نصب شده و آماده کار است.
نصب درایور پرینتر اچ پی HP در ویندوز 7 با سی دی
برای این که بتوانید به درستی پرینتر اچ پی خود را روی ویندوز 7 نصب کنید، باید مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید.
1- قبل از هرچیز به کمک یک کابل USB، پرینتر و لپ تاپ یا کامپیوتر را به هم وصل کنید.
2- سی دی راه انداز را داخل دی وی دی رایتر گذاشته و اجازه دهید که برنامه به کمک روش Auto Run یا اجرای خودکار، اجرا شود. نصب آن بسیار ساده بوده و میتوانید به سادگی آن را انجام دهید. البته همیشه این روش جوابگو نخواهد بود. اگر نصب پرینتر شما انجام نشد، باید مراحل بعدی را دنبال کنید.
3- وارد منوی استارت شده و روی گزینه Devices and Printer کلیک کنید.
4- در این مرحله شما وارد یک صفحه می شوید. در بخش بالای صفحه گزینه Add a printer را میبینید. حالا باید روی این گزینه کلیک کنید.
5- دوباره وارد یک صفحه دیگر می شوید. گزینه اول مربوط به زمانی است که پرینتر از طریق کابل به دیوایس شما وصل است. گزینه دوم هم مربوط به زمانی است که پرینتر به کمک اتصال شبکه کابلی یا وایرلس به لپ تاپ یا کامپیوتر شما وصل شده است.
اگر در خاطرتان باشد، ما در ابتدا گزینه اتصال از طریق کابل را انتخاب کردیم. بنابراین، گزینه اول یعنی Add a local printer را انتخاب کرده و روی گزینه نکست کلیک میکنیم.
6- در مرحله بعد به هیچ چیز دست نزده و بدون این که تغییری ایجاد کنید، روی گزینه Next کلیک کنید.
7- حالا وارد یک صفحه دیگر میشوید که نام پرینتر شما داخل آن قرار گرفته، این مرحله هم نیاز نیست شما کاری انجام دهید. تنها دوباره روی گزینه Next کلیک کنید.
8- حالا روند نصب پرینتر شروع میشود. باید یک الی دو دقیقه صبر کنید تا کار نصب تمام شود. سرعت نصب کاملا به حافظه دستگاه و نوع هارد شما بستگی دارد. در هاردهای HDD سرعت نصب کند است. اما این سرعت نصب در هاردهای SSD بسیار سریع انجام میشود.
در صورت نصب صحیح، گزینه Finish برای شما به نمایش درخواهد آمد. همچنین پرینتر شما به گزینه دیوایسهای صفحه Devices and Printer اضافه میشود
نصب درایور پرینتر اچ پی HP در ویندوز 7 بدون سی دی
اگرچه ویندوز 7 قدیمی است، اما هنوز هم کاربران زیادی دارد. اگر به دنبال نصب درایور پرینتر اچ پی بدون سی دی روی ویندوز 7 هستید، باید به ترتیب مراحل زیر را اجرا کنید.
1- : اولین قدم این است که درایور پرینتر خود را از سایت اصلی اچ پی دانلود کنید. باید نرم افزار آن را هم دانلود کنید. بعد از نصب نرم افزار، وارد آن شده و عکس پرینتر خود را پیدا کنید.
2- در این مرحله باید اینترنت لپ تاپ یا کامپیوتر خود را قطع کنید. سپس وارد بخش control panel شوید و روی گزینه devices and printers کلیک کنید.
اگر دقت کنید، یک مثلث زرد کنار آن دیده میشود. این مثلث نشان دهنده نبود درایور است. در ادامه باید حتما درایورهای مربوط به آن را نصب کنید. نحوه نصب را جلوتر توضیح دادهایم. اما پیش از هر چیز درایورهایی که دانلود کرده بودید را آنزیپ کرده و آدرس بالای صفحه را کپی کنید.
3- وارد درایو C شده و پوشه مربوط به پرینتر خود را پیدا کنید. فایل آنزیپ شده شما قابلیت نصب خودکار ندارد. بنابراین از طریق hardware update آن را نصب کنید.
حالا در بخش devices and printers روی نام پرینتر خود راست کلیک کرده و گزینه properties را انتخاب کنید. یک پنجره برای شما باز میشود. به تب دوم پنجره یعنی hardware بروید. در این بخش اسمهای مختلفی از پرینتر خود را مشاهده میکنید. اما شما باید گزینه other devices را انتخاب کرده و روی properties کلیک کنید.
4- حالا یک پنجره با نام و مدل پرینترتان باز میشود. سه گزینه هم در آن دیده میشود.
شما باید روی گزینه driver کلیک کنید تا گزینه update driver نمایان شده و بتوانید روی آن کلیک کنید. یک پنجره برای شما باز میشود. Browse my computer را انتخاب کنید تا مسیر فایل آنزیپ شده در درایو C را وارد آن کنید. حالا دکمه نکست را بزنید.
تمامی نرم افزارهای شما نصب شده و در کنار آن هم پرینتر شما به طور کامل هم نصب شده و هم درایورهای جدید را نیز روی خود دارد. حالا شما پرینتر اچ پی خود را روی ویندوز 7 نصب کرده و راه اندازی کردهاید.
یک قابلیت ویژه در ویندوز 10 برای نصب درایور
ویندوز 10 یک قابلیت بسیار جالب دارد که شاید از آن بیخبر باشید. این ویندوز هوشمند بوده و در صورتی که پرینتری را برای اولین بار بخواهید روی سیستمی با ویندوز 10 نصب کنید، خود ویندوز به صورت خودکار درایورهای پرینتر را پیدا میکند.
اگر دسترسی به سی دی راه انداز ندارید و نمیتوانید به سایت خود اچ پی برای دانلود درایورها مراجعه کنید، شاید این روش برایتان مناسب باشد. البته برای این که از این قابلیت ویندوز 10 بتوانید استفاده کنید، بهتر است از اتصال لپ تاپ خود به اینترنت مطمئن بوده و یک وی پی ان نیز داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است بدون وی پی ان، ویندوز به درستی درایورها را برای شما پیدا نکند.
نصب پرینترهای جدید اچ پی HP
اچ پی در یکی دو سال گذشته، پرینترهای خود را در مدلهای هوشمندتری تولید کرده و میتوانید حتی با اتصال گوشی خود از طریق بلوتوث یا وای فای، کار پرینت را انجام دهید. اما چیزی که کمتر کسی از آن اطلاع دارد، نرم افزار مخصوصی است که خود برند اچ پی برای این کار ساخته است.
این نرم افزار HP Smart نام داشته و میتوانید با نصب آن، از طریق اتصالات بیسیم لپ تاپ، گوشی یا کامپوتر، از پرینتر خود استفاده کنید. بقیه مراحل نصب این پرینترها هم دقیقا شبیه به مواردی است که در ویندوز 10 و ویندوز 7 شرح دادیم. اما در نظر داشته باشید که نرم افزار اسمارت اچ پی به خوبی روی ویندوز 7 کار نخواهد کرد. این مشکل در ویندوز 11 هم وجود دارد.
سخن آخر
پرینترهای اچ پی باتوجه به کارایی و قیمتهایی که دارند، نه تنها در ایران، بلکه در سراسر دنیا از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. انواع مختلف این پرینتر برای کاربریهای متفاوت تولید شدهاند. اما اولین چالشی که در استفاده آنها وجود دارد، نصب و راه اندازی است. نصب پرینتر روی ویندوزهای مختلف بدون سی دی و با سی دی امکان پذیر است. میتوان به سادگی و با چند کلیک ساده، نصب درایور پرینتر اچ پی را روی ویندوز 7، 8.1 یا 10 انجام داد و از کارایی فوق العاده آن لذت ببرید.