طراحی سایت وردپرس سفارش دهیم یا سایت اختصاصی؟
مورد اولی که باید در نظر داشته باشید این است که باید بدانید قصد خرید انواع بک لینک یا طراحی سایت دارید و چقدر می خواهید هزینه کنید. طراحی سایت اختصاصی گران تر از طراحی سایت وردپرس یا سایر CMSهاست. البته مواقع بسیار زیادی هم وجود دارد که نیازی به طراحی سایت اختصاصی نیست و کار با یک طراحی سایت وردپرس هم راه می افتد اما مشتریان این را نمی دانند و به علت گرانی طراحی سایت اختصاصی هزینه های بیشتری پرداخت می کنند که این هزینه ها تا چند ده میلیون تومان گران تر نیز ممکن است رخ دهد. وقتی که می خواهید طراحی سایت انجام بدهید لازم است تا دو مورد را مد نظر داشته باشید.
- اینکه می شود با هزینه ارزان تر پروژه را به اتمام رساند؟
- واقعا طراحی سایت اختصاصی لازم است یا کارم با وردپرس هم راه می افتد؟
ممکن است بتوانید با هزینه 3 میلیون تومان همان سایتی را طراحی کنید که با طراحی سایت اختصاصی 30 میلیون تومان هزینه می برد. پس به دنبال “این خوبه یا اون خوبه یا این خوبه اون بده و…” نباشید. به دنبال موردی باشید که بیشترین منفعت و کمترین ضرر را برای شما داشته باشد. ممکن است برخی از دوستان بگویند خب ما به اندازه کافی پول داریم یا شرکت بزرگی داریم و میخوایم که خرج کنیم. پاسخ این است: مگر قرار است از هر کسی که ثروتمند است، پول بیشتری طلب کرد یا سرش را کلاه گذاشت؟ مسلما نه. اگر اینطور باشد سنگ روی سنگ بند نمی شود.
واضح است که ساخت یک وب سایت جدید چیزی است که نیاز به برنامه ریزی و تصمیم گیری دارد. بنابراین، تنها پس از ارزیابی دقیق تمام مزایا و معایب هر دو گزینه، تصمیم نهایی شما ممکن است به چارچوب زمانی، اندازه، بودجه و نیازهای خاص کسب و کار شما بستگی داشته باشد. اما کدامیک بهتر است؟ خوب، در این مقاله ما به بررسی مزایا و معایب ایجاد یک طراحی سایت سفارشی در مقابل وردپرس خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب استفاده از وردپرس
حالا که تصمیم گرفتید از کدام شیوه طراحی سایت استفاده کنید، زمان آن رسیده است که با طراحی یک سایت جدید، خود را به سطحی بالاتر ببرید، اما سطح بالاتر چه چیزی است؟ اینکه شما یک ویترین داشته باشید و همه افراد آن ویترین را به صورت آنلاین ببینند. بسیاری از شرکت ها وردپرس را امتحان می کنند زیرا به آنها اجازه می دهد بدون استخدام طراح وب سایت یا کدنویسی، یک وب سایت جدید بسازند.
بدون شک وقتی صحبت از ساخت یک سایت می شود، طراحی سایت شما اهمیت دارد. در حالی که عملکرد واقعی و نقش بزرگی در تجربه کاربر بازی میکند، این واقعیت باقی میماند که مردم انتظار طراحی های جذابی را هنگام جستجو در اینترنت دارند. خوشبختانه، اگر وردپرس را به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) انتخاب کنید، طراحی، و عملکرد دست به دست هم می دهند. داده های زیر را به خاطر داشته باشید – از 172 میلیون وب سایت فعال آنلاین در امروز، 75 میلیون از آنها از وردپرس استفاده می کنند.
مزایای استفاده از وردپرس
- به طور قابل توجهی ارزان تر: وقتی صحبت از هزینه به میان می آید، سایت های وردپرس به غایت ارزان تر از ساخت سایت به صورت اختصاصی هستند. چرا که هزینه یک قالب در نهایت 300 هزار تومان است در حالیکه برای ساخت یک سایت اختصاصی لازم است تا بودجه های بیشتری کنار بگذارید. ضمن آنکه طراحی سایت اختصاصی زمان بیشتری لازم دارد چرا که همه آیتم های سایت از پایه طراحی و کدنویسی می شوند.
- قابلیت سفارشی سازی بالا: سایت های وردپرسی از این جهت که به طرز شگفت انگیزی قابلیت شخصی سازی و سفارشی دارند عالی است. شما احتمالاً این آزادی را خواهید داشت که چیزهایی مانند فونت، اندازه متن، طرحبندی، رنگها و موارد دیگر را برای برند سازی سایت خود نسبت به طراحی سایت اختصاصی تغییر دهید. برای این کار دیتاها و آموزش های زیادی است. ضمن وجود متخصصان بسیار در زمینه برنامه نویسی و توسعه وردپرس موجب شده تا سفارشی سازی وردپرس در موارد زیادی رایگان یا ارزان باشد و به علت خوش ذوقی طراحان قالب و این کار ساده و بدون نیاز بالا به دانش فنی بالا صورت می گیرید.
- بدون نیاز به مهارت: قالب و پلاگین های وردپرس نیازی به مهارت های کدنویسی یا طراحی ندارند.
- سریعتر: نصب قالب وردپرس به آسانی چند کلیک است. هنگامی که قالب خود را سفارشی سازی کردید، در عرض چند دقیقه آماده خواهید بود.
- مقیاس پذیر: از آنجایی که قالب های وردپرس برای کار سریع و با طراحی شده اند، مقیاس بندی آنها آسان است. شما می توانید به راحتی صفحات و مطالب جدید را بدون نگرانی در مورد ایجاد طرح های جدید اضافه کنید. قالب های جدید وردپرس چندمنظوره هستند و مهم نیست که قصد دارید چه نوع سایتی طراحی کنید، این قالب ها در اکثر مواقع به شما کمک خواهند کرد تا یک سایت زیبا و شکیل داشته باشید. در مقاله بهترین صفحه سازهای وردپرس به شما را معرفی کرده ایم که با استفاده از آن ها می توانید در مدت زمان کوتاهی صفحات زیبا، پیشرفته و جذاب طراحی کنید.
- پشتیبانی طولانی مدت: در نهایت، اکثر قالب ها (مخصوصاً قالب های پولی) با پشتیبانی طولانی مدت توسعه دهندگان و بدون دریافت هیچ هزینه اضافی ارائه می شوند. این بدان معناست که لازم نیست نگران بهروزرسانیهای وردپرس یا تغییراتی باشید که بر وسایت شما تأثیرات منفی میگذارد چون متخصصین و طراحان آن قالب به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی را به راحتی رفع کنید. همچنین توسعه دهندگانی که قالب های خارجی را در ایران بومی سازی می کنند نیز چنین خدماتی ارائه می دهند و شما می توانید به راحتی از پشتیبانی رایگان بر روی خرید قالب یا پلاگین های مختلف پشتیبانی رایگان بگیرید و در صورت اتمام زمان پشتیبانی، با هزینه نسبتا کمی، دوباره آن را تمدید نمایید.
- سئو فرندلی: اکثر قالب های وردپرس به صورت سئو دوستانه ارائه می شوند. و حتی اگر قالبی که انتخاب میکنید به طور کامل برای سئو بهینه سازی نشده باشد، هزاران عالی برای وردپرس موجود است.
معایب استفاده از وردپرس
- نمی توانید امکانات خیلی سفارشی به آن اضافه کنید: در حالی که گزینه های زیادی برای سفارشی سازی وجود دارد، شما در نهایت از بسیاری جهات به المنت ها و طراحی قالب متعهد هستید. اگر به ویژگی های پیچیده یا سفارشی سازی نیاز دارید، باید خودتان این کارها را انجام دهید و باید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید.
- پشتیبانی کلی ندارد: از آنجایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز بوده و به صورت رایگان عرضه می شود نمی توانید یک پشتیبانی اختصاصی برای سایت خود داشته باشید. البته می توانید با خرید قالب و پلاگین از پشتیبانی آن ها بهره مند شوید یا با شرکت در انجمن و گروه های وردپرسی سوالات و چالش های خود را مطرح کنید اما در نهایت، باید خودتان با نصب و سفارشی کردن قالب راحت باشید، یا باید شخصی را استخدام کنید تا این کار را برای شما انجام دهد.
مزایا و معایب استفاده از طراحی سایت اختصاصی
طراحی سایت اختصاصی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد، اما برای مشاغلی که به یک حضور قوی در وب احتیاج دارند، این یک سرمایه گذاری و بازاریابی مناسب است. طراحی اختصاصی یک وب سایت را تضمین می کند که حرفه ای به نظر برسد و عملکرد خوبی داشته باشد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای این کار احتیاچ است که به دنبال یک طراح سایت حرفه ای باشید. چرا که برخی از طراحان سایت دارای تخصص و زمینه های لازم برای طراحی حرفه سایت نیستند و به همین دلیل در نهایت یک سایت حرفه ای تحویل نمی دهند.
اما اگر به یک طراح سایت مطرح پول بدهید و آن ها یک سایت خوب برای شما بسازند، این به برند شما اجازه می دهد تا واقعاً سایت شما اثرگذاری داشته باشد و کاربران با آنکه به صورت حضوری به سایت شما مراجعه نکرده اند خود را با برند شما وفق دهند.
مزایای استفاده از طراحی سایت اختصاصی
- امنیت: سایت های سفارشی رویکرد سختگیرانه تری نسبت به سیستم عامل های منبع باز برای امنیت دارند. چون سیستم های مدیریت محتوای متن باز پروژه های همگانی هستند و به صورت کسب و کار به آن ها نگاه نمی شود. در حالیکه کار با یک طراح یا شرکت در طراحی یک سایت اختصاصی به این معنی است که شما با یک طراح سایت حرفه ای کار می کنید و بنابراین کمتر قربانی یک مشکل همگانی گسترده خواهید شد.
- تعمیر و نگهداری: رویکرد سیستم های مدیریت محتوای متن باز همیشه بهترین و موثرترین کار نیست. نگهداری مداوم از یک سایت اختصاصی تضمین شده تر است. چون طراح سایت اختصاصی تضمین می کند که به روزرسانی ها به درستی برنامه ریزی شده اند و در اختیار شما قرار می گیرند، عملکرد با تغییرات به خطر نمی افتد و سایت شما حرفه ای به نظر می رسد.
- خلاقیت: رقابت بسیار سخت شده و برای در موفقیت در عرصه رقابت تنها متمایز بودن کافی نیست. برای موفقیت ضروری است که ضمن متمایز بودن، سایت سفارشی سازی شده و شیک تری نسبت به سایر کسب و کارها داشته باشید. یک وب سایت سفارشی به شرکت ها این امکان را می دهد که از طرح های قالبی که در بسیاری از سایت های دیگر تکرار شده اند دوری کنند.
- محتوا: محتوا دارای اهمیت بسیاری در است و با این رویکرد اگر شما یک سایت اختصاصی داشته باشید که محتوای خوب در آن تولید شود و مهم تر آنکه محتوا به خوبی نمایش داده شود می توانید انتظار داشته باشید که در موفق واقع شوید.
معایب استفاده از طراحی سایت اختصاصی
- هزینه: طراحی سایت اختصاصی معمولاً از گزینه پرهزینه تر است و کسب و کارهای کوچک ممکن است برای پرداخت این هزینه آماده نباشند و بودجه مورد نظر را نداشته باشند.
- زمان: زمان بیشتری برای فرآیند توسعه و همچنین هرگونه اصلاحات بعدی در سایت مورد نیاز است. چون برای طراحی سایت اختصاصی لازم است که تمامی موارد از پایه طراحی و کدنویسی شده و در ادامه توسعه یابند.
- پیچیدگی های قرارداد: طراحی وب سایت اختصاصی به این معنی است که شما باید مذاکره کرده و یک قرارداد تنظیم کنید در حالیکه برای استفاده از وردپرس چنین چیزی مطرح نیست
تفاوت سئو سایت وردپرسی با کد نویسی
ممکن است بخواهید بدانید که بهینه سازی سئو سایت های کدنویسی راحت تر است و یا وردپرسی؟ همانطور که اشاره شد، برای دانستن پاسخ این سوال باید به صورت تخصصی و جزئی با مزایا و معایب هر کدام و همچنین نحوه سئو هر کدام آشنا شوید. به صورت کلی می توان گفت انجام تکنیک های سئو برای سایت های وردپرسی راحت تر از سایت های کدنویسی است. اما مهم نتیجه است که از سایت برنامه نویسی شده می توان هر خروجی دریافت کرد.
موتورهای جستجوگر گوگل سایت های کدنویسی شده استاندارد را عموما بهتر و سریعتر از سایت های وردپرسی ایندکس می کنند. علت این اتفاق استاندارد تر بودن ساختار کد های این نوع از سایت ها می باشد. اما سایت های کدنویسی به دلیل زحمت بسیار زیادی که می طلبد، هزینه های بیشتری نسبت به سایت های وردپرسی به همراه دارند.
تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی چیست؟
برای دانستن تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی ابتدا باید تعریف هر یک را دقیقا بیان کنیم. پس از روشن شدن معنای هر یک از این عناوین، میتوانیم ویژگیهای آن ها را درک کنیم.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک نرمافزار متن باز یا منبع باز (open source) آنلاین است که کاربران میتوانند با استفاده از آن وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازند. وردپرس در دسته (cms) قرار میگیرد و محبوبترین آنها است. برای مدیریت، درج مطالب یا حذف آنها و موارد دیگر به یک سیستم مدیریت محتوا نیاز داریم. سازندگان وردپرس این سیستم را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دادهاند.
بسیاری از کدها و امکانات لازم به صورت پیشفرض در وردپرس قرار داده شدهاند و همین امر سرعت ساخت سایت را بسیار بالا میبرد. دیگر نیازی به کدنویسی مجدد برای کارهای تکراری نیست. چنان که اشاره کردیم وردپرس یک نرمافزار منبع باز است. این یعنی کارشناسان بسیاری در سراسر جهان روی آن کار میکنند و به همین دلیل هر روز کیفیت و امکانات بیشتری به آن اضافه میشود.
سطح امنیتی وردپرس نیز روز به روز بهتر میشود. با به روز رسانی و استفاده از نسخههای جدید و البته رعایت نکات مهم در حفاظت از سایت، میتوانید از بابت امنیت وبسایت وردپرسی خود آسودهخاطر باشید. قالبها و پلاگینهای مختلفی برای وردپرس طراحی شده است که بعضی از آنها رایگان هستند و برای بعضی نیز باید هزینهای پرداخت شود. به صورت کلی موارد زیر را میتوان از جمله مهمترین مزایای طراحی سایت با وردپرس دانست:
- سرعت بالا در طراحی سایت
- هزینه کمتر
- کاربری آسان
- سازگاری با موتورهای جستوجو
- قالبهای متعدد و تنوع گرافیکی
- امنیت بالا
- و …
سایت اختصاصی چیست؟
منظور از سایت اختصاصی سایتی است که توسط یک برنامهنویس یا یک شرکت، منحصرا برای یک سفارشدهنده خاص طراحی شده باشد. شرکتها از زبانهای برنامهنویسی مختلفی برای طراحی سایت استفاده میکنند، زبانهایی مانند php، asp.net، جاوا اسکریپت و … . در مورد مفهوم سایت اختصاصی توضیح بیشتری لازم است. گاهی اوقات شرکتها نمونههایی از انواع وب سایت طراحی میکنند؛ مثلا وب سایت فروشگاهی، وب سایت خبری، وب سایت شرکتی و … . این سایتها را با استفاده از زبانهای برنامهنویسی طراحی میکنند و کد سایتها تنها در اختیار شرکت تولیدکننده است.
حال وقتی یک مشتری برای سفارش یک وب سایت فروشگاهی به آنها مراجعه میکند، همان نمونه را در اختیار او قرار میدهند و در صورت لزوم بعضی از موارد را از قبیل رنگ و طرح گرافیکی و … تغییر میدهند. در این حالت کد سایت برای شرکت اختصاصی است نه برای مشتری. یعنی هیچ شرکت دیگری این کد را در اختیار ندارد. بعضی از شرکتها نیز به دلایل مختلف، اقدام به طراحی یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی میکنند. یعنی به جای استفاده از سیستمهایی مانند وردپرس سیستم مدیریت محتوای خود را طراحی میکنند.
این سیستمها البته سادهتر از وردپرس هستند و امکانات گسترده آن را ندارند و به همین دلیل سبکتر و کاربردیتر هستند. بسیاری از امکانات موجود در وردپرس برای بسیاری از کاربران بدون استفاده خواهد بود و cms اختصاصی این بخشهای اضافی را ندارند. یعنی در بعضی از موارد تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی شما تفاوت میان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا عمومی است. در موارد دیگر ساختار سایت از ابتدا تا انتها، از کدها تا گرافیک و قالب، منحصر به فرد است و برای یک مشتری خاص طراحی میشود. در مورد مزایای وب سایت اختصاصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شخصیسازی گسترده و وسیع
- امکان افزودن ویژگیهای خاصی که در سیستمهای آمادهای مانند وردپرس وجود ندارد.
- گرافیک منحصر به فرد
- و … .
تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی: کدام نوع بهتر است؟
برای پاسخ دادن به این سوال باید سه فاکتور را در نظر بگیرید:
- نیاز: باید ببینید میخواهید سایتتان چه نیازهایی را برطرف کند. توقعاتی را که از وب سایت خود دارید کامل و دقیق فهرست کنید.
- بودجه: با بررسی دقیق بودجهای را که در نظر دارید برای طراحی سایت اختصاص دهید مشخص کنید. در نهایت به آینده کسبوکار خود فکر کنید.
- آینده: تا چه حد قصد دارید آن را گسترش بدهید؟ تعداد کاربران سایت حدودا چقدر خواهد بود؟ سایتی که طراحی میشود باید پاسخگوی نیازهای آینده شما نیز باشد یا امکان ارتقا برای آن در نظر گرفته شده باشد.
به صورت کلی میتوان گفت در موارد زیر طراحی سایت اختصاصی گزینه بهتری است:
- ارگانها و سازمانهای بزرگی که نیازهای خاص و به همین دلیل سیستم خاصی نیز دارند.
- شرکتها یا افرادی که سایت اینترنتی، اساس و ساختار کسبوکارشان را تشکیل میدهد.
- سازمانها، شرکتها یا فروشگاههایی که حجم کاربران سایت آنها بسیار بالا خواهد بود.
- افراد یا سازمانهایی که ایدههای خاصی دارند (مثلا استارتاپها) و هنوز سیستمی مطابق با آن ایدهها طراحی نشده است.
- افراد یا سازمانهایی که بودجه و زمان کافی برای طراحی سایت اختصاصی دارند.
در موارد زیر نیز طراحی سایت با وردپرس بهتر است:
- افراد و شرکتهایی که ساختار و اساس کسبوکارشان بر وب سایت تکیه ندارد.
- افراد و شرکتهایی که ویژگیهای خاص نیاز ندارند و امکانات وردپرس برایشان کافی است.
- افراد و شرکتهایی که زمان و بودجه کافی برای طراحی سایت اختصاصی ندارند.
در پایان میتوان گفت مهمترین تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی در نیازهایی است که برآورده میکنند. اگر ایده و نیازهای خاصی دارید که در وردپرس پیشبینی نشده است و اگر سایتتان کاربران بسیار زیادی خواهد داشت، بهتر است برای طراحی سایت اختصاصی اقدام کنید در غیر این صورت وردپرس گزینه مناسب شما خواهد بود؛ گزینهای با سرعت و امنیت بالا که هزینههای کمتری در پی دارد. وردپرس یک نرمافزار متن باز یا منبع باز (open source) آنلاین است که کاربران میتوانند با استفاده از آن وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازند. وردپرس در دسته سیستمهای مدیریت محتوا قرار میگیرد و محبوبترین آنها است.
منظور از سایت اختصاصی سایتی است که توسط یک برنامهنویس یا یک شرکت، منحصرا برای یک سفارشدهنده خاص طراحی شده باشد و در آن از سیستمهای مدیریت محتوای آماده استفاده نشود. این مسئله بستگی به نیازهای کسبوکار شما دارد. به صورت کلی میتوان گفت طراحی سایت اختصاصی برای سازمانهای بزرگ با بودجههای بیشتر و مشاغلی که نیاز به طراحی ویژه دارند مناسبتر است.