نماد سایت ماه نیوز

علت خشک شدن برگ نهال گردو در تابستان

زرد شدن برگ گردو: {برسی دلایل زرد شدن برگ درخت گردو}

در یک روز تابستانی، پس از بارش باران و وزش باد شدید در باغ گردو، باغبان از ریزش تعداد زیادی از برگ‌های زرد گردو در چمنزار، متعجب شد. او، با نگاهی گذرا، به علت زرد شدن برگ گردو، که از قسمت ‌های پراکنده‌ ی درختان بر زمین ریخته‌ شده بود، به فکر فرو رفت و متوجه‌ی رویداد ناگواری شد. به نظر شما این واقعه تلخ چه بود؟

اگر در حیاط منزلتان درخت گردو دارید، حتماً متوجه شده ‌اید که این درخت، فصل رشد کوتاهی دارد و برگ ‌های آن در فصل بهار، نسبت به بسیاری از درختان دیگر، دیرتر جوانه می‌زند. اکنون، پیشنهاد می‌ کنیم برای پی بردن به اینکه آن رویداد ناگوار چه بود و چاره‌ی کار چیست، همراه ما باشید و با علت‌ زرد شدن برگ درخت گردو در تابستان، ریزش آن، بیشتر آشنا شوید.

آشنایی با درخت گردو:

گردو، درختی برگریز است و منشأ اصلی آن، در آسیای مرکزی است. درختان گردو، بزرگ و همراه با تاج پوششی گسترده‌ای هستند که قطر تنه ‌ی آن‌ها می‌ تواند به 2 متر و ارتفاع آن به 35-25 متر برسد و طول عمر بیش از 200 سال می‌توانند داشته باشند. قبل از زرد شدن برگ گردو درخت بالغ آن، شامل پوستی خاکستری-نقره‌ ای و صاف می باشد. برگ‌ های گردو، از تعداد فردی از برگچه ‌های کوچک‌ و بیضی‌شکل به رنگ سبز روشن پایه ریزی شده است.

روش تکثیر درخت گردو:

گردو را می ‌توان با موفقیت در اقلیم ‌های مختلف کشت کرد، اما شکوفه ‌های آن می ‌توانند در اثر سرما یا رطوبت زیاد آسیب ببینند. درختان گردو باید در محیطی کاشته شوند که گردش هوا و زهکشی مناسب باشد. خاک آن، عمیق، حاصلخیز و با زهکشی مناسب با pH بین 5/6-5/5 باشد، تا رشد مطلوبی داشته باشند.

خاک‌ های غرق در آب، رشد ریشه را محدود می‌کنند. گردو، معمولاً در سال 4 یا 5  پس از کاشت، محصول می‌دهد. تکثیر درختان گردو، معمولاً به صورت رویشی، از طریق جوانه زدن یا پیوند، تکثیر می‌ شوند، در حالی که نهال ‌های پایه از بذر رویش دارند. با دانستن نکات مهم می توان به درمان زرد شدن برگ گردو، نیز کمک کرد.

علت زرد شدن برگ گردو در تابستان:

زرد شدن برگ درخت؛ می ‌تواند به دلایل متفاوتی مربوط شود. از کمبود مواد مغذی در خاک تا ابتلاء به انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها، می‌توانند در این امر دخیل باشند. در ادامه، به عوامل موثر بر زرد شدن همچنین به راهکارهای درمان زرد شدن برگ گردو، می‌پردازیم.

کمبود روی:

درختان گردوی جوان که در حال رشد سریع هستند، به شدت از مواد مغذی خاک استفاده می‌کنند. اگر زرد شدن برگ گردو، شاخ و برگ درختان گردوی سالم در اواسط فصل تابستان شروع شود و ساقه‌های برگ به سمت بالا خم شوند، ممکن است روی (Zn) در خاک ناکافی باشد. این مشکل،  به‌ راحتی با افزودن (روی سولفات) به خاک برطرف می‌شود.

شته‌ ها از دیگر دلایل زرد شدن برگ گردو:

به نظر می‌رسد برای هر گیاهی، نوعی شته وجود دارد و درختان گردو نیز مانند سایر گروه ها در خطر هستند. برای مثال، نوعی شته‌ به رنگ زرد روشن موجود است که به درختان گردوی انگلیسی در ساحل غربی حمله می‌کند. همینطور، در سایر مکان ‌های جغرافیایی، نوعی دیگر از شته ‌ها در درختان گردو مشاهده شده است که یکی از علت زرد شدن برگ درخت گردو، می باشد.

عملکرد شته‌ ها:

شته ‌ها معمولاً در سطح زیرین برگ ‌ها جمع شده و شیره ‌ی سلولی را از بافت‌های حساس می‌مکند و رشد درخت را به تأخیر می ‌اندازند یا اینکه موجب تداخل رشد آن‌ها می‌شوند. از این ‌رو، زرد شدن برگ‌ گردو، یا قهوه‌ای شدن رخ می ‌دهد و در زیر نور شدید خورشید برگ‌ها پژمرده شده یا گاهی‌اوقات پیچ‌خورده و چروکیده می‌شوند. شته ‌ها اغلب مقداری عسلک چسبناک ترشح می‌کنند که باعث کپک شده و مشکل‌زا می‌شوند.

گال‌ های زرد:

کنه ‌های تاولی گردو و دو نوع کنه ‌ی دیگر وجود دارند که گاهی اوقات درختان گردو را آلوده و موجب زرد شدن برگ‌ گردو، می‌شوند. در حالی ‌که کنه‌ های تاولی باعث ایجاد گال ‌های نمدی زرد یا قهوه ‌ای در سطح زیرین برگ‌ها می‌شوند، سایر کنه‌ها باعث رنگ پریدگی خواهند شد. کنه‌ها عملاً با چشم غیر مسلح قابل ‌مشاهده نیستند. در واقع، غالباً تارهای نازکی که برخی از آنها ایجاد می‌کنند، نشان‌دهنده‌ی حضور آنها بر روی گیاهان است. آن‌ها دارای چهار جفت پا و قطعات دهانی سوراخ ‌کننده و بدن بسیار فشرده هستند و ممکن است به رنگ زرد، سبز، قرمز یا قهوه‌ای باشند.

 زانتوموناس کمپستریس  (Xanthomonas campestris):

این باکتری، موجب ظهور لکه ‌های کوچک، روی میوه‌ های نابالغ شده و به سرعت بزرگ می‌شوند. ترشحات باکتریایی ممکن است در هوای مرطوب وجود داشته باشد و اگر عفونت قبل از سخت شدن پوسته ‌ی گردو رخ دهد، دانه‌ها چروکیده می‌شوند. عفونت‌هایی که بعداً رخ می ‌دهند، ممکن است باعث تغییر رنگ هسته شوند.

این عفونت ها می توانند بر روی قسمت هایی از درخت مانند پوست آن مشاهده شوند و به داخل مغز گردو گسترش یابد و در نهایت شانکر را به وجود آورند. ضایعات روی برگ ‌ها، باعث زرد شدن برگ‌ گردو، یا قهوه‌ای شدن آن هستند. ضایعات برگ ممکن است با هم ترکیب شوند و مناطق نکروز بزرگی را تشکیل دهند. این باکتری ‌ها، زمستان را در جوانه‌ های خفته، می گذرانند.

راهکار درمانی زانتوموناس کمپستریس:

روش اولیه ‌ی کنترل این باکتری، استفاده از باکتری‌کُش‌های حاوی مس است. باکتری‌کُش‌ها باید به ‌صورت هفتگی برای محافظت از درخت در طول دوره ‌های آب و هوای مرطوب استفاده شوند تا به درمان زرد شدن برگ گردو، کمک شود.

پوسیدگی ریشه و طوقه توسط (Phytophthora spp):

قارچ فیتوفترا، موجب پژمرده شدن و زرد شدن برگ گردو، در نهایت از بین رفتن شاخه‌ها می‌شود. ریشه ‌ی درختان آلوده به این قارچ، نکروزه، سیاه یا قهوه‌ای شده و در نهایت بیشتر ریشه‌ها از بین می‌روند. ظهور این بیماری در خاک‌ های اشباع از آب رخ می‌دهد و معمولاً از طریق خاک، آب و گیاهان آلوده به باغات وارد می‌شود.

راهکار درمانی قارچ فیتوفتورا:

در زمان کاشت درخت نیز مطمئن شوید که پیوند حتما چندین سانتی متر بالاتر از خط خاک قرار دارد. تمام مراحل گفته شده به علت زرد شدن برگ درخت گردو، می توانند پاسخ دهند.

چرا خشک شدن برگ درخت گردو در تابستان خطرناک است؟

خشک شدن برگ درخت گردو در تابستان می‌تواند برای باغات گردو خطرناک خطرناک بوده و خسارات جبران ناپذیری به باغدار وارد کند:

با توجه به مطالب گفته شده خشک شدن برگ درخت گردو در تابستان می‌تواند خطرناک باشد، زیرا گردو یک درخت مقاوم به خشکی بوده و نیاز کمتری به آب دارد، به طور کلی، خشکی برگ‌ها می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات آبی در درخت بوده و به کاهش کیفیت و کمیت میوه تولیدی منجر می‌شود. همچنین، خشک شدن برگ‌ها نشانگر بیماری‌های قارچی یا عفونی در درخت گردو بوده و می‌تواند باعث مرگ درخت شود، حفظ رطوبت مناسب در خاک در طول فصل تابستان، استفاده از روش‌های آبیاری مناسب و خرید نهال گردو مقاوم و سازگار با محیط کمک می‌کند تا درخت گردو سالم مانده و مشکلات مربوط به خشک شدن برگ‌ها را کاهش دهد.

دلایل خشک شدن برگ درخت گردو در تابستان چیست؟

خشک شدگی برگ درخت گردو پیوندی چندلر در تابستان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله بی‌آبی، کمبود تغذیه یا بیماری و آفات، برای جلوگیری از خشک شدن برگ‌ها، لازم است که درختان گردو را به طور دوره ای و منظم آبیاری کنید، این درختان در تابستان، نیاز بیشتری به آب دارند، اطمینان حاصل کنید که تراکم آبیاری مناسب بوده و خاک را به صورت یکنواخت و عمیق آبپاشی کنید.

بارداران باید قبل از خرید نهاله گردو قدرت ریشه زایی آن را بررسی کنند، چون قسمت ریشه درختان گردو بسیار حساس بوده و اگر آسیب ببینند، به تغذیه درخت کمک نمی‌کنند، در تابستان، از مالچ برای حفظ رطوبت ریشه استفاده کنید تا جلوی تبخیر آب را بگیرد، بررسی کنید «آیا خاک دارای تغذیه کافی است یا خیر؟» چنانچه کمبود عناصر غذایی در خاک وجود داشته باشد، با استفاده از کودهای مناسب برای گردو، خاک را مغذی کنید تا برگ‌ها عملکرد بهتری داشته باشد.

خروج از نسخه موبایل